Jak si s tím teď hraju, tak řeším jeden problém. Mám TV LG 65SJ800V. Do ní mám už cca 2 měsíce připojený Mi TV Stick 4K s Androidem. Napájím to z jednoho portu USB v TV, takže se mi zapíná jen když je TV zapnutá. TV má 4 HDMI, ale jen jeden je ARC (konkrétně HDMI 2), takže tento stick mám v HDMI 1. Poslední týden se mi stává, že zapnu TV (třeba Netflix) a v momentě kdy stick nabootuje do Androidu se mi vstup automaticky přepne na HDMI 1. Když jsem měl starý soundbar připojený optikou, tak to určitě nedělalo. Je možné, že tím, že jsem soundbary začal připojovat přes HDMI (na tom starém jsem to před koupí toho lepšího testoval, jestli ta TV skutečně umí ARC, abych to nekoupil a pak nezjistil, že to nešlape), tak se automaticky zapnula funkce HDMI CEC, která to má nejspíš na svědomí? Samozřejmě bych to nejspíš obešel tím, že budu Stick napájet externě a bude pořád zapnutý, ale to by byla až další varianta. Taky se mi občas ten poslední týden stává, že se TV sama vypne. Tak si říkám, jestli to třeba nemůže být tím, že je slabší napájení na tom USB portu, tím že to posílá data vlastně dvěma HDMI najednou. A ještě jedna věc. Mám to propojené obyčejným HDMI 1.4 kabelem, ale Atmos funguje (zkoušeno na Netflixu, soundbar to i napíše, že hraje Atmos). Má smysl kupovat nějaký lepší kabel, nebo když to šlape, tak to stačí?
Díky.