LUCIELD: no u niekoho aj slabsia stranka moze byt silnejsia ako u ineho je jeho najsilnejsia stranka, uvediem priklad, niekto hra lepsie na husle ako klavir, ale stale hra lepsie na klavir ako niekto kto hra najlepsie zo vsetkych nastrojov na klavir, ale stale nie tak dobre ako ten prvy co hra najlepsie na husle :)
a teda nie je dolezite co vyuzivame iba v praci, ale co je asi nasa hlavna stranka co vyuzivame v zivote :) plus niektori ludia maju rozdeleny svet a svoj zivot na viac svetov a niektori zas nenvimaju rozdiel a maju vsetko ako jeden svet, no a ti co v zivote maju viac svetov, mozu v kazdom posobit inak, inak vnimat a vyhodnocovat informacie, niekde to moze byt viac podobne a niekde zas nie :)
ja robim poslednych 10 rokov it a business analytika a nikdy mi v zivote zas nevyslo Tcko, mam dobry timemanazment a viem si ich dobre rozvrhnut, ale nie som Jcko, lebo skoro vo vacsine veci mi vyhovuje improvizovat tu a teraz, takze som P
medzi I a E je u vsetkych ludi trosku sinusoidne posobenie, cim viac sme v spolocnosti tym viac si mozeme cenit samoty a naopak :) takze je to iba co skrz vsetko prevazi :)
no a N a S, z tym mam v poslednom case najviac problem :) kym kedysi mi to prave prislo najjednoduchsie ako facka, vykladov je vela a mozno sa v tom svojom celkom mylim, nie je to tak iba o zmysloch a intuitivnosit, lebo vela ludi pouziva obe a cloveku co sa vnima dost intuitivne moze vyjst S a co sa vnima dost racionalne a zmyslovo moze vyjst N, casto sa tam hovori o detaile a celku, lenze co ak si davame zalezat na obom, pripad od pripadu? :) asi by som to najlepsie sa snazil vystihnut takto, ci sa chceme dostat k poznaniu a pravde zdialky k blizkemu, alebo od blizkeh do dialky, nie je to ani o tom ako vieme narabat s absraktnom, lebo s nim naraba vela ludi, ale ci nim zaciname alebo koncime
napr zavadzajuce je podla mna spajanie suvislosti z roznych odborov, lebo k tomu treba N aj S, jedno aby sme vedeli poznat hlbku oboch rozdielnych svetov a druhe aby sme medzi nimi vedeli najst suvislost :) je to ako vediet rozmyslat v spravny moment a potom v spravny moment citit, tak je to aj s prijmanim/ziskavanim informacii
ked som si pozeral viacero statistik napr zarobkov kazdeho typu, je sranda, ze Nko zosiluje prakticnost T, ale oslabuje neprakticnost F, vynalezcom sa niekedy oplati ist z dialky k svojmu a nie od svojho do dialky, kym pre pocitove typy to moze znamenat iba stavanie iluzii a vzdusnych zamkov
Fkam castejsie prospieva pre prakticku stranku skor byt S, ked ich destabilizuje preferencia citu, je lepsie ked sa pevnych bodov drzia od seba k svetu, viac sa tak zmanipuluju oni sami ako ich zmanipuluje okolny svet, su potom skor blazni ktory sa zostrojili sami, napr umelci :) nez blazni ako nasledovatelia konspiracnych teorii a podobne