• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) je osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti. Katharine Cook Briggs a její dcera Isabel Briggs Myers vytvořily test během 2. světové války a jeho kritéria vyplývají z teorií Carla Junga v jeho práci Psychologické typy. Test je často používán v oblastech pedagogiky, při osobních pohovorech a výběru zaměstnanců, v manželských poradnách a pro osobní vývoj.

    Indikátor se liší od standardizovaných testů a jiných měřitelných vlastností, jako inteligence. Místo toho zařazuje osoby podle jejich dominantních vlastností.

    -------------------

    Pro mně se stal MBTI výborným sebe-poznávacím nástrojem a narozdíl od mnoha jiných "osobnostních testů" vám skutečně přinese o sobě nové informace, pomůže vám uvědomit si jací vlastně jste, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, a co vám vyhovuje či naopak.

    INFO

    http://similarminds.com/ - Mnoho různých testů, popisy MBTI ve vlastnostech
    http://www.personalitypage.com/ - Širší popisy jednotlivých typů + jednotlivé oblasti (vztahy, kariéra, os. rozvoj ...)

    TESTY

    http://www.mypersonality.info/test-personality/ - Nejspíše nejlepší MBTI test (76 otázek, anglicky)
    http://similarminds.com/jung_word.html - Rychlý test ... pouze určujete přesnost vlastností (70 vlastností, anglicky)
    http://spt.skeletus.com/ - Není ideální, ale výsledek zhruba sedí (58 otázek, česky)

    KOMUNITY

    http://www.mujtyp.cz/ - Nový český prostor pro MBTI ... chat, diskuze, seznamka, to vše propletené MBTI typy uživatelů (povinný 20-otázkový test při registraci)
    http://www.mypersonality.info/ - Jeden z nejlepších MBTI testů + výstižné popisy typů a odkazy
    http://www.globalchatter.com/ - Zrušeno
    http://personalitycafe.com/ - Rozsáhlé fórum zabývající se MBTI a sdružující lidi určitého typu k diskuzi
    http://www.typologycentral.com/ - Další rozsáhlé fórum zabývající se MBTI a sdružující lidi určitého typu k diskuzi



    -------------------

    K ČEMU TO TEDY JE ?

    může vám to pomoci ...
    - poznat sám sebe, uvědomit si své kladné a záporné vlastnosti a podle toho lépe vést svůj život
    - lépe pochopit ostatní, zjistit proč se jejich pohled na okolí může tolik lišit a proč
    - uvědomit si co vyhledáváte na partnerovi, co vám vyhovuje a podle toho výběr partnera uzpůsobit
    - pochopit různé společenské vztahy ... např. učitel - žák, rodič - dítě ... a např. proč nefungují (rozpor S vs. N ... J vs. P) a jak je zlepšit
    rozbalit záhlaví
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ELIZHANNAH: a kto blafoval alebo si to vymyslel?

    teda zo vsetkych ludi ktori sa ozvali, velmi by ma zaujimal pomer, a este odhady na tych co to nenahlasili

    naopak podla mna sa v realite nahlasi iba zlomok vsetkeho, pre vela obeti to je hanba, alebo to nechcu dalej riesit, vracat sa k tomu a psychicky sa tym vecerpavat, bohuzial - to praje takym sexualnym predatorom

    urcite, vsetko si clovek moze vymysliet, krivo obvinit zo sexualneho obtazovania ci znasilnenia, ale krive obvinenie moze byt na akykolvek precin, to jeho vahu neznizuje, zda sa mi, ze niektori to tak ale beru
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Jinak ad metoo - je to kontroverzní a je to také zneužitelné, zřejmě se do toho zapojí také lidé, kteří se s tím chtějí jenom svézt a využít to ke svému prospěchu (případně k neprospěchu druhého), aniž by se jim v minulosti doopravdy něco stalo, což snižuje celkovou věrohodnost této akce. Nejsem si proto jistá obecnou prospěšností. Myslím, že se to musí vzít za jiný konec.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Ehm? Proč se mažete?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Veděl jsi, že každý desátý znásilněný člověk je muž?

    No nic, já jsem už poněkud za agresí a tohle nemám zapotřebí, bye.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO:
    ELIZHANNAH:
    Já mám být z povahy jako ten optimista, ale nějak nevím. Ale asi něco možné bude. Pro mě je třeba hodně důležité hnutí metoo, které přináší zásadní změnu klimatu. Sice ne v Čechách, kde ho lidé vnímají spíš negativně, ale celkově. Hlavní je, abychom každý k té pozitivní změně nějak přispěli, stačí třeba jen pár slov v rozhodující chvíli.

    SATOO: Mno, podle mě jistě nebude introvert. A určitě bude J. Jinak nevím, ale podle mě dokáže velmi dobře vycítit atmosféru situace, takže buď N nebo F nebo obojí. Takže vesměs souhlas.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOLLUCHA: co je za typ? starej protivnej a zákeřnej dědek... ))
    KOLLUCHA: to je milé...)
    SATOO: taky bohužel pravda. Moc se/to prožíváme. Ale asi to neumíme jinak. Jinak, nevěřím, že naděje jsou nulové... jenom holt malé...
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Co je asi Zeman? :-)))
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ELIZHANNAH: jj mně se na INFJ asi nejvíc líbí, že mají takovou tu touhu lidem pomoct nebo najít způsob jak zjednat spravedlnost. A pak to má očividné a dobré výsledky.
    Jsem ráda, že jsem tě potěšila :-*
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOLLUCHA: to člověka blaží číst :) Jsem též INFJ.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Mně to přišlo fajn. Ona se taky tvářila, jako že nese těžké životní břímě, ale nakonec byla ráda, jak jí to hezky vyšlo ;-) Navíc mám pocit, že lidi jako ty a přítelova maminka jsou ve společnosti zapotřebí.

    Každopádně já mám taky pocit, že jsem pro většinu lidí "WTF?", takže si úplně nejsem jistá, že je to osobnostním typem. :smích:
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Teď jsem si v historii našla, že jsi INFJ, to gratuluju :-) Přítelova maminka je taky INFJ a je skvělá. Bylo to pro mě dost překvapení, ale myslím, že ji teď líp chápu. Ona má takové vlastní pojetí spravedlnosti a toho, jak by věci měly být a zároveň typickou introvertí křehkost.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: ENFP zas tak zajímavé není, když si dle těch statistik najdeš, že je to druhý nejběžnější typ v ČR :-D Ale já jsem ráda, aspoň je veselo :-))
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Já jsem tam dost dlouho nebyla, tak asi dva roky, takže to pro mě byla novinka. Tak pardon :-) Asi bude záležet na české komunitě, jak s tím pohne... Rozhodně bych se nezlobila. Pro mě sice angličtina problém není, ale různé mé příbuzenstvo to asi ocení :-))

    Statistiky: https://www.16personalities.com/country-profiles
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    16personalities.com má teď značnou část stránek v češtině. Navíc se systémem dál pracují, poskytují statistiky atd. Celkem příjemně překvapili.

    Jinak ahoj vespolek, já jsem Kollucha a jsem ENFP :-)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    SATOO: Řazení tabulky mě tu a tam mírně překvapuje, ale vesměs dobrej pokus. Nejvíce mi nesedí:
    - 4. místo pro Beneficiary vzah - možná je to 4. místo pro j-Dom typy. Ale dávat p-Dom lidem Beneficiary vztah na 4. místo?! Sedí tenhle nápad nějakému p-Dom člověku?
    - 10. místo pro Identitu?? Fakt je pro vás Identita taková bída?
    - 12. místo pro Zrcadlení? Zkusili jste? Fakt je Zrcadlení až takhle kritický, jo? No, nevím...

    Jsem INTJ (muž):
    ESFP - Bavička - Dualita je nejlepší.
    ESTP - ženskou Dobyvatelku zatím neznám, intuice mi dává tušit, že půjde o vášnivý vztah, což by mělo jít. Věčné "nahoru a dolů" je možná zábava v 17 letech, ale pouhé společné zájmy a chemie - dnes už mi zní jako trochu nízké očekávání, čím vztah umí být. Tohle není pravá dualita. (Ale vyzkouším rád, dualitě poměrně blízko?)
    ISFP - Umělkyně - snadno vznikající vztah, jóóó, když nám bylo 12 let... Vztah typu Aktivace je fajn, jde to snadno, jde to samo... Ale mně v Aktivaci chybí přítomný okamžik, každodennosti. Společný volný čas ve zhruba stejné kvalitě, jako čas, kdy se linky našich životů vlastně míjí... Taková dětská kámoška, když bych byl zase dítě?
    INFP - Snílek už na 4. místě?!! Ani náhodou! Když se mi nedaří stáhnout psychedelický film z uložto, Snílek přijde vhod, to zase jo! Ale pouštět si takhle rozháranýho tvora do domu? Kdepak, sice může být tohle spojení zajímavý v sexu, ale jedině s lepicí páskou přes pusu. (Že je z opačnýho vesmíru mi vadí extrémně.)
    INFJ - Empatka - veliká úcta, veliký respekt. Rozumíme si, shodneme se, vrba. Je to shoda na intelektuální, mentální úrovni. Neroste to ze syrové podstaty života - tam tuším vzájemné mrtvo. Vlastně i ten zájem o druhého je "intelektuální", byť není falešný. Vlastně to není doopravdy, spíš "zdvořilostní". Dobrý na kámošení, na povídání.
    ENFP - delší dobu jsem s Entuziastkou nerandil a nezdá se mi, že bych měl. 6. místo pro Fata Morganu mě překvapuje! Nejdokonalejší a nejkomičtější nechápání se a nerozumění si. A přitom nás to oba dva vlastně baví, ta nedorozumění. Proč a jak by tohle mohl být vztah? (Že je z opačnýho vesmíru mi jako INTJ vadí velmi hodně.)
    ENTP - Vizionářka - nezažil jsem. Velký obdiv, vzhlížení, zvědavost. Ve společném životě prý vzniká ostrá konkurence, oba vymyslíme silnou strategii, jak na věc jít. Jenže každý na to jdeme z jiného konce lesa. Jo, umím si představit, že se nedomluvíme, že neustoupíme. To rád ochutnám - zvědavost! (Že je z opačnýho vesmíru vzbuzuje moji zvědavost.) Kuriozní nápad tvořit osobní vztah, nikoli pracovní.
    ISTP - holku si neumím ani představit, neznám. Smlsnul bych si na tom, jak mě ISTP bude zadupávat do země, při tom jejím Sponzorování. Jak by se jí to asi dařilo, když má mít INTJ nejvyšší sebevědomí? Je z mýho vesmíru, tak si umím představit, že jsme dočasnou dobu skvělí kámoši, dokud ji to spirituální sponzorování nějak obohacuje...
    ENFJ - 9. místo - když bych potřeboval škrobenej vztah, Učitelka by byla perfektní volba. Už se dostávám do druhé poloviny tabulky... Nudí mě, mnoho povyku pro nic. (Jak se ENFJ propašovala do mého vesmíru?! To jsou mi výjimky...)
    INTJ - proč má Identita až 10. místo?? Minimálně mentálně obdivuhodná bytost, kvalifikovaná kolegyně, ve vteřině má můj respekt. Vztah s INTJ holkou jsem nezažil a bavil by mě projekt, kdy předstíráme Dualitu jako projekt, čistě pro tu zábavu. Nebo k sobě čas od času nějakého ESFP a nějakou ESFP přibereme. Fakt by takový život měl být nuda?
    ISTJ - Vojačka a nejlepší kombinace pro přátelství s benefity - proč je Business vztah až na 11. místě? Na sex ideální, jediná bytost z opačného vesmíru, co mě svojí podstatou nevytáčí. Uznávám, tady se nebavím o vztahu jakože "vztahu". Jsme parťáci, kámoši. To je špatně? Proč hned nutně chtít něco víc?
    ENTJ - holku Maršálku osobně neznám. Z mého vesmíru a na 12. místě? Zrcadlení na 12. místě?? Prý by nám chyběla vřelá atmosféra. Uznávám, že bychom vášeň vlastně "předstírali", nelezlo by to syrově z podstaty žití. Zase nás dva by ale takovej projekt podle mě bavil: "neustálá hra na vášeň". Spíš vidím úskalí, že dlouhodobý životní vize se nám fakt nebudou shodovat. Třeba bychom z toho vyšli jako parťáci na sport? Společný realizování krátkodobejch cílů? Tenhle typ vztahu chci taky vyzkoušet.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: ten typ ESFP, který má být údajně pro mě ten nejlepší, považuju za takovou typickou ženskou, se kterou si naprosto nemám co říct. Typ ESFP v mužským provedení si nějak neumím představit vůbec. Vím teda, že spolužačka INTP má za manžela ESFP, sednou si podle všeho dobře, ale já ho moc neznám.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: ESTP a ESFP, jo? Ani bych neřekla. ISTP? S jedním jsem chodila a taky nevím, nevím :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    _BENNY: taky mi to prijde jakozto INTP postavene na hlavu, cokoliv, co v sobe obsahuje EF nemuzu dlouhodobe vystat. Mozna to ma slouzit k tomu, aby to z INTJ a INTP vytvorilo lepsi lidske bytosti, ale pro me je vetsinou pobyt v pritomnosti techto jedincu dost vycerpavajici. A muj INTJ partner je na tom uplne stejne.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    (Já nemůžu vystát ESFP úplně stejně jako ESFJ. A ESTx mi jdou taky na nervy. Ostatně i ISFx.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SATOO: jakozto INTJ muzu potvrdit, ze ESFJ, ISFJ a ESTJ jde opravdu velice tezce az nemozne vystat :-) zbytek je ale diskutabilni, ESFP jako ideal match mi k INTJ rozhodne neprijde. patrne se to zaklada na hypoteze, ze protiklady se pritahuji, takze ideal je nekdo naprosto jiny, zcela opacny. to muze platit u nekterych typu, ale u jinych to imho neplati vubec.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Skúšali ste niekto chodiť s niekým, kto má rovnaký typ ako vy? Ako to prebiehalo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam