• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: vo tom prave mluvim kamo, to uz je ted, tak co dal? Ma se to vubec kam posunout? ;)

navic, co si budeme povidat, tyhle extremne potentni rostliny (a ze existuji jiz delsi cas), to se neda kourit, to je dobry tak do blazince, ale sustainable koureni vyzaduje jine typy konopi.

lepsi stredni venek, znas to ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: Ja bych tipla ze trh zareaguje vyslechtenym extremne potentnich konopnych rostlin, tak, aby to, ze mas doma 5 kytek,
    ti stacilo na rok nebo co. Ale mozna hulice moc precenuju ;)

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak uvidime, jaky tohle bude nebo nebude breakthrough....
    http://domaci.ihned.cz/c1-39361760-lide-mohou-beztrestne-pestovat-az-5-rostlin-konopi-nebo-drzet-40-lysohlavek-rozhodla-vlada

muj osobni tip, nic se nezmeni, pripomina mi to tzv. prave falsifikaty, kdy se dodatecne vydala listina (zakon) k necemu, co jiz davno platilo :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    hehe, tak to si mozna ani zadneho breakthrough nevsimneme:

Každé opravdové vyprávění o revoluci potřebuje aspoň hrst nějakých revolucí předešlých, aby se v jejich zrcadle poznalo. Ale pokud se odehrává něco, co lidé dosud nezažili, je málo pravděpodobné, že si toho někdo vůbec všimne, ačkoli se tím svět obrací naruby.

- J. Stern
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Síla vědomí při transformaci Země - Matrix-2001.cz - Internetové stránky spisovatele, publicisty a badatele Jaroslava Chvátala
    http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/4001-sila-vedomi-pri-transformaci-zeme/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KOKES
    KOKES --- ---
    WOA: už to tam není, prej mažou všechny sračky:-D
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    ja bych rek, ze kde co prirodni a prirozene je jeste zdravejsi nez se myslelo .. podobne jako spravna vyvazenost takovych veci je jeste zdravejsi nez se myslelo .. poodobne jako nemluveni (vnejsi i vnitrni) je zdravejsi nez se myslelo .. nebo teprve bude myslet? :) .. podobne jako naslouchani (umoznene nemluvenim) intuici sebe sama v navaznosti treba na zdravi/telo/potravu je zdravejsi nez se myslelo .. podobne jako pouzivani takove intuice k vnimani informaci ktere nam rika napriklad o okoli, tvarech, stavbach, svetlu, pachach atd .. je zdravejsi nez se myslelo ..

podobne, by mohli vyzkoumat ze ticho (v beznym slova smyslu, i kdyz ne jen) je jeste zdravejsi nez se myslelo ... a ze hluk, je jeste nezdravejsi nez se myslelo ..

nebo treba ze byt zdravy je jeste zdravejsi nez se myslelo .. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Acceleration Watch (Understanding Accelerating Change)
    http://www.accelerationwatch.com/
    BIOH
    BIOH --- ---
    no viděl jsem s nim rozhovor a je to takovej magor, že to musim mít, nehledě na to že bude zajmavý koukat jakej charakter dělal poradce presidentovi, ten dotisk bude
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    ahahhaaaahaa, to si fakt jako nekdo chcete koupit toho loosra? tak to me pobavilo :D
    BIOH
    BIOH --- ---
    MONKOK: no ale je to vyprodaný :-( snad bude dotisk
    KOKES
    KOKES --- ---
    BROZKEFF: jen připomenu, že tato technologie se zasloužila o náš drastický nárůst vědomostí/všeobecného rozhledu, což by při "papírové" technologii nebylo možné, nebo by trvalo mnohonásobně déle. Internet opravdu spojuje národy a akceleruje kultury.
    Já myslím, že si čtečku koupíme všici, když ne teď, tak brzy..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BROZKEFF: Colapse od Jarred Diamonda jsem četl asi už před rokem, nebo kdy.. v anglickém originále (nebo to bylo na podzim, když jsem si to koupil ?)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KOKES: ano, myšlenka elektronické kanceláře, kde nebude potřeba mít všechno tištěné, máme snad pdfka neasi, mě taky dřív nějak brala. taková ta představa jak to nebude ekologické, bude se šetřit papír ergo naše lesy etc etc.

nakonec docházím k závěru:
    - budu si kupovat za pár tisíc další krám nazývaný "e-paper" abych mohl všude s sebou tahat to co chci číst a měl to aspoň přibližně podobně pohodlné jako kdekoli vytáhnout ty papíry, co si teď zcela rutinně tisknu? (Resp. při ceně nákladů za tisk budu muset vytisknout asi 10 tisíc listů než se dostanu na cenu té čtečky (kterou taky stálo něco vyrobit myšleno energie), která bude pořád navíc závislá na tom proudu, což papírový text jakmile ho už vytisknu, je na tomhle nezávislej

navíc teda jednu stařičkou laserovku včetně toneru asi na 10 let jsem dostal zadarmo. kvalita tisku sice mizerná, ale na to tištění dokumentů pro čtení po šalinách, zastávkách a jiných místech bohatě dostačující. rezignoval jsem tak na honbu za technologickými udělátky se snahou se plně elektronizovat, místo toho si radši jednou za půl roku koupím balík recyklovaných papírů za 120 korun a pak tisknu dohaleluja. ať žije počítač, ať žije skener a tiskárna.

tož asi tak
    momentálně žijeme v super době kdy se tyhle věci extrémně zlevnily a zdostupnily, tj. demokratizovaly, pořád tu máme el. proud 24/7 stejně jako všechny další věci typu voda, plyn, veřejnou dopravu, fungující administrativu etc. etc.
    takže maximální vděčnost za to co je
    ... teda otázkou je jak dlouho mám tenhle bezprecedentní luxus ještě vydrží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam