FRIZER: A znáš spolupráci s INTP? U kterého je vyhodnocování ještě rychlejší? Nemá problém také ten zdlouhavý myšlenkový proces (ostatních) zkrátit na užitečně nutnou interakci, maximální pochopení v minimálním čase? :)
Mně dialog (je to vůbec dialog???) s INTP usnadní doběhnutí mých procesů. Ale zároveň v té interakci uvidím, že tady neběží jen o "hrubou rychlost vyhodnocování". INTP nechodí (Ni), jako chodí mně - INTJ, protože INTP má primární (Ti). Takže když budeme soutěžit, kdo poskládá větší skládačku, INTP mě trumfne hrubou silou, poskládá toho víc, precizněji. Ale nemá šanci vybrat, kterou hru, kterou skládačku, tady dnes budeme hrát/skládat, o co tady běží. Háček tedy nevidím v rychlosti, ale v tom jak píšeš: některé nápady by je nenapadly a probírat s nimi právě tyto nápady - to půjde s těžkostmi! Trefit hřebík na hlavičku. Tady je IMHO zakopaný pes. (Ni) umožňuje "tah na branku", vnímat souvislosti. Hned teď.
Pomocnou (Te) mám taky jen jako "vysvětlování výsledků pro ostatní", což je fakt pruda, pokud samo vysvětlování není primárním cílem... INTP parťák je v tomhle smyslu nedocenitelný!