• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HOWKING: Co je špatně s banánkama? Mám Nakamichi, ty nemůžou být špatný, když ta firma dělala tak výborný tape decky..?!? 😁
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    MADCAT: je to normalni velikost, spis tam zkresluje pouziti sirsiho privodniho kabelu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MADCAT: Může to být jen na průvlak vodiče dovnitř, co pak vytáhneš dole bokem a obtočíš kolem a pak dotáhneš. (a fuj! Jak můžeš uvažovat nad banánky i kdyby to na ně bylo? :D)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Čumím na to a nevím - půjdou tam i banánky, nebo je to jenom na šroubování? Se mi zdají ty dírky nějaký malý... 😏

COMATORY
    COMATORY --- ---
    FARFELOO: To se mi libi. Dik.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    COMATORY: Co jsem namatkove kouknul, tak na Xavianu pisou dostupnost do tydne a na Hifi Media zhruba do dvou. Realita muze byt samozrejme jina.
    D 3020 V2 - Xavian - hi-fi reprosoustavy
    https://eshop.xavian.cz/integrovane-zesilovace/d-3020-v2/
    https://www.hifimedia.cz/nad-d-3020-v2/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    COMATORY: To není až tak malá místnost…

Jinak s tím NADem by se dalo srovnávat ještě toto: https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-maia-s2-p54820/?vid=30177
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    FARFELOO: rekl bych ze cca 7 x 5m. Jak sem rikal, poustim si Spotify takze to neni zadna CD kvalita. Je to docela rozmanity - pop, rock, ale i nejakou elektroniku a ambient.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    COMATORY: Můžeš ještě říct prosím jak máš velkou místnost a co posloucháš za hudbu?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    COMATORY: bych ti doporucil levnej kousek DENON RCD-M41DAB, ma dva opticky vstupy, hraje paradne a ma FM/DAB+, BT a CD.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    COMATORY: Denon DRA-800H, ale není za 5 - 13k... 🤷🏻‍♂️
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    ENGUMAZ: Ja urcite nebudu mit prilezitost si jit nekam poslechnout bedny, bohuzel je to momentalne mimo moji kapacitu (ale rad bych!)

VOZKA: Diky za tip na bedny.

Ja uz jeden DAC doma mam, akorat bych asi prece jenom nakonec preferoval zesilovac abych mel flexibilitu pripojeni dalsich veci, nicmene tipy na DAC beru ze je to taky varianta. Se zesilovacem bych to asi vyresil tak, ze bych vedl opticky kabel z pocitace do zesiku.

Koukal sem na NAD D3020 ale ten sem nikde nevidel, ze by sel sehnat. Mate nejaky jiny tipy?* Koukal sem na Alzu a hifistereo.cz ale asi to nedokazu moc posoudit.

* Je mi jasny ze od zesilovace se pak budou odvijet i bedny. Jak sem psal hledam zesilovac nekde mezi 5-13k, bedny bych pak dokoupil zvlast. Tam mam budget na obe bedny 7-8k.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Podle mě budou levnej DAC plus monitory typu JBL LSR 30xP MK2 nebo Kali LPx (za x dosaď dle požadované maximální velikosti či ceny) hrát naopak líp a v některých kombinacích za nižší cenu. Moje zkušenost je že u těchhle ultrabudgetovejch beden nic s lepším poměrem cena/výkon není (ty Klipsche imo nejsou, Ruarky jsem neslyšel) a jde jen o to jak člověk řeší vzhled.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FARFELOO: Může k tomu časem přikoupit malý sub a někam ho schovat.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    UMIAKI: Pokud nemá velkou místnost, tak ty Ruarky vypadají super jako TV repráčky. Slyšel jsem trochu jiný model a dost mě to bavilo.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMATORY: Aha, takže televizi máš vlastně jako monitor.
    V tom případě jak ti radí ostatní - aktivní bedny s optickým vstupem.
    Ruark MrI MkII
    Klipsch R51PM

Nebo DAC a zesilovač (nebo 2v1) a bedny ale za stejnou cenu to bude složitější a bude hrát možná hůř.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    COMATORY: To nebudou hrat
    Podle me mysli, at si jdes poslechnout a vybrat do poslechovky
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    FARFELOO: Takze myslis ze takovy mezi krok koupit bedny, zapojit je prozatim rovnou do kompu a pak pripadne zesilovac?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    COMATORY: V tom případě potřebuješ jen normální stereo zesilovač s optickým vstupem. Nebo DAC a klasickej zesik, klidně vintage. Nebo aktivní repro. Spousta variant. Začal bych od repráků: zvuk, cena, velikost a vzhled. Určitě si jít poslechnout někam. Každej má rád něco jinýho a je lepší mít levnější bedny se zvukem, kterej ti sedí než naopak. A pak bych k tomu hledal teprve odpovídající zesilovač nebo teda vybrat aktivky, pokud budou sedět zvukově a cenově…

Já začal taky od zesilovače a pak jsem zjistil, že by to moc nefungovalo (malej výkon na sloupový repro, který jsem si vybral)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    COMATORY: Pokud ten mac mini umi digitalni vystup a telka ne, tak hledas jednoduse stereo zesilovac s optickym digitalnim vstupem (koaxialni nestaci), ktery propojis s macem a na macu nastavis, aby zvuk posilal pouze do te optiky. Hudba i filmy ti pak budou hrat z repraku. AV receiver v tom pripade neni jednodussi reseni, ale naopak zbytecne pretechnizovane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam