• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Tohle asi platí i pro INTP, co?

Illustrations of Type - ISTP | Dunning Personality Type Experts
    http://www.dunning.ca/blog/illustrations-of-type-istp/
    MARYO
    MARYO --- ---
    BONDA: Ve všem je systém, je skvělý ho objevit, horší je se mu podřídit.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: OK. Pěknej večer.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Já tu dualitu subjektivní/ objektivní nevnímám, takže bohužel té otázce ani nerozumím. :( Pokud jde o změny - ptáš se, jak snáším konzervativní lidi? Shovívavě. Vnímám jejich strach nebo lenivost (oboje sama dobře znám) a snažím se vyjít jim co nejvíc vstříc. Ale ne za cenu toho, aby se jejich úzkost nebo pohodlnost bránily dobrým změnám.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A Ty?
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Objektivní v tom slova smyslu, ve kterém jej někteří lidé užívají, pro mě neexistuje. Existuje to pro mě ve významu - je na tom obecná shoda.
    BONDA
    BONDA --- ---
    *v souhlasu
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Tam to mám vlastně docela stejný. Vždycky raději v napětí a proti, než s v souhlasu a plynutí.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Z podstaty. Jak je někde nějak moc jasno a jednotno, hledám jiný pohled na věc, chci pootočit perspektivu. A dívám se, jestli někde neleží oběti té jednoty - ať už ve smyslu opominutých skutečností nebo ve smyslu vyloučených odlišných jedinců.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Pro mě je systém asi většinou něco, co mě provokuje k pře-myšlení, pře-skupení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: no jasně, jde komunikovat tak, že ti ten druhý porozumí, jenomže toho dociluješ tím, že odfiltrováváš všechno, čemu by nerozuměl a tím pádem komunikuješ jen tak napovrchu, což tě neuspokojuje, je to tak? Jestli jo, tak to důvěrně znám...
    BONDA
    BONDA --- ---
    Jaké reakce ve vás vůbec budí slovo "systém"? Je ve vašem životě systém spíš něco, co vás stále provokuje hledat díry a nadhazovat alternativy, anebo je to něco, co má slibný potenciál být funkčním nástrojem a co případně hájíte proti narušitelům? Je nehybný systém spíš nepřítel nebo spíš dokonalý cíl?

To mě jen tak aktuálně napadlo, asi je těžké odpovědět.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Já jsem na to asi nalítla, ale navadí mi to. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    Mně přijdou všichni fajn. Podle mých známých a přátel - INTP jsou v pravém slova smyslu cool (a tím velmi přitažliví), INFJ mají ohromný vhled, intenzitu prožitku a opravdovost, INTJ umí uchopit věc ze svého nadhledu a usouvztažnit ji po svém k ostatním věcem, utvořit si svůj vlastní myšlenkový systém, který je jim (a někdy i ostatním) oporou. Všechno to jsou velké dary, když se s nimi dobře zachází, a taky dobrá inspirace.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Tak to INTP mi zapadá k tomu, proč se mi líbí, jak přemýšlíš. Už dávno jsem tu psala, že inteligentní INTP holky jsou pro mě velkou inspirací. Někdy "jsem" taky INTP a cítm se tak dobře, ale to F je pořád někde se mnou a dřív nebo později se projeví.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Přesně a vtipně řečeno. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A rozumíš jim, proč vidí trávu?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja si ako NT žena pripadám a vždy som si pripadala divne (medzi ženami, nie medzi mužmi), kým som nestretla ST ženu (zdravím). Príde mi, že som otrochu flexibilnejšia, ale tiež to môže byť mylný dojem. A mám tendencie sa obklopovať NT ľuďmi (chlapmi, žien moc nie je), takže predstava mať doma INTJ chlapa ma vôbec nedesí, práve naopak.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Jinak ENFP jsou boží a rozumí každému a hlavně všemu skrytému a důležitému - s tím naprosto souzním. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: A jaká jsi MBTI skupina?

SATOO:
    RUZOVYKOLOUSEK: V čem jste nesrozumitelní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam