_BENNY: Bohužel ten test na sociotype.com, ten graf, co jsem sem posílal
SUNNYRAIN, který se tváří, jakože jejich webovky umí změřit 8 funkcí, je podvod. 8 funkcí to právěže bohužel měřit neumí, žádné rozšíření (zpřesnění) oproti MBTI. :(
4 hodnoty v grafu nejsou výsledkem testu, ale pouhým okopírováním podle ostatních 4 hodnot. :( Prostě nesmysl. :(
Ale když někdo kápnete na přesný test/metriku, inspirovanou Jungem, prosím kopněte ji sem do fóra. (Nikoli pouhá kombinatorika 4 symetrických funkcí, s předpokladem, že další 4 Jungovy funkce mimo functional stack tato osoba "nepoužívá vůbec". Což je komický, že do určité značné míry MBTI typologie fakt existuje/funguje - s jak málem si vystačí a kolik toho umí z tak mála vyzradit! Smekám!
Můj předpoklad: MBTI sumární součet otázek bude i u přesnější metriky fungovat naprosto totožně jako MBTI. Ale přesnější metrika bude odpovídat i na otázku, PROČ této osobě vychází daný typ. Resp. bude vysvětlovat odlišnosti osob v rámci totožného výsledného MBTI typu. Uvnitř typu pak bude možné vysledovat několik podmnožin.
Pod čarou: jejich test se mi oproti jiným testům líbí tím, že se nespokojí s černobílým výsledkem, ale s ohledem na změřená procenta umí jejich webovky nabídnout i alternativní MBTI typ, dokonce včetně procentuálních odhadů, s jakou pravděpodobností test mohl/měl vyjít s jiným výsledkem.