• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Tak něco z opačného pólu, ačkoliv mám pocit, že dotyčný smysl tohoto testu plně nepochopil :)
    Why the Myers-Briggs test is totally meaningless - Vox
    http://www.vox.com/2014/7/15/5881947/myers-briggs-personality-test-meaningless

resp. jsem se nikdy nesetkala jen s neškálovaným testem, který by nabízel odpovědi ano/ne
    také se všude píše, že jde pouze jen o doporučení, popis, k čemu člověk tíhne, ne nějaký univerzální návod pro štěstí :)) a že by popisy jednotlivých osobnostních typů neobsahovaly negativa.....mno :))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    KLIP: hehe, presne takto zaspavam na gauci
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KLIP: :)
    KLIP
    KLIP --- ---
    ELIZHANNAH: Taky jsme si zjistili svoje typy doma a tím se nám vysvětlila většina našich konfliktů a nepochopení .)
    Teď když jsme si to tak hezky pojmenovali, budeme se zamýšlet, jaké najdeme společné strategie, které nám všem fungují a vyhovují :)

Postup: k té dané problematické situaci se každý zamyslí nad tím, co všechno mu při řešení takového problému pomohlo v minulosti, případně mu zabránilo.
    Pak se každý zamyslí, co mu při řešení stejného problému nefungovalo, nebo ho třeba i zhoršilo.
    Z toho se pak dá vycházet: najdou se strategie, které zahrnou ty funkční věci.
    Důležitá podmínka společné strategie je, aby byla udělatelná pro oba a tedy nesmí záviset na slabých stránkách :)

Příklad funkční strategie: Manželka má skoro každý den obavu, že vytuhnu v obyváku na gauči, protože ponocuji (ENFP). Když nespím v ložnici, tak se budí :) Pro mě není udělatelné si ve stavu zapálení pro nějakou věc uvědomit svoji únavu, takže když si lehnu na gauč, abych se na chvilku zamyslel a odpočal si, tak vytuhnu :) Strategie, která nám oběma funguje je, že když má večer strach, dá na gauč židli, jako překážku, která mi pomůže si uvědomit, že je ten gauč nebezpečný a manželka má klidnější spaní. Ani jeden z nás se nemusel nějak měnit. Někdy stačí pohnout jen jedním kusem nábytku .)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    DIVA: asi jsem se vyjádřila nejasně... tím chci říct, že od té doby, co zjistil svůj typ, prostě trvá na tom, že je, jakej je, neustoupí ani o píď, kompromisy neuznává, což mě teda trochu štve, no.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ELIZHANNAH: o jakou změnu?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ELIZHANNAH: to je pak docela na pest :) u nas je to vsechno spis v takovem humornem duchu :))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HITOMI: ale! to mám doma taky, taky se odvolává na svůj typ (mám muže INTP) a o byť sebemenší změnu se nesnaží.
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    HITOMI: Dost slabý. Někde na úrovni těchto "vtipných" horoskopů.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    THE MYERS-BRIGGS ASSHOLE INDEX :))

The Myers-Briggs Asshole Index | Johannes Punkt's Flaskpost
    http://zombiesintelligently.com/non-fiction/myers-briggs/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BEDRICH_: Ten Jekyll mi trval: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Strange_Case_of_Dr_Jekyll_and_Mr_Hyde inak mooc hezka knizka.

Mam za sebou par vztahov a ta "intenzita" bola v kazdom uplne ina. Nie je to o osobnosti samotnej, ale o kombinacii s druhym clovekom. A "intenzita" nad istu hranicu je pre vztah nevyhovujuca. Naozaj by som to nezahrnala do nijakych osobnostnych kategorii.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    _BENNY: no extrem mozes mat v roznych oblastiach nie iba v intenzite, je to vseobecne oznacenie, je to nieco co sa vymyka priemeru :P a v tomto kontexte s negativnym ucinkom, co nikoho netrapi nepali :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BLACKDRAGON: tak schvalne, jaky je podle tebe rozdil mezi intenzitou a extremem? ;)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    _BENNY: no medzi intenziou a extremom vnimam rozdiel :) nehovorim, ze ta moja intenzita je ta spravna, ale od nejakej miery v jednom aj druhom smere je dost :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BLACKDRAGON: ja bych rekl, ze to co pises (nikdy som nikoho neopustil ani vo vztahu ani v priatelstve a nerozumiem ako dokaze muz opustit svoje deti a vybodnut sa na ne, ..., mam rad stabilitu, ale nie iba ako proformu, ale ked je naozaj vo vnutri, nie ked sa ludia hraju na stastnu rodinu, ale ked naozaj je, nie ked sa ludia hraju na lasku, ale ked naozaj je, ..., kolko krat stacilo drzat jazyk za zubami, zeny sami davaju muzom do ruk navod ake iluzie na nich maju pouzivat) nejakym zpusobem vnima vetsina lidi, jenze jak sam pises, cele je to o INTENZITE. predstav si jakoukoliv emoci kterou zazivas (lasku, nenavist, soucit, pohrdani atd) a vynasob ji 10ti. pokud sis to predstavil opravdu poradne... fakt bys neco takoveho vedle sebe ustal?

pro nektere lidi jsi co se tyce svych emoci stale jeste nesel do dostatecne velke hloubky a jen plaves po povrchu, pro jine jsi se na nich zasekl do miry, ktera je pro ne neuzitecna az otravna.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MART1NKA: hej aj nie

myslim si, ze celkom chapem nevyhnutnost typov, ktore su dost rozdielne mojej povahe, aby sa societa nezrutila :) tie typy ako ja, zas kvoli nim napreduje, priekopnictvo je vzdy tak trochu risk, skusanie

a nie vsetko co vyzera ako stabilita naozaj je, vela ludi sa neprestahuje za pracou, nevyskusa, to je obratena strana stability, zotrvanie v pasivite a neaktivite (zivotnej, aj keby sa jednalo o velkeho sportovca, na dusevnej urovni proste trci na tom jendom mieste a stagnuje)

mozno sa spravame ako blazni, ale nemavame tak casto skratove konanie :P respektivne ho mame vzdy a malo, a tym ze vypustame neustale a priebezne, sa v nas nic nenahromadi a nevybuchne :P

a take tie stabilne racionalne typy, skus s nimi byt v kritickej situacii, mam pocit, ze vtedy sa hodi vynaliezavost Pckovych typov, ktori sa ti nerozsypu, ale az vtedy zacnu pracovat na plne obratky

skor sa citim nedoceneny, lebo svoje kvality neukazujeme bezne ani ich nemame potrebu demonstrovat, zijeme mimo zazite zvyklosti a hierarchiu, co uz

nikdy som nikoho neopustil ani vo vztahu ani v priatelstve a nerozumiem ako dokaze muz opustit svoje deti a vybodnut sa na ne, napriek tomu som povazovany za nestabilny typ?! o com potom tento svet je? to je potom iba sprosty konformizmus, ziadna stabilita

mam rad stabilitu, ale nie iba ako proformu, ale ked je naozaj vo vnutri, nie ked sa ludia hraju na stastnu rodinu, ale ked naozaj je, nie ked sa ludia hraju na lasku, ale ked naozaj je

kolko krat stacilo drzat jazyk za zubami, zeny sami davaju muzom do ruk navod ake iluzie na nich maju pouzivat, ale mna ta hra nebavi, taku zenu by som si nevedel vazit, kolko veci si clovek pokazi iba uprimnostou alebo kriticnostou i ked sa to snazi povedat zbohu a zhovieve :P

vobec ma nemrzi, ze mi ludia netlieskaju, ambicie nikdy nebolo moje, len ma obcas mrzi, ten vedlajsi efekt na vztahoch, lebo to je vec ktora naozaj zalezi

emocie su fasa, bez nich by sme ostali iba robotmi :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLACKDRAGON: Vyjadrujem sa pausalne, lebo som v internetovej diskusii. Emocionalny muz bolo konkretne oznacenie tvojej osobnosti po zhodnoteni neucesanych vyjadreni o INTENZITE!!! prezivania - nie na zaklade toho, ze si napisal, ze si F.

A ako pise _BENNY, Tckova zenska nechce Fkoveho chlapa, je to proste otocenie toho, jak nam a mne (uz sa nevyjadrujem pausalne, vidis) to normalne vo vztahu vyhovuje. Pre mna je muz F nepochopiteny tvor a FP je uplne iny kmen. To, co popisujes, nie je Fko v tebe - prezivanie emoci, ale Pcko, ktore si vie uzit moment a je nestabilne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam