BEREGOND: Za prvé je třeba si říct, že řešíš to, co většina lidí a znovu kolo nevynalezneš :) Soundbary jsou fajn jako upgrade TV zvuku pro nenáročné lidi. Já zapínám receiver jenom když soustředěně poslouchám hudbu v místnosti. Na vícekanálový zvuk jsem se vysral, protože to stejně nebude nikdy jako v kině a na (akční) filmy se moc nedívám.
Receiver mám připojený HDMI ARC k TV. Tímpádem se receiver může zapnout zároveň s TV i vypnout a ovládáš hlasitost jedním ovladačem z TV. Z rec mám kabely do repráků. K TV připojím konzoli, rasbperry, chromecast, cokoli. Další porty HDMI můžu využít v receiveru a audio i zvukový signál pobere televize. Nevýhoda je ale například zpoždění spouštění receiveru - při zapnutí telky čekáš asi 10 sekund než se zapne receiver. A máč druhý ovladač. Moje žena ani děti to nezvládají ovládat :(
Takže na tvém místě bych se rozhodl jestli ti jde o kvalitu zvuku na prvním místě. Pokud jo, tak jsou jediná možnost kvalitní repráky a receiver (z druhé ruky se klidně vejdeš do podobné ceny jako Sonos).
A pokud chceš jenom upgrade a aby to všechno fungovalo hladce dohromady, tak se koukni po soundbarech co mají 2xHDMI.
Např. Sony HT-A5000 - tenhle má vstup i výstup HDMI a taky má integrovaný Chromecast, takže to akorát zapojíš a jedeš.