• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MADCAT: Marantz NR-1200 a Onkyo TX-8270 jsem taky zvlazoval, prijdou mi obstojne, ale co mi trosku vadi, ze jsou 2-4roky stare...:-/
    Ikdyz chapu, ze ted nebyla uplne doba na release novych zarizeni.

Ranec jo, proto sem si rikal, ze by bylo mozne reseni ten scenar 2, jen nevim, jak to tam vhodne nakombinovat?
    Prijde mi totiz dobre, ze si tim uplne nezaviram moznost se vratit k multikanalu.

FARFELOO: Zdroje jsou streamovací platformy at uz pres chromecast, nebo z Xboxu, a Bluray z Xboxu, pripadne stream z NASu.
    Projektor je starsi FullHD a jeste eARC nema, ale ten casem nahradnim za 4K a tam uz by eARC mohl byt.

Tohle popisovane reseni vypada dobre, jen mi tam schazi prave moznost pripojit Xbox kvuli bluray, kterej si obcas poustim.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JIRKA207: Z čeho pouštíš ty filmy? Má projektor eARC výstup?
    Pořešil jsem projektor následovně: udělat si audio tak, aby bylo dobré stereo, které podporuje jak Tidal Connect, tak Apple AirPlay 2. Napadá mně all in one řešení v podobě Bluesound PowerNode (https://www.bluesound.com/products/powernode/) nebo prostě jakákoliv kombinace streamer, který to má +před/zesilovač bude fungovat.
    A potom namísto Chromecastu dát Apple TV. Filmy pustit z ATV napojeném na projektor a zvuk streamovat přes AirPlay do sterea. Bonus : nemusíš mít kabel zepředu dozadu do projektoru.

Stereo pak pouštět přes Tidal Connect.
    AVR dát úplně pryč.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JIRKA207: Asi bych to nějak moc nekomplikoval a koupil nějakej stereo AV receiver, možnosti jakžtakž jsou:
    - konfekce kolem 20k: Denon DRA-800h (ten mám já), Marantz NR-1200, Onkyo TX-8270 (dobře hodnocenej)
    - chceš za to pustit trochu víc škváry: Arcam SR250

Jak píše MAJA, pokud budeš chtít multikanál AVR, kterej tě uspokojí i ve stereu, tak to bude stát ranec. Jestliže i na filmy koukáš jenom ve stereu, tak tahle cesta asi nedává smysl.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JIRKA207: já mám např. domácí kino 5.1 a hifi stereo úplně oddělené ... levná Yamaha AVR stačí, naopak pořdit AVR, které by utáhlo dostatečně audiofilsky stereo by byla mnohonásobně dražší sranda
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Co mam:
    AVR: Yamaha RX-581
    Repro: Dali Zensor 5
    Projektor s platnem
    Chromecast
    Xbox
    Tidal Hifi
    mistnost 20m2

Co bych rad:
    Zvednout uroven hudebniho stereo zvuku, ale zaroven potrebuji nejak mixovat HDMI signal ze vstupu do projektoru.
    Od multikanalu jsem ustoupil, a na video koukam pouze ve stereo.
    A hlavne bych rad casem dostal do sestavy i gramofon.

Chapu spravne, ze mam tyto moznosti?

1) Koupit AVR (at uz 2.0 nebo 5.1 atd) ktere bude lepe zesilovat stereo a zvladne i Phono vstup?
    2) Koupit AVR a dat za nej pro lepsi stereo jeste koncovy zesilovac? (krmit ho pres PRE OUT konektory) V tomhle se moc nevyznam a rad si necham poradit, jak se tyhle veci resi..
    (Uvitam i nejake odkazy na popis jak tyhle veci "spravne skladat do sebe", nemuzu nic poradneho najit)

Mate nejake napady na aktualni nabidku? Stejne casem vymenim jak AVR tak repro, takze na to se asi nemusite omezovat, dohromady kolem 70-100k.

Moc dekuji za nazory a tipy.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    FARFELOO: A to konkrétně nejlevnější model od tý samý firmy :). Akorát s těma pasivama za tuhle cenu bych nevěděl. Od AQ jsem ještě žádný dobrý repráky neslyšel, a celkově mi přijde že překonat aktivní monitory v týhle low-end ceně je dost těžký.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARASAN: A DAC k tomu…
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    nedavno som tu pisal, ze vyberam aktivne monitory. teraz premyslam, ze by som kupil nejake pasivy + zosilovac. kolko stoji nejaky schopny entry level zosilovac, co stoji za zmienku? tych hifi pasivov je pekny vyber, docela sa mi to zapacilo. s akou sumou pocitat pri zosilovaci? pasivy par do 300 e, chcel by som 6.50'' - 8.00''. pripadne tip na pasivy v tejto velkosti do spominanej sumy
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    WEWERKA: kolik by stál?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Nehodi se vam nekomu Onkyo TX-SR507? Fungovalo bez problemu, ale upgradovala jsem.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jakej za tím asi je příběh? Myslím tím, že jak k tomu přijde že někdo má doma "úplně novej" 40 let starej kazeťák, obalenej igelitama a izolepama, v krabici, která vypadá, že na ni nikdo nikdy nešáhl? Někdy by mě to u podobnejch NOS věcí fakt zajímalo...

https://www.ebay.com/itm/224858779421?hash=item345aa0af1d%3Ag%3AtB8AAOSw9yxiG1uh&amdata=enc%3AAQAHAAAAoLsXkxq8rR2YhnLxXWNWrGUNm2XPrbJ374XHCJLdLbjWdrS5KIJn94gXD0SVtPyhvhrq6bTiGtMEd1dOkhXAIa6MnLwKweBUH4AIif8yfx6Xr1ghUzWuhDAaGuht%2BxDEUE4o4IHjGwgq14g%2BOfNn2Xre%2BjqugJF1D%2Bc1r%2FCW3fXP4o2H8H4Rb8DteAWq%2BT%2B1i%2FhgXvbxAik6c1%2BNu79RN%2F4%3D%7Ctkp%3ABk9SR7DgqoPwYA
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Funguje jenom Stereo. Multi Ch Stereo ani Rock Arena atd nefungují, tedy hodí receiver do standby.
    Zkusím ten hard reset - díky moc, to jsem nenašel.
    Servis můžu zkusit, ale bojím se, že bude blízko pořizovací ceně toho receiveru - 5000 z bazaru (loni lehce přes rok).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Můžeš zkusit ještě factory reset

"During standby, press ON/STANDBY while pressing 9 and SOURCE simultaneously.2Once the display starts ashing at intervals of about 1 second, release the two buttons.After “INITIALIZED” is displayed on the screen, the “FIRST SETUP” screen is displayed automatically"
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    UMIAKI: Jine surround mody funguji? Multi ch stereo, Rock arena atd.
    Jeste muzes zkusit nastavit speaker setup na 2.0/2.1 a pak pustit Dolby VS. To by teoreticky melo pustit zvuk pres Dolby obvod, ale jen do stereo casti zesilovace. Overis tim, jestli je problem s Dolby obvodem a/nebo casti zesilovace, co zivi zbyle repro. To samozrejme za predpokladu, ze Dolby VS zajistuje stejny obvod, co Dolby PlII.
    Dal uz je to o tom ten receiver rozdelat a s merakem hledat problem, pripadne to hodit do servisu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KURVADRAT: Takže stereo receiver/Surround brick?☹️
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    UMIAKI: Tipnul bych si, ze v oblasti toho Dolby obvodu bude vadna soucastka, ktera zapricini problem s napajenim a tim se cely receiver vypne
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Můj receiver se zničehonic začal vypínat když přepnu Surround mode na Dolby PlII. Ve stereo funguje. Arc funguje taky.
    Zkoušel jsem už odpojit všechny repro a pořád totéž.
    Je to Denon Cara. Netušíte co s tím může být?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KOSSTRA: normalne v hobby marketu maji metraz. hledej spis mekkej, lip se s tim dela nez s tuhym dratem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam