• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: díky moc.. předal jsem info.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: Snad jen pokud jde o to pouštět nějakou starou kolekci špatně zmasterovaných neudržovaných desek kvůli nějaké nostalgii, tak by to asi účel splnilo.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Ten rozdíl je docela zásadní. To Sony má BT out do BT repráčku. Project má BT in když chceš připojit zvuk z telefonu. Má ale 35w(8ohm) integrovaný zesilovač, takže můžeš připojit jakékoliv pasivní bedny a mít normální stereo. I bazarový klasický repro bude hrát “lépe” než BT reprák za 10k.

Oboje jsou validní varianty. Jen jedno je intro do stereo hifi (dostatečné na nearfield poslech) a druhé je cesta jak hrát vinyl na digitálním přeprocesovaném mini/mono repráčku. Popravdě mi nepřijde vidina hrát vintage analogové medium na overprocesovaných mini repráčcích nijak lákavá. Nechápu úplně tu motivaci.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: tak to byla uložená chyba v mých znalostech. Sorry.. myslel jsem, že řemenovej náhon je ten nejhorší
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Za ty love. :D Gramofon s řemínkovým pohonem koupíš i za 1M…
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    SDN33: Vetsina dobrejch gramofonu ma reminkovej pohon
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: ajo... za ty love jsem myslel že ne
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Tak řemínkovej pohon má samozřejmě i ten Project.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: moc mastný.. nevidím tam žádnou přidanou hodnotu oproti tomu SONY, snad jen, že to Sony má řemínkovej náhon, ale tak on tam scratchovat nebude. :´) Ale díky za tip.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Podle mě chce toto:

Pro-Ject JukeBox E + OM5E piano | hifi-audio.cz
    https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-jukebox-e-om5e-p37014/?vid=36556

Gramofon od Pro-ject s integrovaným zesilovačem a BT přijímačem. Stačí zapojit pár regálovek a má super All In One řešení. Pro-ject má velmi solidní reputaci cena výkon. Sám od nich mám HiFi sestavu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: On je to dost low-fi požadavek😀 nenašel jsem nic dražšího než cca 8000 Kč.
    Raději bych to řešil třeba Sony 310bt nebo nějakou audiotechnicou s BT + BT reprák. Za cca 4000-5000 by ten reprák už mohl hrát.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    UMIAKI: tvl to asi né... Tohle vypadá hodně low
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: Huh, nějaký Crosley?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zdar, trošku off. Ale kámoš chce gramofon s integrovaným reprem a ideálne ještě Bluetooth. Zhovadilost. Ale nevíte o něčem co by jakž takž mohlo hrát i pěkně? Díky moc. Do bytu kolem 10K.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jaký je teď stav na trhu s A/V receivery na domácí kino ?
    Jsem chtěl upgradovat svůj basic model od Yamahy za něco použitelnějšího a nic nebylo na skladě ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    ATOMINATOR: Jj tohle dělaj potenciometry, když se dostane dost prachu/bordelu na odporovou vrstvičku. Dá se dovnitř stříknout trochu WD40, kontaktolu nebo se za komoušů nevímproč používala Diava (leštěnka na nábytek) ... nechat chvíli vsáknout a pak to opakovaně protáčet.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    BUNDA: Jj, ten zvuk je dost zvláštní, takže je asi ještě někam vezmu vyzkoušet na úplně jiné místo, než je začnu pitvat.
    MAJA: Jo, to jsem nezmínil, když zvýším hlasitost u potenciometru, tak to praskání skoro zmizí, ale pak se tam zase projeví víc šumu (což nevím, jestli není běžné, nikdy jsem takhle vytočenou hlasitost neměl).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATOMINATOR: pokud máš možnost, vyzkoušej je ještě jinde (ideálně jiná lokace u kamaráda, u rodičů apod). Tím vyloučíš rušení po napájení.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    HOWKING: Třeba by ti je někdo, kdo pojede okolo, vzal. Zatím se mě držej, jako klíšťata :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    ATOMINATOR: Typicky po několika letech odchází elektrolytické kondenzátory - typicky jsou to součástky za několikakorunové částky. Koukám na fotky vnitřku a je tam několik adeptů, zvlášť, jestli to za provozu hřeje.

Ještě bych zkousil několikrát projet semtam všechny potenciometry (ovládání hlasitosti, tónové korekce) jestli bude slyšet změna při pohybu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam