• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    ALBERTO: F mam trochu potlaceny no, okoli me vzdy tlaci do T, zkus to pls jeste trochu rozvyst, nemam v tom konceptu uplne jasno
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    JOHNY: aby se INFP socializoval a nežil jen nomádsky (N)=neustálé hledání nového, musí se více opřít o F, které mu dodá víru v hodnotu, za kterou je ochoten bojovat.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    jsem INFP, ale přepínám v INTP, baví mě přepínat F a T. Zjistil jsem, že hravé přepínání mezi F a T mají často lidé, co píšou.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    MICHIGAN: taky zalezi jak moc jsi INFP .. ja sem az na sklony k INTP hodne http://www.mypersonality.info/johny115/ ... ja chapu hledace tak ... ze ja vetsinu casu neco hledam ... a jakmile nalezam odpovedi tak jdu dal ... tj. ve smyslu konicku i profese, veskeryho traveni casu ... u niceho nezustanu pokud tam neni dal co objevovat ... je to trochu problem, pre se nedokazu dat na zadnou stanovenou karierni drahu ... jakmile neco poznam uz me to nezajima, pokud je tema hlubsi a ma porad ve slusnym pomeru straveny cas / poznani co nabizet tak u nej zustavam dyl ... svoje primarni zamereni pozornosti mam ale asi tak kazdej ctvrt-roku az rok jiny ... hned me neco novyho fascinuje a venuju tomu extremni mnozstvi energie, ale jak to pro me dostava konkretni podobny, tak nadseni opada do nuly ... a neni to jen tahle tendence prebihat od jiz nemmenych zajmu ... hledam v tech vecech neco, tezko popsat co, mozna se snazim co nejmaximalneji pochopit elementarni otazky zivota a vsechno mozny okolo, fungovovani veci kolem, ale hlavne najit nenalezeny

myslim si ze to je i duvod proc INFP v ramci MBTI komunity je mnohonasobne nejpocetnejsi ... prestoze v realnym vzorku lidi na ulici sou naopak velmi malo pocetni ... jak clovek vubec prijde k MBTI ... neco hleda, zajima ho jeho vlastni nitro ... ja mam pratele co znaji MBTI .. ISTJ, INTP, ENTP, INFJ ... jsou s tim konceptem do urcite miry obeznameni, ale nebyt myho otravovani je s tim :) tak sami k tomu neprijdou, taky se o to sami ve svym case vubec nezajimaji (az na INFJ trochu) ... rekl bych ze INFP sou az zavisli na hledani neceho, a casto tak cini nekontrolovane na ukor mnoha jinych aspektu zivota (jidlo, spanek, skola, prace, pratele)

proto me ten hledac/nedirektivnost horkosladce dostali .... jen nevim co se s tim da delat v realnym zivote, zkousel sem to stokrat, nedokazu zodpovedne nasadit lajnu a venovat se jedne veci na plny kule a pak se v te oblasti zamestnat ... uz sem chtel byt grafikem, webdesignerem, vfx designerem, botanikem, psychologem, kameramanem atd. ... nakonec ale proste co me definuje ... je nedefinovatelnost ... a neni to jen v zamereni zajmu ale i vnimani lidi atd. nezaujimani postoju, stran ... flexibilni neutralita
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    ALBERTO: tahle typologie na moje infp prekvapive docela sedi :) (ne ve vsem, ale ve vetsine jo)
    JOHNY115: mno, docela by me zajimalo, co tim hledacem a mnichem mysli, s tim se treba ja moc neztotoznuju ;)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    JOHNY115: Slusny, az na to shrnuti vlastnosti INTJ pridavnym jmenem "entailing". To je poprve v zivote, co ho takhle vidim pouzite u osoby - dalo mi celkem zabrat, nez jsem zjistil, jak to mysli:

Of the four aspects of strategic analysis and definition it is the contingency planning or entailment organizing role that reaches the highest development in INTJs. Entailing or contingency planning is not an informative activity, rather it is a directive one in which the planner tells others what to do and in what order to do it. As the organizing capabilities the INTJs increase so does their inclination to take charge of whatever is going on.

It is in their abilities that INTJs differ from the other NTs, while in most of their attitudes they are just like the others. However there is one attitude that sets them apart from other NTs: they tend to be much more self-confident than the rest, having, for obscure reasons, developed a very strong will. They are rather rare, comprising no more than, say, one percent of the population. Being very judicious, decisions come naturally to them; indeed, they can hardly rest until they have things settled, decided, and set. They are the people who are able to formulate coherent and comprehensive contingency plans, hence contingency organizers or "entailers."
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    na nastenku sem hodil par mbti related obrazku x)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    ALBERTO: s tema tabulkama dole sem se v tehle definicich jeste nesetkal a sou dobry :) INFP: Hledač, Nedirektivnost :D :D naprosto elemetarne sedi ... jinak z toho co znam INTP, ENTP, INFJ, ISTJ sedi dobre taky

ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Heslovitý popis MBTI typů v češtině, volný překlad z ang. wikipedie a personality page.com
    Grafologie a Psychologie: Typologie osobnosti MBTI
    http://ografologii.blogspot.com/search/label/Typologie%20osobnosti%20MBTI
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Ouch, to zas asi souvisi s tim, ze moje Inferior funkce je Se - extravertni smyslove vnimani. Ja mam problem s vyjadrovanim cehokoliv pomoci fyzickyho kontaktu, neprijde mi to prirozeny - fyzickej kontakt je moje achillova pata. A i sex je pro me proste spis potreba, nez nejakej uzasnej zaklad zivota, bez kteryho bych se v zadnym pripade neobesel.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: jo, to me taky dost zarazilo, zrejme se mu ho v dobe, kdy to psal, prilis nedostavalo :) zbytek nastesti uz souhlasi. A pro me, jako spravneho INTP, citu a romantiky prilis netreba. laska jde vyjadrit ruznymi zpusoby - nejlepe pohledy a specifickymi doteky, ty maji take o dost vetsi vahu jak slova, uz jen proto, ze je nemozne "lhat"
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: To je pekny clanek. Kdybych ho psal ja, bylo by tam ale urcite vic o citech, 'romantice' a sdileni. Jedna vec me ale zarazila - hned ten prvni bod - hodne sexu. To mi prijde, ze temer urcite nesouvisi s timto rozdelenim do typu. Sexualni potreba cloveka funguje na mnohem nizsi, pudovejsi urovni nez tyhle vyssi mentalni funkce. To spis psal nejaky nadrzeny intelektual :))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    tohle je celkem pekne shrnuti, predevsim pod 7. bod bych se podepsala :)
    Perfect partner for an INTP
    http://www.alanzeyes.com/2009/01/perfect-partner-for-an-intp.html

ENKIE: jj, to moc dobre chapu. Kdyz dojde na ten socialni hnus, vetsinou jej prevracim v nejakej jizlivej humor, docela to funguje. A schazim se vyhradne jen s tema, co mam rada. Treba nejakej sraz ze stredni by pro me znamenal prinejmensim nocni muru (i kdyz nakonec ne, pac bych se neucastnila).
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Ja s tim nemam problem, pokud se jedna ciste o pracovni zalezitosti. Ja nejsem stydlivej nebo tak neco, treba prosazovat se v praci mi nedela problem. Nejake osobnejsi socialni vztahy, to je ale dost problem, je to pak ale spis o nedostatku motivace a nechuti k tomu small-talku a takovymu tomu socialnimu hnusu, kdy se lidi ve skupine ruzne pomlouvaji a predhani v blbostech.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: ja zas s tema planovanejma nemam problem, pac se muzu predem psychicky pripravit na to, ze budu dotazovana :) a obvykle se pak vyskytuju v nejakych vetsich skupinach, kde jsou pak aspon nejake spriznene duse. Ovsem horsi je, pokud mam s nejakym ukecanym esfj byt sama a jsem nucena poslouchat vsechny ty nezajimavy veci (automaticky uz odpovidam "hmm" oni si toho stejne nevsimnou a premyslim si o svejch). A pak udelam chybu a reknu, ze me tohle ale vubec nezajima a ze netusim, proc bych neco takovho mela poslouchat a je konec :))
    Jinak si myslim, ze se ve spolecnosti dokazu docela dobre maskovat a jen tak na me nekdo nepozna, co jsem zac. Socialni inteligence jde strasne snadno naucit, kdyz to clovek potrebuje. Jedinou nevyhodou je, ze jak to pro me neni zcela prirozene, tak me to stoji dost namahy a po dni stravenym ve velkem okruhu lidi (byt mi jsou vsichni sympaticti a je zabava) jsem vetsinou unavena. Pak musim nejakou chvili relaxovat (tj. byt sama se svou knizkou, internetama, dobrou hudbou a cajem), abych zas mohla "mezi lidi" :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: Jo, povidani a sdileni obecne je nejlepsi bez planovani, treba prave vecer v posteli, zhasnout, koukat na odrazy svetel na strope a povidat si pri nejaky tichy hudbe. Ideal. Je to spontanni, nevyzaduje to planovani a pripravu. Z planovanych socialnich aktivit mam hruzu, pripadam si vzdy jako nekde na divadle, clovek musi neustale premyslet, co se od nejak ocekava, jak to dopadne, co bude rikat a tak. Brr. I proto je dobry s holkou spolubydlet, protoze pak neni nutny planovat ruzna setkani dopredu a muset neustale resit veci okolo.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: ja mam skoro pocit, ze u nas je to naopak. Ja jsem ten, kterej rad s nekym ten vnitrni zivot sdili - a ano, mnohdy i beze slov, to je druh komunikace, kterou opravdu zboznuju. A pokud tohle funguje, je pro me dotycny vhodnym partnerem (jinak jsou ty typicke minuty prazdneho trapneho ticha dost neprijemne, nuti me to kolikrat zvanit nesmysly, a to ja nerada). I kdyz ono zalezi, ne vzdy jsem taky sdilna. Obvykle jsem ochotna se s clovekem bavit spis nekdy vecer, nejlepe, kdyz lezim (lepe se mi premysli a nedelam x picovin okolo).
    A hrozne me stvou zbytecny otazky...nejlip typu "jak se mas?" a podobny kraviny, jednak je predem jasny, ze dotycneho odpoved vubec nezajima a je to ztrata casu. Nechapu lidi s potrebou vyptavani se (nejlip jeste na jednu vec stake dokola). A pak rozebirani toho, co se deje v sousedstvi a kdo s kym. Na tohle jsou experti zenske v nasi rodine, pak jsou na me nasrane, kdyz jdu vedle se strejdou v tichosti koukat na skoky na lyzich (opet zazitek z tohoto vikendu) :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    HITOMI: A taky mam svuj vlastni svet a vubec bohatej vnitrni zivot, za kterej jsem dost vdecna. To jsem mel rad na te holce. Bohuzel sdileni toho vnitrniho zivota dost nefungovalo. Ja jsem vyraznej introvert a je pro me dulezity takovy to typicky introvertni sdileni toho vnitrniho sveta, proste byt s tim druhym na stejny vlne a rozumet si i beze slov, mit spolecny tvorivy zajmy, vzpominky, vkus na hudbu, nejaky idealy etc etc Tohle jsou pro me dulezity veci. Ja mam pocit, ze INxJ introverti jsou malokdy stastni sami - takovejhle introvert je prirozene parovej tvor, kterej neni uplnej bez nekoho, s kym muze svuj vnitrni svet sdilet. To je tou introvertni intuici uprednostnenou. U toho INxP typu je to jiny - tohle jsou skutecny samotari a maji taky nejvetsi sklony k lehkymu autismu nebo tak.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ENKIE: samozrejme, ono je to pochopitelny :) mne jen vzdycky dost irituje, jaky druh baleni na me dotycni pouzivaji. Jsou to furt same hloupe (a tezko uveritelne) lichotky, ktere na me pusobi jako spolehliva antikoncepce. Navic maj tyhle lidi ve zvyku se dost vnucovat, coz je logicky cini mene atraktivnimi. krom toho na sobe nespatruji cokoliv vyjimecnyho, co by melo byt hodno zajmu ci obdivu. A taky mam svuj vlastni svet a vubec bohatej vnitrni zivot, za kterej jsem dost vdecna. Celkem rada tvorim a tohle hodne pomaha.
    S tou inteligenci je to vubec taky osemetny, ma vice slozek a nektere z nich maji opravdu pramaly vliv na to, jak dobri budou v partnerskych a jinych vztazich. Ale uprednostnuji samozrejme chytrejsi muze a paradoxne me bavi ti, co maji mizivou socialni inteligenci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam