• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: na mobilu ci pocitaci si stahnes appku

jinak jednodusejc primo na speakeru podrz tlacitko bluetooth a volume down na 10s
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Ekvalizerem? Kde?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: melas vzit ten jbl go 3 spolu rovnou na porovnani na zkousku, ten by ti na podcasty a tichej poslech vyhovoval asi vic

jinak ale to lze jednoduse resit ekvalizerem, basy ztlumis snadno
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak jsem si domů přinesla JBL Fllip 5 a moc mě teda nepotěšil. Je tomu sice trochu lépe rozumět než tomu Yenkee za tisíc korun, ale stále dost basuje. Většinou bych chtěla středy a výšky třeba slyšet hlasitěji, ale jak zvýším volume, tak bassy už jsou neúnosné. Stejně tak audiokniha nebo podcast k večernímu usínání se nedá, když se od toho téměř třese noční stolek. Za 800,- bych si ho nechala na těch pár chvil v roce na zahradu na Moravě nebo chatu aby dělal večerní hudební podkres. Za 2500,- je to pro mě bohužel něco, co půjdu tak akorát vrátit.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jenom 5.1.2 Dolby Atmos.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    Má někdo onkyo zapojeny 7.0 (7.1) s konfiguraci FH(front high)?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    AKI_NO8: Mám teď asi měsíc Niceboy Raze Guru jako repráček do kuchyně a jsem docela skokojená. Předtím jsem vrátila Sony SRS-XB23, a za půlku jsem spokojenější s Niceboyem.
    Štvou mě na něm systémový zvuky a pitomý ovládací tlačítka, ale do kuchyně hraje víc než obstojně, má dobrej stabilní tvar, oceňuju basový tlačítko, který zapínám a vypínám podle toho, jestli poslouchám hudbu nebo mluvený slovo, je hezkej. A stojí kolem litru.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MARASAN: do novejsich speakeru v tyhle cenovy uz jbl mikrofon nedava, tyka se to go, clipu, flipu, charge
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: hrajou trochu naprd oba dva) akorat flip5 umi drobet hlasitejc a hloub, ze ma ess dva repracky nepoznas.. plus 5 dyl vydrzi baterka a rychlejc se nabiji.. ja bych osobne vybral spis 5, zarad essential ale klidne do vyberu, je to jak flip3/4 s par novejsima vymozenostma
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: mam Flip 2 a mam dojem, ze mikrofon ma.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    IV0: Mikrofon nepotřebuju. Postačí, když to v případě spárování s mobilem dá vědět o tom, že mi někdo volá (což tak nějak předpokládám automaticky u všech).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: co vidim, tak essential je mensi, nevydrzi tak dlouho, ale nechybi mu jack na vstupu, zalezi, jak moc je pro tebe jack essential.
    IV0
    IV0 --- ---
    Používám v práci několik různých Jaber a přijde mi to překvapivě dobrý a navíc mají kvalitní mikrofon - to chceš nebo netřeba?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    HERR_FLICK: A vážně flip 5? Ne Essential? Co pročítám názory, tak to vypadá, že možná Flip Essential hraje lépe.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: bezny obchody (elektroworld, datart, alza, czc, mall..) maj jbl go3 za 1090kc a jbl flip5 za 2590kc

v tvym pripade bych se asi rozhodoval mezi temahle dvouma, klidne si je kup oba, porovnej v domacich podminkach (idealne umisti do rohu mistnosti, u techle prcku to dela rozdil), a pak jeden vrat, bezne to tak delam treba v alze
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    HERR_FLICK: Zapomněla jsem zmínit, že bych určitě chtěla nový. Nejlépe z nějakého dobře dostupného obchodu, kam se případně i dá dobře vracet (Praha), pokud by to nebylo vyhovující.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: z malych krapet lepsi nez sony je treba jbl go 3, koupis uz pod litr, hezke barvevne kombinace, na tak miniaturni a levnou vec je to v mistnosti na mensi hlasitosti pouzitelne, kdyz od toho pochopitelne neceka zazraky, tak staci
    JBL Go 3 — Heureka.cz
    https://m.heureka.cz/...duktory/jbl-go-3/#prehled/offers-order=price%3Aasc&offers-region-filter=None

z lepe hrajicich do 2500 bych se shanel po jetem B&O Beoplay A1, z malych prenosnych veci nema moc konkurenci (leda Denon Envaya, ktery se neda moc jety koupit)
    https://www.facebook.com/marketplace/item/861007961137400/
    nebo usmlouvat
    https://www.facebook.com/marketplace/item/747472729199710/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: JBL Flip
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Poprosila bych, jestli máme nějaké doporučení na bluetooth reproduktor tak s cenou max tak do 2500,-. Hlavně jako náhrada notebookového reproduktoru, který není moc dobrý ani na mluvené slovo. A taky na poslech hudby při vaření. Nepotřebuju diskotéku, spíš něco čemu bude hezky rozumět a zvládne různé hudební žánry. Na druhou stranu to musí aspoň trochu přeřvat digestoř a mikrovlnku. :)

Dnes jdu bohužel vrátit tento - je hodně dunivý a díky tomu není ničemu moc ve středech nebo u mluveného slova moc rozumět.
    Yenkee YSP 3100SG BT SUAVE - Bluetooth reproduktor | Alza.cz
    https://www.alza.cz/ysp-3100sg-bt-reproduktor-suave-yenkee-d5537997.htm

Rozhoduju se v podobné ceně mezi Sony SRS-XB12 a Creative MUVO Play černý
    A teda v dražší kategorii mi přišlo zajímavé LG PK5W (případně nějaký podobný z jejich řady) a nebo Anker Soundcore Flare (...možná 2 ) ?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    S_TU_DN_A: Myslím, že i tady se to v minulosti řešilo. Jde ve zkratce o to, že v AVR Onkyo modelový rok myslím od 2010 nebo 2011 masivně kolabovaly HDMI desky s přepínáním vstupů kvůli chybě výroby. Projevovalo se to tak, že prostě najednou přestaly hrát digitální vstupy, tzn. zejména HDMI, ale i NET, takže streaming z NAS nebo internetový rádia. Někomu napřed postupně, třeba po pár minutách nebo půlhodině po zahřátí to naskočilo, někomu náhle. Analogový vstupy obvykle zůstaly funkční, protože zřejmě ten signál jde jinudy. Kolik procent produkce to postihlo nevím, ale asi to bylo dost na to, aby Onkyo vyhlásilo servisní akci až cca do konce roku 2018 a měnilo ty vadný desky zdarma v partnerských servisech, tzn. v Praze myslím CPT, v Brně AVIservis nebo jak se jmenujou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam