• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMATORY: Nenapsal jsi, jestli chceš i zvuk z TV pouštět do repráků a taky jestli si přes PC pouštíš filmy.
    Kdybys chtěl z PC pouze zvuk, tak bude ideální nechat převod z digitálu na analog na zesilovači nebo DACu, takže to PC připojíš USB nebo optikou (jestli ji fakt má). Taky mysli na to, že nahrávky/spotify/televize mají třeba jinou hlasitost a někdy bude třeba ovládat hlasitost nebo přepínat vstupy a takhle ke každé věci budeš mít jeden ovladač.

Já mám televizi přez HDMI arc do receiveru a tak můžu telku poslouchat přes TV reproduktory nebo přepnout na receiver, ovládám jedním ovladačem a receiver se zapíná a vypíná současně s TV.
    Na hudbu mám raspberryPi s optickým výstupem připojené do receiveru a pak ovládám pomocí ovladače receiveru a mobilu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    COMATORY: Docela oříšek popravdě!
    Vzhledem k tomu, že nechceš surround a posloucháš i dost hudby, tak to chce určitě stereo zesilovač spíš než AV receiver. Jenže ty nemají většinou HDMI vstup a pokud ano, tak jsou to už docela drahý řešení (napadá mě vychvalovaný Bluesound PowerNode 3). Stereo předzesilovače taky HDMI nemívají. Co mě napadá: umí tvoje telka výstup přes optiku? V tom případě bys mohl mít cokoliv co má optický vstup a USB na počítač. To je buď nějaké kombo předzesilovače/zesilovače a nebo v poslední době stále lepší a lepší powered repro (budget řešení třeba Klipsch řada PM, Edifier apod)

Pokud optika není cesta, tak Klipsch the Fives mají dokonce i HDMI vstup, ale jsou pořád ještě výjimkou.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    KURVADRAT: ja mam mac mini ktery je vlastne zapnuty furt, obcas ho uspim. tusim ze ma moznost digitalniho vystupu pres optical out (a nebo hdmi).

ten rozpocet zatim resim jen pro av receiver/zesilovac. jo spotify ovladam telefonem ale preferuju to pres ten pocitac (bezi mi tam totiz i lokalni hudebni knihovnat atd), kazdopadne ten BT je urcite plus.

jo ten Onkyo je asi moc velkej (o kousek). mam moznosti: sirka - 41cm, hloubka 34cm, vyska 15-31cm. ten NAD se mi docela libi.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    COMATORY: Cau, resil jsem pred lety stejny problem a zvolil jsem kombinaci stereo zesilovace a regalovek. Mel jsem pozadavek, ze z PC chci digitalni vystup, abych nemusel resit jeste zvukovou kartu a nakonec jsem tehdy natrefil na Onkyo A-9130 v akci asi za 7k5,-, ale hadam, ze to uz je na tebe velky. Bedny mam Audioengine HDP6 cherry ale ty jsem vybral hlavne proto, ze se mi fakt libej (ja vim, shame on me :D ). Subjektivne hrajou dobre, ale dostat je do Evropy a za rozumnou cenu bylo komplikovany.
    Tech 5-13k mas na celou sestavu, nebo jen na zesik? Pokud na zesik, tak urcite koukni na NAD D3020. Predpokladam, ze spotify ovladas telefonem a ten NAD ma i bluetooth, takze bys na poslech nemusel zapinat PC a zapinal ho jen na filmy. Pokud je ten rozpocet na vsechno, tak bych se mozna koukal po kvalitnejsich aktivnich bednach, idealne i s bluetooth, jako treba Kiplsch R51PM.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    COMATORY: Aktivní bedny?
    Klipsch R-51PM
    https://www.l-e.cz/klipsch-r-51pm
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    COMATORY: Jeste k tomu chci dodat informaci, ze bych si z toho pripojeneho kompu poustel rad hudbu a mel u toho vypnutou telku, to je vlastne jeden z hlavnich duvodu proc neco takoveho porizuju, ale to je asi irelevantni predpokladam.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    Ahoj, nevim jestli jsem tady ve spravnem auditku, nemyslim si ze jsem "audiofil" proto pisu radsi sem nez do [HIFI & TOP AUDIO]

Chci se poprve v zivote poridit zesilovac, ale rozhoduju se mezi zesilovacem a prijimacem (AV receiver). Staci mi stereo takze neresim zadne komplikovane domaci kino, hudbu posloucham ze Spotify, obcas neco vyssi kvality ale neni to moc casto.

Mam v obyvaku TV ke ktere mam pres HDMI naprimo pripojeny pocitac a ted pouzivam reproduktory televize a na tu hudbu to neni dobry. Rikal sem si ze ten AV receiver mozna bude lepsi volba, protoze je to do budoucna vic skalovatelny, mam ted u telky i Switch.

Na druhou stranu by mozna bylo lepsi mit samostatny zesilovac a pak nejaky samostatny prepinac vstupu kam bych pripojoval HDMI veci?

Reproduktory zatim nemam, planuju mit jenom dva. Hledam neco mezi 5-13k a taky neco co neni uplne obrovsky takze neco kompaktnejsiho by bylo fajn. Poradite mi? Diky.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    UMIAKI: no zatím se celý ten nápad zastavil :D
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: Dej vědět, jestli si fakt něco vybral!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: díky moc.. předal jsem info.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: Snad jen pokud jde o to pouštět nějakou starou kolekci špatně zmasterovaných neudržovaných desek kvůli nějaké nostalgii, tak by to asi účel splnilo.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Ten rozdíl je docela zásadní. To Sony má BT out do BT repráčku. Project má BT in když chceš připojit zvuk z telefonu. Má ale 35w(8ohm) integrovaný zesilovač, takže můžeš připojit jakékoliv pasivní bedny a mít normální stereo. I bazarový klasický repro bude hrát “lépe” než BT reprák za 10k.

Oboje jsou validní varianty. Jen jedno je intro do stereo hifi (dostatečné na nearfield poslech) a druhé je cesta jak hrát vinyl na digitálním přeprocesovaném mini/mono repráčku. Popravdě mi nepřijde vidina hrát vintage analogové medium na overprocesovaných mini repráčcích nijak lákavá. Nechápu úplně tu motivaci.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: tak to byla uložená chyba v mých znalostech. Sorry.. myslel jsem, že řemenovej náhon je ten nejhorší
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Za ty love. :D Gramofon s řemínkovým pohonem koupíš i za 1M…
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    SDN33: Vetsina dobrejch gramofonu ma reminkovej pohon
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: ajo... za ty love jsem myslel že ne
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Tak řemínkovej pohon má samozřejmě i ten Project.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: moc mastný.. nevidím tam žádnou přidanou hodnotu oproti tomu SONY, snad jen, že to Sony má řemínkovej náhon, ale tak on tam scratchovat nebude. :´) Ale díky za tip.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Podle mě chce toto:

Pro-Ject JukeBox E + OM5E piano | hifi-audio.cz
    https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-jukebox-e-om5e-p37014/?vid=36556

Gramofon od Pro-ject s integrovaným zesilovačem a BT přijímačem. Stačí zapojit pár regálovek a má super All In One řešení. Pro-ject má velmi solidní reputaci cena výkon. Sám od nich mám HiFi sestavu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: On je to dost low-fi požadavek😀 nenašel jsem nic dražšího než cca 8000 Kč.
    Raději bych to řešil třeba Sony 310bt nebo nějakou audiotechnicou s BT + BT reprák. Za cca 4000-5000 by ten reprák už mohl hrát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam