• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Real Life On Mars You Must See It Unbelievable Nasa We Want The Truth Ufo Ovni Disclosure Project | Frequency
    http://www.frequency.com/video/real-life-on-mars-you-must-see/2086713?ref=m1
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Interspecies Homepage
    http://www.interspecies.com/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    repast (by Mitron)

:: OSEL.CZ :: - Mezi zpívajícími keporkaky se šíří hity
    http://osel.cz/index.php?clanek=5668
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BIOH:
    Nebo podle gravitace při klíčení semen.
    BIOH
    BIOH --- ---
    já teda nevim, ale není ve většině rostlin růstový hormon, který je nutí růst směrem nahoru a za sluncem. Když naklíčené semínko do hlíny, tak si vždicky najde cestu nahoru, takže imho nemůže to nikdy růst dolu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe tak tenhle argument jsem jeste neslysela,DD nejakou dobu tyhlety kvetinace vzhuru nohama ale frcej - argumentovali ale vetsinou prostorem a dyzajnem))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    lol

TOMATOGARDEN.CZ - Tomato Garden - Šťavnatá a voňavá rajčata po celou sezónu - Úvodní stránka
    http://www.tomatogarden.cz/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KOKES: nehumánní a humánní, to jsou takový florentský koncepty ze 14. století, který mají v současný době mnohem blíže k pokryteckejm kecům než čemukoliv jinýmu. Já v tom spíš narážel na snahu implantovat naše kulturní normy do jiných společností... podobně jako je třeba teďka velký téma užívání ayawasky těhotnými ženami v Brazílii.
    KOKES
    KOKES --- ---
    DARJEEL: co je nehumánní? že je nechávají sežrat supy? humánní je nechat se sežrat červy, ofc:-)
    politik si asi ohříval polívčičku na další volby.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NEW YORK - I mravenci odcházejí do důchodu. S tímto zjištěním přišli američtí vědci, kteří zkoumali kolonie středoamerických mravenců střihačů, napsal server BBC World.
    Mravenčí důchodci přenechají práci mladým - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/mravenci-duchodci-prenechaji-praci-mladym-fgs-/ln_veda.asp?c=A110416_153331_ln_veda_mev
    Postupně s tím, jak tito mravenci, křížovkářům známi jako atta, stárnou a opotřebovávají se jim kusadla, opouštějí tvrdou práci. Jinak řečeno, jdou do mravenčího důchodu. Jakmile starší mravenci přestanou stříhat listí, přesouvají se na úkoly spojené s přepravou.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Ta čísla co se za co účtuje jsem teď taky viděl černé na bílém. Milé je, jak to tam je tak pěkně rozpočítané: 8000 rakev, 650 oholení, 850 oblečení, 470 dezinfekční prostředky, 1950 květiny, 550 projev řečníka, atd. atd. :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZIKE: Moje planeta, konkrétněji nevím.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    DARJEEL: celkem memetic ten quote od Antoina ;) v cem to bylo?
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: přesně tak, myslím, že mu jednou poděkují.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jacob Barnett,12, with higher IQ than Einstein develops his own theory of relativity | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1369595/Jacob-Barnett-12-higher-IQ-Einstein-develops-theory-relativity.html
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Já to fakt nechápu, co to značí, a kam ta naše kultura směřuje... sereme si doslova pod sebe, kvůli vlastní lenosti a pohodlnosti zavíráme oči před neudržitelností vlastního životního stylu a ještě odsouváme zásadní témata do pozadí, aby nerušili náši bublinu, do které jsme vlezli...

mi připomíná...

"Až si budeme vědomi své úlohy, byť sebenepatrnější, pak teprve budeme moci v poklidu žít a zemřít. Neboť to co dává smysl životu, dává ho i smrti"

- Antoine de Saint-Exuipery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: jj... taky mě napadlo, jak se k tomu postavil ředitel. Příjde mi, že se v něm clashla role managera školy s rolí pedagoga, respektive že bohužel vyhrála role managera... kdyby to byl učitel co pro to, tak by se k tomu možná postavil jinak...

jj, pro děcka průlom, no ale celkově je to fakt smutný...

Včera jsem si byl sednout s moc fajn kamarádkou, která teďka začala učit u nás na gymnázium, kam jsem kdysi chodil... no a říkala něco podobnýho, že třeba některý děcka třeba neví, jak vypadá slepice a tak podobně. Pro nás něco nepředstavitelnýho, ale jak se zdá, tak fakt penetrující tvrdá realita...
    Ještě teda mi příjde dost podezřelý, že ty učitelé s tím něco nedělají, pamatuju prá filmů tipu chléb náš vzezdejší nebo powaquatsi (či jak se to psalo, sry za zkomolení)... dá se pustit jeden film na jednu hodinu a asi by děcka dost valili oči.

Je to podobné, jako téma smrti... obchází nás, je všude kolem, všechny nás čeká, ale mluvit o ní je skoro tabu... a to i třeba na sociálních pracovištích, odkud pacienti většinou odjíždějí v černé limuzíně. Co vím, tak tam je to většinou tak, že zaměstnanci mají velkou potřebu se o tom tématu bavit a řešit ho (přece jenom, když Ti v práci několikrát do měsíce umře někdo, o koho se staráš na posledních krocích, tak je to dost pochopitelné), ale vedení tomu většinou není moc nakloněné.

Připomíná mi to jeden Sternův text z jeho první knihy média, psychoanalýza a jiné perverze... to urputné lpění na životě a odsouvání smrti do sociálního nevědomí je vlastně děsně nekrofilní... a všichni víme, co se děje se supresí témat, který nás vlastně fascinují... neurózka!

Dokonce prý se poslední dobou ustupuje od pohřbů, lidé se nechodí se svými blízkými ani rozloučit. Nemluvě o zákonech ohledně mrtvých, člověk, kdyby chtěl vlastního bližního pochovat bez pomoci předražených služeb (snesení mrtvoly o každé patro, 200 korun apod., fakt hrůza), tak ho normálně zavřou do kriminálu. A pak to dopadá tak, že sme naposledy za pochování pratetičky zaplatili skoro 30k (cypiče, škoda, že sem u toho nebyl, když sem zjistil, co mámě všechno naúčtovali, tak kdybych byl u toho, tak vyhrnuju rukávy, taková nestydatost!!) a pak když šla babička s bratránkem dát na hřbitov kytku, tak se tam válela kyčelní kost. Mimochodem tohle kdyby se táhlo někde na soud, tak z toho ta pohřební služba má taky pěknej problém, ale už z principu... takovejhle stav mi příjde fakt neutěšenej (kromě toho, že mě to celkově fakt nasralo). Odříznutí člověka od podstaty jeho bytí, od jeho příbuzných jakmile naposledy vydechnou, a ještě k tomu je na to napojenej byz, že by se z toho člověk posral...

A vrcholem je, když nějaký západní politik valí do Tibeťanů, aby změnili svůj pohřební ritus, protože je nehumání... blebleble
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: jak se to vezme - pro ty děcka to byl určitě slušnej průlom do jejich vize světa - teď už budou maso vidět jinak a třeba se budou i zajímat, odkud přišlo na jejich stůl ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: kam sme to dopracovali, že se rodiče rozhořčují, když jejich dětem někdo ukáže základní planetární cyklus...
    to je fakt spíš opozitum průlomu, zásek jak se patří....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam