• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Ohledně streamovacich služeb taky bych potřeboval poradit sháním nějakou, která by uměla v aplikaci na ios navázat kde jsem skončil i po vypnutí aplikace a pokud možno, která by měla plně konfigurovatelny dashboard
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    Kdyz se to tu resi - mam na Tidal volny slot v rodinnem predplatnem. Kdyby se nekdo chtel pridat treba za litr na rok.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    DELLAMORTE: jj. ale i stream mas kvalitnejsi, nez tech 5 free poslechu, myslim
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ENGUMAZ: Wav nevím, ale FLAC je tam určitě, ale to nemáš jako stream, ale lokální soubor. Zase pro ty kapely a nezávislá vydavatelství je to lepší než ty streamovací služby.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    DELLAMORTE: kdyz to mas na BCkoupeny, takje naopak vyssi, ne?
    navic si to muzeskdykoli i opakovane stahnout i treba ve Wavu
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Tidal a Deezer používají FLAC, ale u obou mě strašně irituje vyhledávání a věci co poslouchám jsem zatím vždycky našel na Spotify. Potom ještě používám Bandcamp, který je, ale orientovaný na kapely a umělce a ty alba se dají několikrát poslechnout zdarma, ale pak se kupují jen alba. Streamovat se to dá, jen ta kvalita streamu je nižší.
    IV0
    IV0 --- ---
    S_TU_DN_A: Tidal dává nejvíc peněz umělcům. Z elektronické nekomerční scény je tam toho víc než na Spotify. Shazam umí jenom Spotify a Apple Music, ale ze Spotify do Tidalu lze přenášet playlisty snadno. Na Spotify umělci dávají jiné verze než třeba na BeatPort. Na Tidalu jsem našel i verze, které jsou jinak jenom na BeatPortu (asi proto, že Tidal podporuje různý DJský HW a SW). Zvukově rozdíl nepoznám (mluvím o těch vyšších = HiFi kvalitách). Spotify má lepší "Recommended for you" funkce = Protože posloucháš tohle, tak by se ti mohlo líbit tamto. Na Tidalu to za moc nestojí, kdežto spousta (i profi) DJů objevuje hudbu exluzivně tím, že poslouchá na Spotify oblíbené věci, pečlivě lajkuje a nechává si doporučovat.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    S_TU_DN_A: Qobuz v CR nelze koupit ne?
    Tidal Spotify v obyc tarifu stejny.
    Tidal je o parknik lepsi v tom Hifi tarifu
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    Nějaký poznatky o Spotify vs tidal vs qobuz.... Ted zkouším tidal a ten rozdíl my nepřijde velký
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    FARFELOO: taky se už poohlížím po jiné kombinaci. z aktivních mám vyhlídnuté kanto yu6, ale tak jako tak budu potřebovat streamer (hodně si lidi chválí https://www.amazon.com/WiiM-Mini-Multiroom-Preamplifier-Assistants/dp/B09HC5GRKY ) a radši něco bez zadního bassreflexu
    MAJA
    MAJA --- ---
    TRISTERO: na přehrávání poižívám starý Thinkpad, přehrávač Foobar ... ovládám přes wifi z tabletu pomocí aplikace Foobar Controller ... převodník externí Cambridge Audio DACMagic 100 vč. řízení hlasitosti rovnou do koncového stupně ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TRISTERO: levnejsi DACy pouzivam Fiio D03K
    TRISTERO
    TRISTERO --- ---
    Ahoj, teprve začínám s kvalitnějším poslechem a rád bych vás proto poprosil o radu. Do své hi fi sestavy bych rád zařadil přehrávač v k tomu dedikovanému PC, protože většinu hudby mám digitálně ve flac. a mělo by to být tak levnější než kupovat streamer, kde bych moc funkcí ani nepoužil. Našel jsem linuxové free hi fi řešení: Daphile. Máte s tím někdo zkušenost? A jaký cenově dostupnější DAC převodník byste mi k tomu doporučili?
    Díky za radu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JIRKA207: Monitor Audio Bronze 200. Místnost je otevřená 4x6x3m. Ony jsou dost malé, nejsou vhodné do úplně velkých prostorů, ale nemusel jsem kupovat stojany - to byla jediná podmínka ženy :-D
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    FARFELOO: Ktere presne sloupky a na jak velkou mistost prosim?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NOPOLICE: Hledal jsem něco z 80% na hudbu ve větší místnosti a došel jsem k tomu, že kvalitní aktivky jsou prostě drahý a nikdy nemáš jistotu, že tu appku nezaříznou a nový protokol už do toho nedostaneš. Třeba Kef už má teď snad dvě nebo tři appky… Budget jsem musel ale i tak natáhnout. Skončil jsem u sloupků Monitor Audio, amp+preamp Pro-ject a vše krmím přes AirPlay (hudbu i film). Chybí mi ale DSP, protože do místnosti nemám moc jak zasahovat. Pokud bych se měl držet původního budgetu, tak bych asi skončil u nějakých vintage kousků + HiFiBerry jako streamer.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    FARFELOO: o klipsch the fives vím, ale odrazuje mě jejich appka a i to fun ladění. když jsem kdysi vybíral sluchátka, tak klipsch mě tím přednesem spíš odradily. konektivitu mají ale dobrou.
    jakou cestou si nakonec šel místo aktivek a proč?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NOPOLICE: Tohle zní jako Klipsch the Fives, který mají jako máloco v téhle cenové kategorii i HDMI vstup (+USB a bluetooth samozřejmě). Co jsem četl, tak někdy mají až moc basů a jejich DSP nemá “HiFi” ale spíš “fun” ladění, ale bohužel jsem je neslyšel, protože jsem cestu aktivek nakonec vzdal. Ale mohl by to být dobrej výchozí bod.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Chci si pořídit bookshelf repro do místnosti cca 20m2. Líbí se mi možnost aktivních, odpadá starost se zesilovačem, zaberou méně místa. Jak pro filmy (tv nebo projektor), tak pro muziku (streamovací služby, soubory z kompu).
    Jak to celé poskládat, je potřeba streamer?
    Budget za repro tak do 20k +- (v případě aktivních).
    Díky za doporučení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam