• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: Třeba Bahia - pro mě ukázková filmová ENFP. Její projekt: spí s pravičáky, aby jim rozšířila obzory a ukázala jim dobro a svobodu. Nepředvídatelná, spontánní, zlaté srdce na dlani. Chaotik - pro to, co je teď, zapomene na celý svět. Občas slepá pro takové věci, jako co má zrovna na sobě. Vidí srdcem. :) Idealistka. Když se jí nelíbí, co říká člověk v rádiu, probojuje se do studia jako nezastavitelná vichřice a zostra řekne svůj názor. Ale dotyčného řečníka nemá vůbec tendenci odsuzovat, naopak s ním hned naváže přátelský vztah. Všemu otevřená. Stále pro něco planoucí, stále v pohybu a akci.

The Names of Love - Trailer HD
    https://www.youtube.com/watch?v=Mn9MqF8R9S0

Celý film (ale pozor, je trochu moc "zábavný" a "sladký"):
    Le Nom Des Gens
    https://www.youtube.com/watch?v=cPVQdwrVQmY

česky: http://www.tarak.cz/jmena-lidi/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ALBERTO: chvili jsem se nad tim fakt vazne zamyslel a nakonec jsem dosel ke kategorickemu NE! dohadovat se o typech fiktivnich postav, ktere jsou koherentni akorat tak v myslich autoru anebo konzumentu... to uz se pojdme rovnou bavit o numerologii okolo data narozeni nejake vymyslene postavy z nejakeho obskurniho sci-fi romanu. mozna nekoho takova legracka pobavi, ok, ale myslim si ze vysledky takoveho mentalniho cviceni jsou mimo realitu a tedy neuzitecne.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Možná byste mohli uvést tip na film, který vám k nějakému typu sedne jako p*del na hrnec.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    O roztomilé plaché indické ženě INFP učící se v New Yorku angličtinu pojednává tento romanticky půvabný snímek. Doporučuju. http://www.csfd.cz/film/321629-anglistina-englistina/prehled/
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: Ještě mě napadlo, že by se Tvá mapa dala srovnat s Hofstedovou.
    https://geert-hofstede.com/national-culture.html. Má tam třeba dimenzi "krátkododobá (inovativní)/ dlouhodobá (tradicionalistická) orientace".
    BONDA
    BONDA --- ---
    BONDA: ((ale na druhé zápěstí si chci nechat vytetovat kruh s terčem jako symbol "opačné" cesty do sebe, kde je zase stabilita a zdroj energie - jen pro doplnění)) :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALBERTO: jojo. Aneb "proc to dnes maji matky tak tezke"

To reseni pres S mi pripada zajimave v tom, ze je pouzitelne i pro jakehokoliv skeptika (ktery do kostela nepude)
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ymladris: ad 3-4 ta funkce. Myslím, že to mám od Cakrta. V praxi se mi to většinou potvrzuje, treba když s někým rozebírat jeho pismo jako grafolog (funkce tam jsou dobře vidět). Ale opět: nebrat to dogmaticky, jen jako zvykovou nápovědu, že obyčejné to tak chodí.
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: Díky. Přesně ten pohyb (e-motion, to je skvěle řečeno: mám často sentiment emotion bez toho spojovníku :) mi schází, ale lepší se to. (Dokonce jsem si nechala na zápěstí vytetovat šipku, aby mi tenhle princip připomínala.)
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Elizanah: jestli to mas ve snu, znamená to, že tímto chybí v realit, kde zatím máš jít. S ve snu není úplně prave oořechové S, i když je to povzbudivé a nadějné, že se tomu nějak blizis.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Musí hecnout. Mělo být.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Bonda: ten F pocit by měl vyústit v závazné rozhodnutí, akci. E-motion. Překroceni prahu. Měl by vést k pohybu. Pokud nevede, jedná se jen o sentiment. Co přesně te blokuje k přejití v akci, nevím. Někdy se možná jenom člověk musí jednou a prorazit proti vektor.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ALBERTO: s tou přírodou... mám už asi rok zvláštní sny, moc si nedovedu vysvětlit, co se to děje. Je v nich mimořádně často příroda, většinou voda v různých podobách a les, výrazné barvy, hmatové dojmy... to se mi rozvíjí S samo od sebe? (Jsem INFJ, takže Ni-Fe-Ti-Se.) Dřív jsem měla sny spíš asi intuitivní, lidi a okolí jsem v nich spíš vnímala než viděla/slyšela, teď se mi vyloženě tlačí do snů ty smyslové vjemy
    BONDA
    BONDA --- ---
    BONDA: Takové to - něco mě citově pohne, a já v důsledku toužím s tím pohnout? Položím se do touhy svou vizi vynést do reality, angažovat se ve světě a "zrealizovat" sama sebe, vtisknout svoje Fi hodnoty do světa, zlepšit něco - a ta F touha mě povede dopředu? S tímhle principem mám vnitřní zkušenost, ale chtěla by přikrmit. Citu jsem plná a srdce přetéká, chci pomoct, ale akce uteče. K rukám ten cit "nedoputuje".
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ymladris: když se clovek vztahuje k aspektum vyššího řádu, třeba slunce a země, nebo treba ke ganesovi, nebo Jung hovoří o důležitosti kmotra/kmotry, tak tím odlehcuje pretizenemu vztahu rodic-dite, kde pak člověk od rodiče očekává dokonalost hodnou bohu, což je nemožné, a neni--li dokonalost splněna, dítě se na rodiče zlobíi a zazlívá jim to celý život. A psychoanalytik si na něm masti kapsu po desetiletí terapiee, kde se ty rodiče donekonečna řeší.
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: F třeba v tom smyslu, že budu něco silně chtít - za něčím si tzv. půjdu?
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Bonda: k tomu ti pomůže rozvinout jakoukoli racionální funkci : F nebo T. N a S jsou v pritomnosti, zatímco F a T rozhodují a plánují.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALBERTO: Ok diky
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALBERTO: S tim vinem je to impresivni :)

Ano, souhlasim (trenuj) i s tim zduvodnenim (Si zadupavam do zeme, protoze odmitam citit bolest, ktera je soucasti citeni)

Ty jsi totiz psal, ze k Si (ctvrta funkce) neni pristup, dokud se nejak neporesi treti funkce. To zni tak zvlastne. Toz jestli k tomu nemas jeste neco dalsiho...

Ad prirodni narody: mohl by te zajimat tento proponent mluveni s vice-nez-lidskym, David Abram, hodne mne to oslovilo a mnoho veci (jak funguju) mi to vysvetlilo. (Nejdulezitesi poznatek pro mne: tim, ze mluvime jen s lidmi, hrozne pretezjeme mezilidske vztahy, ktere na nasi velkou potrebu komunikace nejsou tak stavene a proto je tolik vztahovych problemu. Naucit se mluvit s vice-nez-lidskym = odlehcit tomuto = WIN!)

David Abram: Kouzlo smyslů Vnímání a jazyk ve více než lidském světě - Nakladatelství DharmaGaia
    http://www.dharmagaia.cz/.../745-david-abram-kouzlo-smyslu-vnimani-a-jazyk-ve-vice-nez-lidskem-svete
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: Alberto, ještě k tomu, jak si psal, že když posílím druhou (extrovertní) funkci, posunu se blíž k extroverzi - naleznu jednu ze svých "extrovertních parket" a postavím se na ni, zatížím ji a "vytěžím ji" (snad to nemotám) . To mi dává smysl a oceňuju to jako podnět. Zkusím ještě (možná hloupou) otázku, jestli je teoreticky možnost skrze posílení některých funkcí posílit slabou "organizovanou" parketu, zesílit tenhle živel? Odpoutat se od silného prožívání vždycky jen té přítomné chvíle (teď) a její vždycky nové a v sobě úplné a celé pravdy. Nalézt naopak vědomí perspektivy a organizace událostí ve smyslu "když je teď toto, tak zítra bude tamto" nebo dokonce vědomí "aby zítra tamto, tak teď (je třeba) toto". Neutápět budoucnost v přítomnosti, nebýt vždy zaujatý tím "teď", ale někdy myslet prakticky "dopředu", vnímat tu vazbu. Vnímat chvíli i s jejím nakročením do budoucnosti, a to v jejím praktickém (účelovém) aspektu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam