• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    MBTI na Klinice! Jestli někdo půjdete, dejte vědět, jestli to bylo dobrý...
    https://www.facebook.com/events/1708898879329694/
    BONDA
    BONDA --- ---
    Tady už si to někdo zkoušel shrnout. :)
    Instagram
    https://www.instagram.com/p/7h5CGuqC7j/
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ELIZHANNAH: ja momentalne resim kamaradku, ktera se naprosto neskutecne placa ve vztazich, dela neustale dokola jedny a ty same chyby, vylozene si nechava od chlapu srat na hlavu a kdyz uz jsem se ji snazila nejakym zpusobem pomoct, obvykle to odpalkovala necim jako "kdyz ja proste nedovedu byt tak racionalni, nemuzu si pomoct, proste jsou v tom emoce" apod. :D kdyby to nebyla neustale se tocici kauza nestastneho zamilovani do totalniho idiota (chlap fnukna, co se neustale lituje a je zahledenej do sebe), tak nereknu. Ale tady si fakt nevim rady, co ji rikat. Nechci tvrdit, ze to bude vsecko dobry a on se s ni jako zazrakem zmeni, kdyz tomu neverim a dochazi mi i jiny fraze, jak v takovym pripade komunikovat :) je to peklo a myslim, ze me zacina nesnaset, pac sem bezcitna a nic nechapu :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BONDA: jj, ráj potvrzuju! :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ELIZHANNAH: mi funguje, když se chcu odstřihnout od nějakého rozpoložení, otevřít knihu. i deset minut, pokud se zvládnu vnořit, mě resetuje. poněvač bezprostředně člověka odpálkovat asi nepatří do tvého repertoáru .)
    BONDA
    BONDA --- ---
    ELIZHANNAH: To nasávání mám taky a je to věc. The struggle is real. :) Ale je fajn, že když se octneš mezi lidmi, kteří se mají rádi a cítí se dobře, je to jako octnout se v ráji.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    YMLADRIS: já jsem INFJ, takže já soucítím, ale zároveň - co je moc, to je moc, potom už jsem tím soucítěním úplně zahlcená a je mi fyzicky nedobře. Celou dobu jsem si říkala, jestli si to ta známá nemůže náhodou pouze myslet, proč mi musí všechno sdělovat?? Ale to je rozdíl introvert - extrovert :)) Já si spoustu věcí myslím, ale řeknu z toho nahlas jen minimum, extrovert to má holt jinak :)
    A ještě k tomu soucítění - už jsem to tu asi psala, jedna další moje známá si ze mě dělá vrbu, vždycky vyklopí, co je všechno špatně, jí se uleví, a já pak sotva jdu, protože promýšlím její neradostnou situaci ještě dva dny. A ti druzí kolikrát nemusí ani promluvit, hned na první pohled nasaju náladu a cítím jejich pocity jako by byly mé vlastní (což ve mně vyvolává touhy utéct někam do lesů, kde nikdo není, protože to neustálé vciťování se prostě neumím vypnout! a upřímně řečeno mě to někdy hrozně ruší, protože se chci zaobírat svýma věcma bez toho, abych neustále musela myslet na to, co se komu děje špatného)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: zajímavá shoda, zrovna před pár dny jsem vedla diskuzi o nevyžádaných radách ve vedlejším auditku (a v poště). tyhle poradní ohledy mají svá úskalí: ten, kdo potřebuje radu, nemusí o této své potřebě vědět, to jednak. ale hlavně, není úplně v pořádku obcházet své bližní a vybízet je aby ti radili. to vnímám jako nemístný požadavek na hraně s obtěžováním, jistěže závisle na úrovni vašeho vztahu. proto nevyžádané rady za mě ano. vždyť není problém říct "díky nechci" pokud se ti rada nehodí. ale chápu, F to všecko bere naprosto velejinak ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    YMLADRIS: s prociťováním už neporadím. pro mě je to hlavně zbytečnost prožívat ten cizí problém, protože to jaksi nevede k žádnému smysluplnému výstupu. kdyby měl někdo někoho citově zrcadlit v té konfrontaci, je pro mě pochopitelnější opačný postup: že se vykolejený jedinec vcítí do toho vyrovnaného. nevím proč to nefunguje takhle, bylo by to praktičtější .)

ALONSY: mě to hodně posunulo v orientaci ve společnosti. protože mi jinak přijde většina toho co je "normální" (běžné) jako nenormální (nesmyslné). když chápu motivace a obecně perspektivu cizích lidí, jsou pro mě čitelnější a nezabere mi tolik času a úsilí zorientovat se v konkrétních situacích
    BONDA
    BONDA --- ---
    YMLADRIS:

"ja nerozumim, co f vlastne po mne chce. mam rict "to je hrozny" a tot vse?"

Tady je to podle mě přesně zachycené:

SÍLA EMPATIE - jak nejlépe pomoci někomu, kdo má potíže
    https://www.youtube.com/watch?v=tuBZZasavZo

Co se týká rad a pomoci: já bojuju v sobě s tím, že mám často až neblahý ostych nabízet pomoc. Vím, že se sama cítím dobře, když jsem užitečná, takže sama bych z pomoci vnitřně profitovala, ale zároveň vím, že lidi mají právo řešit si svoje problémy sami a většinou (v naprosté většině) to preferují. Pomoc je ošemetná věc a nedá se vnucovat, vyžaduje důvěru. A to je ono. Je to často zároveň i nabídka blízkého vztahu. Když nabízím pomoc, ptám se tím: máš ke mně důvěru? - - a posouvám hranice mezi námi.
    O nevyžádaných radách ani nemluvě. Jak se říká (v nadsázce), nevyžádané rady mají za cíl uspokojovat rádce, a ne toho, komu se radí.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    YMLADRIS: Tak ze zvědavosti a pro zábavu, no. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALONSY: no a mas nejake konkretni potize, napr nekoho nechapes atd? proc chces odhadovat ostatni
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ELIZHANNAH: Ano, ja jako bezcitny inovator (hlaska moji kamosky) vubec nevim, co na to mam rikat. "Mne hrozne boli zada". Muzu problem bud resit nebo neresit. Setrvavat v problemu, ale nic s tim nedelat mi nedava smysl. Je to tezky.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    YMLADRIS: Udělala jsem si na doporučení DIVY ten ze záhlaví, a ještě jsem u odpovědí trochu víc přemýšlela, a vypadá to, že to už trochu sedne.
    A o nastudování přemýšlím, abych mohla odhadovat ostatní jako vy, jen už dlouho uvažuju nad tím, jestli to za tu časovou investici stojí. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DIVA: diky to mi pomohlo, predstavila jsem si to.
    Akorat ze ano toto je presne to co nedokazu ("procitit"). Nechci citit cizi bolest. Nechci citit ani svou bolest. Na bolest mam jediny nastroj a to potlacit ji. Nerozumim co presne pri citeni bolesti delate, jak vam to zustava v nejakych prijatelnych korytech (predstavuju si ze to procitis a ono to nejak odtece). Ja bud necitim nic (jak pise
    ELIZHANNAH: ) anebo se v tom totalne topim. Nojono.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALONSY: testy mi nikdy nefungovaly

pokud tihnes k mysleni (nevadi ti premyslet :-)) nastuduj ty puvodni jungovo kognitivni funkce. zpravidla clovek ma nejaky dojem, ktera strana te polarity je jeho prava ruka a ktera je leva ruka... a postupne se ti to posklada. Funguje mi tento web http://ografologii.blogspot.cz/2013/03/8-kognitivnich-stylu-mbti.html
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Víte, co mi kdysi hrozně vadilo? Jedna známá, tuším, že mohla být ESFJ nebo ESFP. Neustále kecala, neustále se hrozně prožívala, tu jí píchlo, tady ji bolí hlava, ach, ten žlučník, ten krk, rozebírání porodů, hrůza! Vůbec jsem nevěděla, co jí mám na to neustále odpovídat. Jestli jako litovat nebo co. Já jsem taky F, ale tohle bylo fakt už přehnané a upřímně jsem ji nesnášela. Jo, a taky furt řešila, co uvařila a co bude vařit, to šlo taky mimo mě, to téma bych odbyla jednou dvěma větami, kdežto v jejím podání to byly nekonečné litanie... :))) A pak drby a intriky, taky nikoli téma pro mě... njn :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    YMLADRIS: já se domnívám, že pokud by mi nějaký T řekl, že "to je hrozný", stejně bych z toho cítila, že to jen tak říká, ale že to tak nemyslí. Čili je to neřešitelné :))
    BONDA: mám dojem, že v třetím odstavečku pod tím "T" popisuješ celkem přesně mého muže. Nějakého "F" bych zažila opravdu ráda, chybí mi to, ale nemůžu mít vše, že.
    DIVA
    DIVA --- ---
    YMLADRIS: takhle to chápu. je třeba jenom ten jeho problém "procítit", emocionálně souhlasit, potvrdit platnost a správnost toho smutku, vzteku, bezvýchodnosti. nejde o pomoc ve smyslu návrhu účinné změny, tu ti lidi vůbec třeba podstoupit nechcou (z F hlediska "nemůžou")
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je nějaký opravdu dobrý free online test, kde by mi vyšla pravda? :)
    Mě to zajímá, ale tím,j ak mi vždy vyjde něco jiného a ještě tím, že u většiny otázek je má odpověď "jak kdy / nevím", tak je to dost marné :)
    Ale baví mě vaše diskuze a strašně mě to zajímá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam