• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    ANDELS
    ANDELS --- ---
    ELIZHANNAH: Koukni sem.
    Michael Pierce - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCmDcT_Pujk8vOcxk_IcnxtQ/playlists?view=50&sort=dd&shelf_id=13

Tenhle týpek to dobře vysvětluje.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Prosím, vyznáte se někdo v těch funkcích? Já v tom pořád nemám moc jasno... Např. Ni vs. Ne, Fi vs. Fe... potřebovala bych nějaké pořádné vysvětlení, ideálně i s příklady... jakým způsobem vnímají svět, uvažují, mluví lidé, kteří mají nejsilnější dvě funkce Ni/Ne a Fi/Fe - INFJ, INFP, ENFJ, ENFP. Asi budou hodně podobní, ale zároveň mohou být hodně jiní?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    WRONSKI: Jsem to otestoval znova, jestli treba uz nejsem harmonicka osobnost, a prej posun je, ale spatnym smerem! 66.7% Relaxed, 55.6% Avoidant.
    Tak ja se jdu zase snazit polepsit a za pul roku uvidime.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ELIZHANNAH: 27.8% Relaxed, 11.1% Avoidant INTP
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ELIZHANNAH: 13.9% Relaxed, 44.4% Avoidant
    INTP s hraniční poruchou, takže leckde jsem odpovídala spíš tak, jako bych se jí zbavila už definitivně, ale v podstatě to odpovídá.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ELIZHANNAH:
    WRONSKI:
    MART1NKA: 36,1% Relaxed, 27,8% Avoidant. INTJ.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    ELIZHANNAH: to je přesný...)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    To jde takhle introvert k doktorovi... :)
    http://infj.cz/content/perma?id=444
    ANDELS
    ANDELS --- ---
    TAMOS123: No já to myslel tak obecně, takže beru i chození po světě jako cestu na nákup do brněnky )))) Já mám právě přítelkyni, která se otajpovala jako ENFJ a ta má nesutálou potřebu furt někam jezdit a poznávat lidi. Za to mě zas tak lidi nezajímají a už vůbec nic nechci hledat něco ve světě, takže to sezení na zadku mi také maximálně vyhovuje. Ale je fakt, že sociální interakci také potřebuju. Mám vlastně kamaráda, co se otajpoval jako ENTP a s ním většinou proklábosím večery, pokud se dostaneme na nějaké téma (jakože pořád) a klidně jsme schopni se "hádat" i o věcech, kterým úplně nerozumíme (takže jen argumentujeme). Takový sešns mě vždycky nabíjej, protože mně to aktivizuje přemýšlení a přijde mi to jako zábava.
    TAMOS123
    TAMOS123 --- ---
    ANDELS: Jj, ale s těmi vynálezci to asi nemůžeme brát tak vážně. Jestli je ENTP cca 5% populace, musel by v každé průměrné třídě sedět minimálně jeden Tesla, a to patrně nesedí:-) Jde o inklinace, kde xxxP obecně nemají až takový problém, nechávat si věci prostě pro sebe.
    To co popisuješ, je mi celkem blízké, až na to chození po světě. Mně docela dobře stačí sedět doma na zadku:-)
    ANDELS
    ANDELS --- ---
    ALONSY: Nic konkrétního. Většinou jsem procházel různá fóra zejména personality café.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ANDELS: Kterou knihu k tématu jsi četl?
    ANDELS
    ANDELS --- ---
    TAMOS123: No to je právě ono. Mně asi vadí ta nálepka toho vynálezce, protože jsem se nikdy necítil jako Edison, Tesla nebo DaVinci. Technický svět je mi docela záhadou, ale naopak mám zájem o astronomii (populárně naučnou, profese astronoma by mě asi nebavila ))) či kvantovou mechanika/fyziku, filozofii, psychologii (obviously), teorie filmu a jiný věci, který jsou vlastně nehmotný. Prostě jen si tak vandrovat myslí a k ničemu se nikdy nedobrat, nic nezapsat, jen prostě chodit po světě a přemejšlet. Víc jsem právě inklinoval k Sokratovi, u kterýho se mi líbí, že v podstatě chodil a ptal se lidí na otázky a pak poslouchal, co mu řeknou...lol, no jsem se trochec rozepsal.

Každopádně k těm funkcím. Když jsem o nich četl, tak jsem je vlastně vůbec nepochopil, ale našel jsem na YT jednoho borca, kterej to perfektně vysvětluje. Zde je jeho kanál: https://www.youtube.com/watch?v=l7XUBpIHEq0&list=PL6rzdODmcL67yYuPIQI1nY_ct1P2TDUyv

Obecně má zajímavý videa, dobře se poslouchá a jde přímo k věci.

TAMOS123
    TAMOS123 --- ---
    ANDELS: Osobně mi to zní více jako ExxP než IxxP. IxxP mají tendenci být spíše méně aktivní na venek. Tvůj popis vnímám jako přesný opak:-) Dost je ve v tom cítit i ten "vynálezce", tedy typicky ENTP. Můj pohled.
    TAMOS123
    TAMOS123 --- ---
    Zdravím zdejší,

tak jsem se taky pustil do sebe-analyzování pomocí MBTI. A jak už to u mě bývá, koupil jsem si hnedle ještě knihu a poležel v tom dobrých několik dní. Sranda je, že zatím bezvýsledně.
    Testy mi nejčastěji dávají hraniční INFP. Po seznámení s kognitivními funkcemi mi vše ale přijde poněkud složitější, než rozhodovat se mezi tím, jestli bych radši děti chytré nebo dobrosrdečné:o)

Nabízím pár odkazů, které mi přišly velmi zajímavé/užitečné:
    https://www.reddit.com/r/mbti/comments/61h4al/solving_the_most_common_mistypes_intj_infj_intp/
    https://www.reddit.com/r/mbti/comments/4qfn5v/how_to_type_yourself_using_cognitive_functions/
    http://mbti-notes.tumblr.com/theory

Pokud by někoho bavilo, pomoci mi ujistit se v mém typu, mojí psychologickou kostru jsem vypreparoval zde:
    https://www.reddit.com/r/mbti/comments/6bgpg4/probably_infp_but_struggling_little_bit_about/
    ANDELS
    ANDELS --- ---
    TL;DR: xNTP here. Zaměstnání měním pořád, dokud nenajdu dostatečnou variabilitu pracovní náplně.

lol, ten test jsem si dělal už snad tak po milionté a neustále to mám mezi I/E, takže se tajpuju jako xNTP (záleží na položených otázkách a možná i dané zkušenosti či rozpoložení v jakém jsem, když si test spustím).

Zaměstnání nevím, to měním nesutále. Zejména jsem měnil mnoho aktivit, který mě nějakým způsobem buď omrzely anebo jsem si představil čas, který do toho musím vynaložit, abych vůbec danou věc zmastroval a taková představa dala dané aktivitě okamžitou stopku. Což se vyjímá hudbě a dělání videí. To je něco, co mě neustále nabíjí a rozvíjí. Zkoušel jsem psát hororové povídky, dělal jsem rozhovory se squatterama, nafotil fotodokument o ostravském podchodu, koupil jsem si grafickej tablet, abych si mohl kreslit komiksy, zapl několikrát ilustrator a zkoušel grafický cypoviny, ale u ničeho jsem nevydržel dýl jak rok. Hudba se mě drží snad od mala. Nevím jakým způsobem se v hudbě vyobrazuje Ti nebo Ne, ale vím, jak se vyobrazuje v mých videí (přesný tajming na rytmus a různý asociace zdánlivě nesouvisející ))))

To jsou však koníčky. Zaměstnaní jsem dělal různá, ať už to bylo uklízení na stavbách, pomoc při stavbě areálu Colours nebo odlet na Aljašku balit ryby do krabic, tak pokaždé to byla pro mě nová zkušenost. Minimálně k pochopení daného procesu s případnými návrhy na zlepšení, na což nebylo moc prostoru, protože jsem tam byl za obyčejného brigoša, ale i s tím jsem se vždycky dostal aspoň na vyšší pozici. V současnosti makám pod Bastl Instruments a tady už si návrhy na změnu systému dovolit můžu, protože začínáme od píky, takže jsem ve výsledku spokojený. A hlavně to mám úzce propojený s hudbou, což je naprostý ideál )))

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    https://youtu.be/6r8qKLYQTXk tá je dosť ňuňu
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Ja jsem jako INTP na pozici DWH vyvojar/analytik, pisu si svoje skripty, hraju si s teradatou, powerdesignerem a je mi dobre :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Tiež som začala inak a nebol to fit. INTP.
    X rokov som učila, čo bolo v pohode (prekvapivo), ale nikam to neviedlo. Pomáhanie ľuďom ma samo o sebe neuspokojuje. Nemôžem robiť pozície, ktoré vyžadujú pravidelnú komunikáciu s emočnými ľuďmi s nezvládnutým Fkom. V HR, kde je ich plno, som si užila neskutočné peklo (s ESFJ šéfkou, ktorá ma totálne nechápala). Nerada telefonujem s cudzími ľuďmi, ale vyhovuje mi virtuálny tým, takže trávim 6 hodín denne na telefóne. Môžem robiť analýzy risku, mám skvelý zmysel pre detail, robila som dátové či procesné analýzy, kde sa muselo počítať s každou možnosťou, ktorá by mohla nastať a ich kombináciami. Som schopná hodiny sedieť a hrať sa s databázou. Najviac ma unavuje musieť chodiť na meetingy, kde je buď vyhrotená situácia (nemám rada, keď niekto prejavuje emócie na miestach, kam to nepatrí), alebo keď vidím, že niekto robí špatné rozhodnutie, ktoré neviem ovplyvniť, pretože logické argumenty na toho človeka neplatia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam