5-8ma funkce podle me není. Spíše je to zase skála: máš Si 70procent oproti Se, ale pořád je to S.
Ptas se, jak rozvíjet Si? Vypnout mozek, mobil, knihy a vše, co je založena na mentální úrovni. Být v těle, vnímat pocity i vjemy v těle, bez analýzy, jen je prožívat v pritomnosti, jak jsou. Můžeš tomu říkat meditace, jóga, jakkoli, ale nejde o techniku, jde o to omít v sobě dost sebelásky, aby u toho člověk dokázal být a neunikla mentálně zase pryč. Delat cokoli,co ti dovolí být vědomím v těle, primárně a bez mentálních komentářů. Ony pak stejne začnou vylézat F nebo S balíčky, které se dzely pod pokličkou. Tolik obecně. Individuálne, když za mnou zajdes na konzultaci.
Já se také Si učím. Za poslední rok sem si prosel terapeuticky mnohým. Řeknu ti příklad. Před rokem jsem šel lesem a přišel jsem domů unavený. Teď jdu lesem a cítím vítr, vůni, energii, jak mi proudí skrze nohy do těla a úplně mě to otvírá a nabíjí, je to jako plavat v řece, prostě jsem na příjmu, pokud jde o přírodu. Nebo vezmu flašku s vínem do ruky a dám si ji k srdcii. Aniž bych viděl etiketu, řeknu, jakou má vino chuť i kvalitu. Cítím ji skrze hmat, Si. Někdo řekne: blbost. Ja ti řeknu: zkus to, trenuj to. Je to přirozený. Přírodní národy v tom jsou. Evropan je ve škole tlačen k jiným preferencím. Proč to není easy? Protože člověk si musí protrpět mnohé, co celý život potlačoval, a být ochoten unést o sobě pravdu, když se otvírají ty spodni funkce, které jsou blíže nevedomi. Neni to hned, je to jako když jdeš do dlouhodobého terapeutickeho procesu.