• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Teď jsem si v historii našla, že jsi INFJ, to gratuluju :-) Přítelova maminka je taky INFJ a je skvělá. Bylo to pro mě dost překvapení, ale myslím, že ji teď líp chápu. Ona má takové vlastní pojetí spravedlnosti a toho, jak by věci měly být a zároveň typickou introvertí křehkost.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: ENFP zas tak zajímavé není, když si dle těch statistik najdeš, že je to druhý nejběžnější typ v ČR :-D Ale já jsem ráda, aspoň je veselo :-))
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    SATOO: Já jsem tam dost dlouho nebyla, tak asi dva roky, takže to pro mě byla novinka. Tak pardon :-) Asi bude záležet na české komunitě, jak s tím pohne... Rozhodně bych se nezlobila. Pro mě sice angličtina problém není, ale různé mé příbuzenstvo to asi ocení :-))

    Statistiky: https://www.16personalities.com/country-profiles
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    16personalities.com má teď značnou část stránek v češtině. Navíc se systémem dál pracují, poskytují statistiky atd. Celkem příjemně překvapili.

    Jinak ahoj vespolek, já jsem Kollucha a jsem ENFP :-)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    SATOO: Řazení tabulky mě tu a tam mírně překvapuje, ale vesměs dobrej pokus. Nejvíce mi nesedí:
    - 4. místo pro Beneficiary vzah - možná je to 4. místo pro j-Dom typy. Ale dávat p-Dom lidem Beneficiary vztah na 4. místo?! Sedí tenhle nápad nějakému p-Dom člověku?
    - 10. místo pro Identitu?? Fakt je pro vás Identita taková bída?
    - 12. místo pro Zrcadlení? Zkusili jste? Fakt je Zrcadlení až takhle kritický, jo? No, nevím...

    Jsem INTJ (muž):
    ESFP - Bavička - Dualita je nejlepší.
    ESTP - ženskou Dobyvatelku zatím neznám, intuice mi dává tušit, že půjde o vášnivý vztah, což by mělo jít. Věčné "nahoru a dolů" je možná zábava v 17 letech, ale pouhé společné zájmy a chemie - dnes už mi zní jako trochu nízké očekávání, čím vztah umí být. Tohle není pravá dualita. (Ale vyzkouším rád, dualitě poměrně blízko?)
    ISFP - Umělkyně - snadno vznikající vztah, jóóó, když nám bylo 12 let... Vztah typu Aktivace je fajn, jde to snadno, jde to samo... Ale mně v Aktivaci chybí přítomný okamžik, každodennosti. Společný volný čas ve zhruba stejné kvalitě, jako čas, kdy se linky našich životů vlastně míjí... Taková dětská kámoška, když bych byl zase dítě?
    INFP - Snílek už na 4. místě?!! Ani náhodou! Když se mi nedaří stáhnout psychedelický film z uložto, Snílek přijde vhod, to zase jo! Ale pouštět si takhle rozháranýho tvora do domu? Kdepak, sice může být tohle spojení zajímavý v sexu, ale jedině s lepicí páskou přes pusu. (Že je z opačnýho vesmíru mi vadí extrémně.)
    INFJ - Empatka - veliká úcta, veliký respekt. Rozumíme si, shodneme se, vrba. Je to shoda na intelektuální, mentální úrovni. Neroste to ze syrové podstaty života - tam tuším vzájemné mrtvo. Vlastně i ten zájem o druhého je "intelektuální", byť není falešný. Vlastně to není doopravdy, spíš "zdvořilostní". Dobrý na kámošení, na povídání.
    ENFP - delší dobu jsem s Entuziastkou nerandil a nezdá se mi, že bych měl. 6. místo pro Fata Morganu mě překvapuje! Nejdokonalejší a nejkomičtější nechápání se a nerozumění si. A přitom nás to oba dva vlastně baví, ta nedorozumění. Proč a jak by tohle mohl být vztah? (Že je z opačnýho vesmíru mi jako INTJ vadí velmi hodně.)
    ENTP - Vizionářka - nezažil jsem. Velký obdiv, vzhlížení, zvědavost. Ve společném životě prý vzniká ostrá konkurence, oba vymyslíme silnou strategii, jak na věc jít. Jenže každý na to jdeme z jiného konce lesa. Jo, umím si představit, že se nedomluvíme, že neustoupíme. To rád ochutnám - zvědavost! (Že je z opačnýho vesmíru vzbuzuje moji zvědavost.) Kuriozní nápad tvořit osobní vztah, nikoli pracovní.
    ISTP - holku si neumím ani představit, neznám. Smlsnul bych si na tom, jak mě ISTP bude zadupávat do země, při tom jejím Sponzorování. Jak by se jí to asi dařilo, když má mít INTJ nejvyšší sebevědomí? Je z mýho vesmíru, tak si umím představit, že jsme dočasnou dobu skvělí kámoši, dokud ji to spirituální sponzorování nějak obohacuje...
    ENFJ - 9. místo - když bych potřeboval škrobenej vztah, Učitelka by byla perfektní volba. Už se dostávám do druhé poloviny tabulky... Nudí mě, mnoho povyku pro nic. (Jak se ENFJ propašovala do mého vesmíru?! To jsou mi výjimky...)
    INTJ - proč má Identita až 10. místo?? Minimálně mentálně obdivuhodná bytost, kvalifikovaná kolegyně, ve vteřině má můj respekt. Vztah s INTJ holkou jsem nezažil a bavil by mě projekt, kdy předstíráme Dualitu jako projekt, čistě pro tu zábavu. Nebo k sobě čas od času nějakého ESFP a nějakou ESFP přibereme. Fakt by takový život měl být nuda?
    ISTJ - Vojačka a nejlepší kombinace pro přátelství s benefity - proč je Business vztah až na 11. místě? Na sex ideální, jediná bytost z opačného vesmíru, co mě svojí podstatou nevytáčí. Uznávám, tady se nebavím o vztahu jakože "vztahu". Jsme parťáci, kámoši. To je špatně? Proč hned nutně chtít něco víc?
    ENTJ - holku Maršálku osobně neznám. Z mého vesmíru a na 12. místě? Zrcadlení na 12. místě?? Prý by nám chyběla vřelá atmosféra. Uznávám, že bychom vášeň vlastně "předstírali", nelezlo by to syrově z podstaty žití. Zase nás dva by ale takovej projekt podle mě bavil: "neustálá hra na vášeň". Spíš vidím úskalí, že dlouhodobý životní vize se nám fakt nebudou shodovat. Třeba bychom z toho vyšli jako parťáci na sport? Společný realizování krátkodobejch cílů? Tenhle typ vztahu chci taky vyzkoušet.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: ten typ ESFP, který má být údajně pro mě ten nejlepší, považuju za takovou typickou ženskou, se kterou si naprosto nemám co říct. Typ ESFP v mužským provedení si nějak neumím představit vůbec. Vím teda, že spolužačka INTP má za manžela ESFP, sednou si podle všeho dobře, ale já ho moc neznám.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: ESTP a ESFP, jo? Ani bych neřekla. ISTP? S jedním jsem chodila a taky nevím, nevím :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    _BENNY: taky mi to prijde jakozto INTP postavene na hlavu, cokoliv, co v sobe obsahuje EF nemuzu dlouhodobe vystat. Mozna to ma slouzit k tomu, aby to z INTJ a INTP vytvorilo lepsi lidske bytosti, ale pro me je vetsinou pobyt v pritomnosti techto jedincu dost vycerpavajici. A muj INTJ partner je na tom uplne stejne.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    (Já nemůžu vystát ESFP úplně stejně jako ESFJ. A ESTx mi jdou taky na nervy. Ostatně i ISFx.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SATOO: jakozto INTJ muzu potvrdit, ze ESFJ, ISFJ a ESTJ jde opravdu velice tezce az nemozne vystat :-) zbytek je ale diskutabilni, ESFP jako ideal match mi k INTJ rozhodne neprijde. patrne se to zaklada na hypoteze, ze protiklady se pritahuji, takze ideal je nekdo naprosto jiny, zcela opacny. to muze platit u nekterych typu, ale u jinych to imho neplati vubec.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Skúšali ste niekto chodiť s niekým, kto má rovnaký typ ako vy? Ako to prebiehalo?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KOTENCE: Fakt z vývinové psychologie: běžný posun od extraverze k introverzi věkem, patrný v období střední dospělosti :-)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    YMLADRIS: Odpozoroval jsem - ESFP - primární [Se], sekundární [Fi] - v kritické situaci "se(be) vykoupe v lásce", a vlastně v ní vymáchá i dítě. Moje pozorování - vnímám situaci jako útok na [Fi] - řešením je soucitná ochota připustit, že by [Fi] mohla selhávat, že by mohlo dojít k boji, mocenskému přístupu, tedy selhání [Fi] integrity. "Finta" je rozhodnout se v ten přítomný okamžik, že [Fi] neselže, že chce zůstat sebou tady a teď, klidně i navzdory všem situacím, všem lidem, všem zvykům, všem příručkám. (Ono to asi ani tak není "rozhodnutí", jako spíš nacítění, vcítění, to by musela pojmenovat ESFP v jejich slovníku tohleto [Fi] fungování.) Takové to "koupání v lásce", kdy svět okolo ztichne a fakt jen přihlíží a sleduje, tu projevovanou lásku. Instinktivní, k situaci nelogickou, autentickou. Plně přítomnou. Všechno ostatní letí za hlavu, čirost kontaktu je nepochopitelná a lze ji vážit v tunách, jakákoli situace v porovnání ztrácí svoji váhu, ta upřímnost kontaktu sejme nejen dítě, ale i všechny přihlížející okolo.

    Takže abych nelhal, aby mi Tvé téma dávalo smysl, vlastně Ti vetuji otázku: Jak naberete sílu? Téma vidím v prevenci. Otázka pak zní: Jak mohu žít svůj život, že během svého žití sílu neztrácím? A odpovědí je (podle mého napříč všemi MBTI typy): integrita.
    Když jsme ve své integritě, těžko nazvat chování kreténským. Těžké se chovat ze srdce civilizovaně, pokud jsme momentálně sami ztraceni mimo svoji integritu.

    U Tvého výzkumu: nebýt přetížená, žít si ve vlastní integritě - to je v dnešní civilizaci vzácný jev. V integritě lze žít i hyperaktivně, být neustále vytížená - a přitom se nikdy nedostávat do přetížení. Ale jako vždycky, je to něco za něco. I rozhodnutí se pro vlastní integritu má své konsekvence. Svoji cenu. Svůj smysl. Svoje pravidla hry. MBTI sleduji i z tohoto úhlu - pro které MBTI typy je "snazší" či "obvyklejší", že jim na vlastní integritě záleží, resp. že se jim daří nebýt přetížená, být sama sebou, být ve své kůži, žít ve své kůži. Respektovat tuto svoji volbu či životní náladu. A pro které MBTI typy je autentický životní styl neobvyklý, resp. obtížnější? Až budeš mít za pár let statistiku výsledků, fakt by mě zajímalo, které MBTI typy byly ve cvičení "Jak naberu svoji sílu?" celkově úspěšné, dařilo se jim v průběhu života tohle cvičení vyhrát. A které typy "nepochopily příručky" (sepsané NT lidmi), resp. nedovedly příručky aplikovat ve vlastním životě. ;-)
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    YMLADRIS: INTJ, muž - primární [Ni], sekundární [Te] - emoce typicky necloumají INTJ, naopak INTJ umí cloumat emocema. Klasika. Ale pokud přece jen zmiňované téma... V přetížení mi selže sekundární funkce, nestíhám checkovat kvalitu mé [Te], a tady má ona problémová situace příčinu. [Ni] je primární, proto nepotřebuje ani v kritických situacích dotovat, ani nepotřebuje "obelstít". Motivovat. Funguje vždy, zadarmo, nejlíp, i konkurenčně nejlíp. Dobré vědět.

    Nádech a výdech mi pomůže připustit, že [Te] selhávat dokáže, že mi mohou chybět data. Pokud lítáme v problému, evidentně mi data chybí. Jako INTJ se mi neztrácí "hluboká shoda s nejzazším cílem osoby", to nejde vypnout, ani pod tlakem, aby to pak šlo opravit - zapnout nějakou fintou. Kvalita [Te] se ale při přetížení vytrácet smí. Typická finta pak je zahrnout bohatší časoprostor, posbírat (nebo jen připustit) bohatší data. Všimnout si správné pokličky na hrnec. Stará známá empatie. (Jo. V celkovém součtu mi vychází jako nejefektivnější proces.)

    Na instantní řešení životů (situací) nevěřím, lidi spolu v přítomném okamžiku buď jsou, nebo nejsou. Self help knihy za nás život neodžijí, jsou z papíru... Proto posílám k zamyšlení hypotézu - co když nejde o žádné hledání finty? Co když vůbec nejde o motivaci? Co když by odpovědí nebylo "budeme falešně předstírat rádoby civilizované řešení" (a tím si snad nakoupíme kontakt dvou lidí). Co když odpověď zní jinak? "Civilizovaní" nedokážeme být podvodem, falešně. Opravdu jde o skutečné (férové) pochopení nás všech - o co tady jde, co to tady spolu hrajeme za hry - a až z této rovnováhy se pak umíme chovat civilizovaně. Až z toho pochopení víme JAK jednat.
    Jinými slovy hypotéza - co když pod tlakem selhává sekundární funkce? A s tím se lze naučit pracovat - konkretizovat si pro sebe řešení pro tyto situace - "fintu" pro sekundární funkci.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Mno... to bych ženě asi ukazovat neměl.

    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: hah, me ted vyslo tohle

    Personality type: “The Architect” (INTJ-T)
    Individual traits: Introverted – 56%, Intuitive – 81%, Thinking – 83%, Judging – 81%, Turbulent – 64%
    Role: Analyst
    Strategy: Constant Improvement
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    16 personalities ma celkom pekny test :) a preklady do mnoha jazykov.
    Free personality test, type descriptions, relationship and career advice | 16Personalities
    https://www.16personalities.com/


    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: no počkej, na to, abys byl INFP, nutně potřebuješ být umělec? Mám kamarádku INFP, a ta tedy žádná umělkyně není a ani k tomu nemá sklony...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Jednou za cas si udelam MBTI test a zaujalo me, jak se mi pomalu meni vysledek.
    Prvne mi vychazelo ENTP, pak se to pomalu prehouplo na INTP. Prikladala jsem tu ruzny nalade...
    A ted vychazi INTJ. Rekla bych, ze to souvisi s tim, jak poznavam opravdovou sebe a zahazuju sebe, jaka bych si byla sympaticka.
    Napada vas k tomu neco? Mate to nekdo taky tak?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    ELIZHANNAH: Tomu Se a Si moc nerozumim. Kdybyste to nekdo chteli pitvat, rad si to prectu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam