• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    BONDA: Je-li to cizí člověk, pak po logicky nekonzistentní argumentaci jeho závěry ani zpochybňovat nebudu a ponechám ho jeho omylu - na pocitové škále se to bude pohybovat od lhostejnosti po mírné zlomyslné pobavení.
    Pokud je to člověk z mých kruhů, budu pokračovat - bez ohledu na verbální agresi - dokud to nepochopí. Jeho nepohoda mě nezajímá, spíš mu vynadám, že se emočně rozpadá. Dalších 10 let mu v tom budu máchat čumák. Budu podrážděný z toho, že jsem byl nucen překonávat jeho zabedněnost.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BONDA: Pokládám to za ohrožení a v tom případě otevřeně říkám, že pokud nebude reflektovat tu situaci kterou se mu snažím vysvětlit, ať počítá s tím, že v případě potřeby proti němu otevřeně vystoupím, a je možné, že za to v tu chvíli opravdu nebude rád. Rozhodnutí je na něm.
    Nemám většinou potřebu nikoho trestat ani napravovat. Jen se snažím včas předložit následky, se kterými je třeba počítat :-)
    BONDA
    BONDA --- ---
    SAT_ANN: V tom smyslu, že mu máš za zlé, že by Tě potencionálně mohl šířením svých bludů ohrozit - pokládáš to od něj za neodpovědné, špatné atp. a máš chuť ho za to potrestat?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BONDA: Jsem v nepohode, pokud mne jeho chybny nazor muze v budoucnu ovlivnit. Tezko pak odolavam pokuseni povodit si toho cloveka na vlastnich bludech. Pokud se mne to netyka, je mi to jedno.
    BONDA
    BONDA --- ---
    Lidi, co jste T, jak to máte se zpětnou vazbou? Třeba v situaci, v níž s vámi někdo nesouhlasí a vy přehledně vidíte, že je v zajetí svého jasného omylu a jeho argumenty logicky nedrží pohromadě. Přesto na svém závěru trvá, a když jej zpochybníte, namísto přemýšlení na vás začne verbálně útočit (nadávkami, pokusy o sarkasmus či ironii...). Je v nepohodě v důsledku vaší komunikace, která zpochybnila jeho jistoty, na kterých nějak visí (plus možná je frustrovaný tím, že ho nepokládáte za autoritu, což by si přál).

Je to pro vás citově naprosto lhostejná situace, nebo je vám citově nepříjemná?
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Tohle asi platí i pro INTP, co?

Illustrations of Type - ISTP | Dunning Personality Type Experts
    http://www.dunning.ca/blog/illustrations-of-type-istp/
    MARYO
    MARYO --- ---
    BONDA: Ve všem je systém, je skvělý ho objevit, horší je se mu podřídit.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: OK. Pěknej večer.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Já tu dualitu subjektivní/ objektivní nevnímám, takže bohužel té otázce ani nerozumím. :( Pokud jde o změny - ptáš se, jak snáším konzervativní lidi? Shovívavě. Vnímám jejich strach nebo lenivost (oboje sama dobře znám) a snažím se vyjít jim co nejvíc vstříc. Ale ne za cenu toho, aby se jejich úzkost nebo pohodlnost bránily dobrým změnám.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A Ty?
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Objektivní v tom slova smyslu, ve kterém jej někteří lidé užívají, pro mě neexistuje. Existuje to pro mě ve významu - je na tom obecná shoda.
    BONDA
    BONDA --- ---
    *v souhlasu
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Tam to mám vlastně docela stejný. Vždycky raději v napětí a proti, než s v souhlasu a plynutí.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Z podstaty. Jak je někde nějak moc jasno a jednotno, hledám jiný pohled na věc, chci pootočit perspektivu. A dívám se, jestli někde neleží oběti té jednoty - ať už ve smyslu opominutých skutečností nebo ve smyslu vyloučených odlišných jedinců.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Pro mě je systém asi většinou něco, co mě provokuje k pře-myšlení, pře-skupení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: no jasně, jde komunikovat tak, že ti ten druhý porozumí, jenomže toho dociluješ tím, že odfiltrováváš všechno, čemu by nerozuměl a tím pádem komunikuješ jen tak napovrchu, což tě neuspokojuje, je to tak? Jestli jo, tak to důvěrně znám...
    BONDA
    BONDA --- ---
    Jaké reakce ve vás vůbec budí slovo "systém"? Je ve vašem životě systém spíš něco, co vás stále provokuje hledat díry a nadhazovat alternativy, anebo je to něco, co má slibný potenciál být funkčním nástrojem a co případně hájíte proti narušitelům? Je nehybný systém spíš nepřítel nebo spíš dokonalý cíl?

To mě jen tak aktuálně napadlo, asi je těžké odpovědět.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Já jsem na to asi nalítla, ale navadí mi to. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    Mně přijdou všichni fajn. Podle mých známých a přátel - INTP jsou v pravém slova smyslu cool (a tím velmi přitažliví), INFJ mají ohromný vhled, intenzitu prožitku a opravdovost, INTJ umí uchopit věc ze svého nadhledu a usouvztažnit ji po svém k ostatním věcem, utvořit si svůj vlastní myšlenkový systém, který je jim (a někdy i ostatním) oporou. Všechno to jsou velké dary, když se s nimi dobře zachází, a taky dobrá inspirace.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Tak to INTP mi zapadá k tomu, proč se mi líbí, jak přemýšlíš. Už dávno jsem tu psala, že inteligentní INTP holky jsou pro mě velkou inspirací. Někdy "jsem" taky INTP a cítm se tak dobře, ale to F je pořád někde se mnou a dřív nebo později se projeví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam