Tip na bedýnky na běžný dřevěný kancelářský stůl k stolnímu počítači (monitor na stole, tower pod stolem), prosím? Stůl je uprostřed místnosti (nejbližší zeď je cca 2 m vzdálená). Basy tedy asi vepředu... Místnost cca 4 x 6m, stůl je téměř uprostřed, kolem něj tři velké knihovny, čtvrtá strana jsou francouzská okna (sedím zády k nim).
Hudba není nijak vyhraněná. Stereo poslech, dle sezony od folku, rocku, elektroniky, jazzu, fusion i klasické hudby... (obvykle FLACy či CD ripy, čas od času i nějaký hi-res vinyl rip). A subwoofer nechci. V zásadě celodenní poslech vč. mluveného slova (internetové zprávy, rádio, diskuse atp.). Něco spíše z kategorie hi-fi, high-end už ne. Nemám Spotify, Tidal, používám jen VOX aplikaci (zvažuji Audirvanu do budoucna).
Spíše tedy aktivní bedýnky - čas od času je na stole i notebook s vlastní hudbou.
Dostal jsem tip na KEF LSX, jen mi příjde nový z obchodu možná drahý... neumím nyní posoudit. Tímto naznačuju cenový strop. Vzhledově se mi KEF líbí. Nicméně jak jsem psal výše, bedýnky budou v prostoru daleko od zdi, tak netuším jak moc to vadí, když výstup pro bas je vzadu.
Poznámka pod čarou - kolem stolu se třetinu dne motám u regálů či cvičím kousek od něj, takže bedýnky by neměly být asi moc směrové, aby to neznělo zahuhlaně mimo poslechový prostor. A nebyl tedy nucen pokaždé je otáčet o 90°a více, když budu vědět, že za stolem delší chvíli nebudu sedět. Díky za nasměrování.