• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Jeste bych k tomu dodal, ze ta F funkce pro me neznamena nejake infantilni muckani se a laskovani. Znamena to pro me spis hodnotovej pristup k vecem, souvisejici s virou a subjektivitou atp. Myslim, ze ani dospelej muz s prevahou F by nemel od zeny ocekavat, ze se k nemu bude chovat jako k nejakemu diteti, ochranovat ho pred krutym svetem, neustale ho utvrzovat k tom, jak ho miluje atp. Ten nedostatek emotivnosti pro me spociva spis v neustale snaze vsechno analyzovat a promyslet a optimalizovat, i takovy zalezitosti jako vztah, city, poteseni z prirody atp.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Btw, ted jsem zjistil, ze v anglictine i cestine je spravne extrOvert i extrAvert.

Extraverze a introverze - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Extraverze_a_introverze
    Extroversion and introversion - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Extroversion_and_introversion
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: tak to mne se zas fyzicky zeny hodne libej ^^ ale zacpat hubu, no... ^^ jesteze v okruhu mych pratel a znamych je i par takovych, co z toho nejak vybocujou, takze aspon zcela neprichazim o ten zensky pohled na svet ^^ je to minimalne kolikrat dobrym zdrojem zabavy ^^
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: No ze na vetsine muzu neni nic fyzicky pritazlivyho, to presne jsem slysel od te INTP. :) A taky ji vubec nesedly zeny, ani psychicky ani fyzicky.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: ja vzdycky rikam, ze idealni je chlap, co vypada jako zenska :) pac na muzi jako takovym neni fyzicky nic moc pritazlivyho .) a ze idealni je zena s myslenim muze, protoze me zase naprosta vetsina zen svym jednanim a chovanim sere, nemam je moc rada.
    Ale to se tyka nejakeho takoveho jakoze "idealu", na co se rada kouknu a mit to dalsi kvality, byla bych nadmiru spokojena. Jinak mi na tom vzhledu vazne az tak nesejde. Kolikrat me celkem pritahuji osoby, ktere vetsina holek oznaci za velmi skarede, protoze tento fakt je tak nejak podradny. Kdyz chci ozdobu, poridim si kabelku :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Ja taky pochybuju, ze bych nekdy nasel lepsi typ vztahu nez mileneckej vztah typu "kamaradka z vedlejsiho pokoje", kdy dopad ty neharmonicnosti je omezenej tim, ze ti lidi maj celkem malo spolecnyho a tedy i malo toho, o co se muzou hadat :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Napis neco o tom vkusu, to me zajima. Moje zkusenost je, ze INTP zenam na vzhledu moc nezalezi, rozhodne mene nez extravertum, pro ktere je to strasne dulezite spolecensky atd.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    _BENNY: ale ksa! ostatni maj problem, ne ja :)

ENKIE: vsak jasne, to hleda asi kazdej. Imo ale takovej vztah proste muzes mit temer s jakymkoliv osobnostnim typem. Vim, ze si celkem dokazu rozumet i s nejakejma citicima extrovertama, ale nesmej bejt moc vyhraneni.
    z casti to samozrejme funguje a je celkem zabava to sledovat, ale to je asi tak nejak vsechno :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Vsechno odvozeny na zaklade tohohle systemu jsou jen obrovsky zobecneni, nelze to pausalne aplikovat na nejakyho jednotlivce a delat na zaklade toho predpovedi konkretnich vztahu. Lidi jsou prilis slozity. Ale jak rikam, mnohokrat me prekvapilo, jak dobre to funguje.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HITOMI: a pokud mas jeste to T hypertrofovany, mas problem :D
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Jinak ja nejaky ten ideal ve vztahu dost i hledam, ne ideal ve smyslu nejakych objektivnich kvalit (extremne chytra, extremne hezka atp.), ale ideal ve smyslu harmonickeho souziti. To je pro me velmi dulezity v osobnich vztazich.

Jestli si rozumim se sefem nebo kolegou v praci mi muze byt ukradene, ale abych mel i doma nekoho, s kym se budu muset hadat a neustale ostrazite predvidat jeho chovani a konkurovat mu, no to proste odmitam.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: ja si nepripadam, ze bych to mela nejaky tezky :) dokud mam dostatek vlastniho prostoru a klidu, jsem spokojena. Zatim se mi to uspesne dari.
    S tim blaznivym zamilovanim to muze byt pravda, nastesti se i tyhle hormonalni boure daj hlavou ovladat, to mam vyzkouseny. Ackoliv si pro vlastni "dobrej pocit" drzim neco jako "platonickou lasku". Clovek si pak mozna diky tomu muze pripadat o neco normalneji.

_BENNY: my intp zeny asi taky budem mit problem nekoho najit, ja mela proste jen v zivote v tomhle sakra kliku. A kdyz k tomu jeste pridam svuj vkus (co se vzhledu protejsku tyce), jsem vubec nahrana :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: vychazim ciste ze statistiky - INxJ mnoho neni
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ENKIE: on to ma INTJ vubec tezky co se tyce vyberu z ruznych typu, pripadne mi ze je ve svem vyberu vyrazneji omezen narozdil od jinych. jak jsi sam napsal, v uvahu nepripadaji extroverti, protoze jim nevyhovuje tvoje tempo a zpusob ziti. ja bych k tomu jeste dodal ze v uvahu moc nepripada S, protoze se orientuje spise na prakticke a konkretni stranky zivota, zatimco N ma spise tendence fantazirovat a brodit se svymi predstavami. oboustrane to muze byt vztah prakticky vyhodny, ale rekl bych ze tak nejak ne zcela naplneny.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Moje zkusenost s INTP zenou je, ze ma tu svoji Fi takovou nevychytanou a nezvladnutou, nepredvidatelnou. Dokaze se rychle a dost blaznive zamilovat, treba i intenzivneji nez jiny zeny, ale je to takovy impulzivni a brzo to odezni. Casto najdes u te zeny dlouhe useky casove, kdy jakoby zadny emoce nemela, je hrozne logicka a neustale neco kalkulujici. INTP zeny to maji asi dost tezke v tyhle extrovertni spolecnosti, podobne jako INFJ muzi.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: vsak nikdo nikoho nemeni. A tohle idealni parovani je imo nesmysl. On by s cimkoliv, co se chova jako zenska, nevydrzel :) sam to rika. tedka lehce vysiluje, ale jinak jsme nastaveni vicemene stejne a vyhovuje nam to. Jsem s nim taky uz skoro 7 let, takze vim, ze tohle je zas nejakej vyjimecnejsi stav, kterej rychle prejde :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Ja si myslim, ze snazit se kvuli vztahu nejak vyrazne menit dospeleho cloveka je nesmyslna aktivita.

Pro INTJ je asi nejlepsi partner INFJ, alespon ja bych to tak videl, INFJ ma totiz extrovertni Fe, coz skvele sedne k introvertnimu Fi u INTJ.

Ruzne stranky sice tvrdi, ze pro me by byl idealni typ ENFP (opet Fe), ale ja si nedovedu predstavit, ze bych dlouhodobe zil s extrovertem, extrovert ma mnohem vetsi potrebu spolecenskyho vyziti a venkovnich aktivit atp.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: docela pekne forum :) to si projdu

Jinac ja jsem INTP a chlap uz si obcas taky zacina stezovat na to, ze jsem vuci nemu citove dost chladna + tu existuje i ona nezavislost v docela vysoke (a mne naprosto vyhovujici) mire. Ale nekdy me posledni dobou trochu irituje, jak se kolikrat snazi ziskavat mou pozornost a narokovat si me. A pak mi argumentuje tim, ze sobeckost k lasce preci staci a ze je to tim, jak me miluje...no wtf. Sam je INTJ. Vzdycky byl on ten chladnej, co na me porad "sral" a ted by to najednou menil :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    ELIZHANNAH: A tohle je o tvem (a castecne i o mem, casto mi to vychazi na pul) typu:

[INFJ] The Many Faces of INFJ - PersonalityCafe
    http://personalitycafe.com/infj-articles/19817-many-faces-infj.html

Skvely clanek. Na tom foru je takovych plno, a zrovna INFJ tam ve sve sekci pisi spoustu zajimavych psychologickych a filosofickych komentaru, rad to obcas procitam. INFJ evidentne maji obrovskou zalibu v sepisovani dlouhych introvertnich uvah na ruzna subjektivni temata, rozebiraji sve pocity a myslenky.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    ELIZHANNAH: Ja si ale myslim, ze nezavislost a blizkost se nevylucuje, naopak. Kdyz jsou oba jednotlivci na sobe nezavisli, autonomni, je to preci idealni vztah - nijak to nebrani sebevetsi vzajemne blizkosti, jen maji oba svobodnou volbu ohledne te blizkosti. Jenom v tomhle pripade muze podle me existovat skutecna laska.

Nebo bys chtela, aby na tobe partner byl zavisly? Nebo ty na nem? To slovo ma kriticky vyznam, zavislost je vzdycky spatna. Ze vztahu, ve kterem jsou na sobe partneri navzajem zavisli vznika po case jen zlo, zarlivost, hadky, nenavist, pripadne i ruzny dusevni poruchy jako http://en.wikipedia.org/wiki/Codependency atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam