• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    KAI
    KAI --- ---
    a jeste warning labels ke kazdemu typu :D

The Warning Label Each Myers-Briggs Personality Type Should Come With | Thought Catalog
    http://thoughtcatalog.com/.../the-warning-label-each-myers-briggs-personality-type-should-come-with/
    KAI
    KAI --- ---
    jazyky lasky pro kazdy MBTI typ, dle knihy Pet jazyku lasky. delany formou ankety na spis malym vzorku lidi, sedi to na vas? ja jako ENFP mam 2 nejdulezitejsi ten 1. a 3. z tech, co vysly v ankete.

Here Is The Top ‘Love Language’ For Each Myers-Briggs Personality Type | Thought Catalog
    http://thoughtcatalog.com/...be/2015/10/each-myers-briggs-personality-types-preferred-love-language/
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Když je jeden IN(TJ), dá se nějak naučit řeč partnerky IS(TJ)? Už nějaký ten rok se snažím styl komunikace optimalizovat, ale bez úspěchu. Stále se mi zdá ve srovnání s IN zoufale neefektivní.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Úprimne ťa ľutujem. SFJ je pre mňa najhoršia kombinácia. Z ich strany pozorujem úplné nepochopenie mojej osobnosti a nedostatok ochoty k tomu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a prosba: mbti a prezentace/seminar/prednaseni. jak uvazit co funguje ruznym typum posluchacu a nejak jim to strukturalne usnadnit. tj jak nevykladat furt jen uzasne teoreticke koncepty a vtipne napady prirozene pro muj typ.
    ma nekdo tip, kde si o tom pocist? pripadne diky!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: 4 clenne rodine
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    tak abychom hlavni propasti meli vsechny, jeste prihodim zkusenost ziti ve 4clenne rodice, kde jsou 3x SJ a ja entp: cely zivot nalepka bezcharakterniho nezodpovedneho neschopneho sobce. az na vysoke prisli lidi, u kterych to zacalo vypadat, ze nejsem uplne postizena :)

ten rozpor rodice x deti mi pripada fakt problem
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SAT_ANN: moje matka je ISFJ a já INFJ. Naprosto mi to vysvětluje, proč mě nikdy nepochopí. Chtěla by praktickou dceru, co neustále peče, vaří, uklízí, co má praktické koníčky, ale to já prostě nejsem, já taky vařím, peču, uklízím, ale ne v takové míře jako ona, není to něco, čím bych se realizovala a bylo to smyslem mého života, což ona to těžce nese a opakovaně mi to vyčítá (v nekonečných litaniích...). Samozřejmě se z jejího hlediska zabírám pošetilými věcmi, mám hlavu věčně v oblacích atd. Njn...
    SAT_ANN: jo! Jako by psali o mé matce.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: vyjadrila jsem se zrejme nejasne. chci rict, ze co popisujes, je bezna soucast profilu entp, bez ohledu na profil tvoji mamky. moje je docela jina .)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    YMLADRIS: Doma jsme byly tři ženy. Dvě byly Fko a pak já T. Díky tomu dokážu přepínat a překvapivě asi i dost číst v lidech podle prvního dojmu. Ale musím uznat že jsem teď hodně ráda když vím, že nejsem bezcitnej psychopat, ale jen Tčko. Dlouho jsem si myslela že norma je být Fko a já jsem divná. Musím se s tím tedy ještě naučit pracovat. Vnitřní boj mi to vytváří slušnej
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Ja sa nesťažujem :) ak to tak možno vyznelo. Bolo to vlastne celkom fajn.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: a k materstvi jsi disponovana dobre https://www.16personalities.com/entp-parents
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: jsem entp a matka je esfj. myslim ze kdyz s tvoji mati mate nt spolecne, je to vyhra. protoze matka te patrne chapala a prijimala. kdyz se rozumem rozhodnes f naucit, co ti zabrani?
    naopak ja mam f vzor, ovsem "proc je nase dcera tak necitelna zla ublizujici" a "takto se chovat nemuzes!" vrelost je fajn, ale jako nt bys furt vytvarela dusno, aniz bys chapala proc. je to srozumitelne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: Niektorí ľudia majú schopnosť sa v rôznych situáciách adaptovať na opačný typ. Hráš role play. Napríklad v práci sa ako P nechovám, pretože by som to nikam nedotiahla.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: to jsou soucasti tvého mbti, s tím máti nemá nic společného,)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRONSKI: Tak ja som ENTP a až na P/J konflikty to funguje. Akurát vôbec netuším, ako sa chovať k deťom a celé materstvo ide mimo mňa.
    Musím povedať, že nasimulovať J mi ide jednoducho. Pochopiť Sko trošku ťažšie, ale tiež to ide. Ale nájsť so vzťah k niekomu, kto je extrémne F takmer nemožné. Týchto ľudí moja prítomnosť vyhadzuje z rovnováhy. A fakt sa neviem naladiť na ich vlnu. Neviem.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    MART1NKA: To chápu, že může být trochu frustrující. (I když mně je to sympatické, takovou matku bych klidně bral.)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRONSKI: :)
    Dáva ti rady do života typu, že na chlapovi je najdôležitejšie, aký má genetický materiál, takže vyspovedať o chorobách v rodine. "Nevhodného" nebrať, nechceš mať choré deti. Na materskej si urobila informatiku na matfyze, pretože čo máš ako robiť. Na Vianoce som ako dieťa dostávala knihy "Matematické hlavolamy". Nikdy mi nikto nerozprával na mieste vymyslené rozprávky a nechoval sa ku mne ako ku dieťaťu ani na mna nešišlal. O veciach spojených so sexom či ženským dospievaním sme sa nikdy nebavili. Raz ráno som si našla knižku na posteli.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Jak se chová INTJ matka?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MART1NKA: INTJ je pravda vyhraněné dost, ale třeba mému typu ISTJ by se s tím žilo líp než s ISFJ . Je to občas peklo.
    Ta ochranitelská vnucená láska je pro mě neustojitelná od vemni nízkého dětského věku.
    ISFJ – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/ISFJ
    * Jedná se o velmi citlivé a zásadové lidi, kteří často staví zájmy rodiny a přátel před své vlastní
    = "Přece neodjedete když jsem navařila, dej si štrůdl i když máš alergii na pšenici, přece se to nevyhodí, já nemůžu k doktorovi i když nevidím na jedno oko, musím připravit svačiny"

* Mají rádi když někdo druhý převezme iniciativu a začne aktivně jednat. Často pak své okolí v dobré víře k nejrůznějším akcím přemlouvají a nutí
    = "já bych tam šla ale to by se tam muselo zavolat, a já zrovna nemám čas, a koukala jsi na tuhle akci? Myslíš že by šly sehnat lístky? Ale já pořád nemám tu kartu na placení online..."

* Při dlouhodobých procesech vyžadují opakované ujišťování a průběžné vyhodnocování, které jim potvrdí, že jsou na správné cestě
    = "a nemám to linecký cukroví vykrajovat i kolečkama? A mám to vůbec dělat takhle? Co myslíš, já vůbec nevim?"

Uf, a to je tohle jen slabej odvar reality

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam