• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: priklad. Pokrocily zkuseny uzivatel Te, napr. typy ENTJ ESTJ je leader. Vi jak se vkladat do lidi, zajistovat aby se srovnali a posunovat je zadoucim smerem. Ridi.

    Zatimco ja, ktera mam Te na patem miste, tak kdyz se mi zapne, pusobim jako ctyrlete decko, ktere rve na lidi a snazi se je donutit aby udelali co ono chce. Protoze moje Te se typicky zapne az ve stresu a je nerozvinute, ta agresivni pronikajici energie tahnouci zalezitosti k vytcenemu cili je hodne ... no proste syrova, jako ze "boss totalni zacatecnik"
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOTENCE: koberce lasky jsou co?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOTENCE: ad MBTI nazvy (ENTP...) versus funkce (Ne, Ti, ...). Nazvy vymyslely ty Myers Briggs, kdyz udelaly typologii a test. Pripadalo jim to tak prehledne. Nevim no. Kdyz chcez z nazvu rozlustit funkce, musis trochu neco vedet. E znamena ze dominantni funkce je nektera z extrovertnich. N T znamena ze dominantni a druha funkce jsou nektere z tech N T funkci. P je percieving a znamena to, ze tento typ svou prozivaci funkci (tu kterou ma jako dominantni nebo druhou) extrovertuje. Takze ENTP : Ne Ti Fe Si Ni Te Fi Se. Musi to clovek trochu procvicit, nez se to nauci.

    Co se tyce introverze a extroverze, ENTP a INTP maji stejne funkce, ale prehazene poradi NeTiFeSi a TiNeSiFe. Podobne jine dvojice treba ENTJ INTJ nebo janevim ISFP ESFP. Konkretne ENTPs se rika "nejvic introvertni extroverti" tak si myslim ze nekdy muze ENTP fungovat trochu jako INTP pripadne naopak (INTP jsou taky dost vystredni a free spirited...). V cloveku pusobi vsech tech 8 funkci, podstatny je, co okolnosti vlastne vynuti. Takze kdybys casto, dlouho pouzivala hlave Ti (logicka analyza, pozadavek aby veci davaly smysl, ...) budes pusobit vic jako INTP. Treba v praci, kde na nejake crazy napady nikdo neni zvedavej.

    Ohledne preklapeni Ne do Ni, nebo Te do Ti ,,, to je spis tak, ze ty funkce s opacnym indexem mas hodne malo rozvinute, jung by rekl ve stinu. Taky v tobe pusobi ale hodne nevedome, detsky infantilne. Stinove funkce se vetsinou dostanou na radu kdyz je nejaka nenormalni situace (normalni situaci by poresily tvoje bezne funkce), napr. ve stresu, v konfliktu, nebo i treba pri tom hustem sexu, ve snu, pri brani drog, ... proste kdyz je prostor aby se vynorovalo nevedomi

    Funkce s opacnym indexem nejsou moc podobne. Je to rekla bych zjednodusene skoro az opak. Treba Si - kouka se do minulosti, srovnava aktualni zkusenost s minulou, chce aby se delo to co minule fungovalo. Se - neustale zkousi cokoliv noveho, akce predevsim, ... Nebo Ne - neustale generuje nejaky proud napadu a perspektiv, relativizuje, tvori a tvori, neni to jako by v cem zakotvit. Do siroka. Ni - vize, "tohle to znamena" - takovy jako by jednoznacny intuice ze neco nejak je. Takovy uzky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    A je to teda tak, že když se z ENTP stává introvert, tak se mu překlápí to Ne do Ni a Ti do Te a je z něj INTP? Nebo začíná dominantně používat do Ti a je z nej INTJ? Mně pořád hlava nebere, že jsou ty funkce vzdycky s opačným indexem. Že třeba není ENeTeP... (nebo to chápu špatně celý?)


    YMLADRIS: a co je naučný... Mě mateřství hodně nutí používat ty SF a musím se to teda aktivně učit a jít tomu hodně naproti (díky Naomi a kobercům lásky, nenásilný komunikaci a tak podobně :-))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Ja som si myslela, že som ENTP, na vysokej som bola veľmi spoločenská, potrebovala som kontakt s ľuďmi, kolektív, approval od ostatných atd. Môj momentálny pravidelný kontakt je jeden (ISTJ) muž, jeden (INTJ) kolega, 3 kočky a stovky kytek a som v pohode, z návratu do spoločnosti sa mi nerobí dobre.
    Nechcem sa baviť s nikým cudzím, z telefonovania mám úzkosť, pred oslovením cudzieho človeka musím robiť dychové cvičenia. Keď už tú osobu poznám, alebo sa pred ňou osmelím, tak strašlivo mluvím. Občas nikoho nepustím k slovu, chudáci. Ono INTP je fakt divný introvert.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOTENCE: tak jestli to tak je, tak se tesim az jednou pokecame a vymenime si zivotni pocity a dojmy. zajima me, co je u tech ENTP zen dany typem a co uz je individualni, ... ("I’m not necessarily trying to be a jerk")

    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YMLADRIS: pak tedy spiš ENTP :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOTENCE: Zkus si vzpomenout na svou povahu před mateřstvím protože to měl člověk typicky větší prostor se chovat tak jak je mu přirozený. být matka už je hodně určující role
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Dobře, že to tu ožilo. Já se snažím určit podle knížky Šárky Mikový a jistá jsem si jen NT. V testech mi ty krajní vychází střídavě...
    Řekla bych, že prijmám extravertně a rozhoduju introvertně, ale nevím, co z toho je dominantní funkce.
    Kovid a HO to celý trochu odchyluje od normálu, protože mám najednou plný zuby lidí doma, ale chybí mi lidi venku.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    YMLADRIS: Jn, já měla zase pocit, že musím být spíš extrovertní a dost dlouho se mi dařilo mást nepřítele, ale teď mám už dlouho dost stabilní životní i pracovní zázemí, že naštěstí nemusím :) a po roce na HO už si jen přeju, ať se nemusím vracet do open space :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HITOMI: ja jsem si zase v mladi myslela, ze jsem INTP, protoze okoli ocenovalo analyticke schopnosti, nikoliv tvorivost.. ale pak jsem prozrela: ENTP - most creative, cleverest, best type overall
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Já se divím, že jsem na nástěnce mezi ENTP, když už jsem snad 10 let úplně extrémní INTP :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MART1NKA: Nejsi černobíle I/E, F/T,… máš to poměry - a mne vyšlo ~ 40+/40+ (zbytek ostatní čučky) mezi INTJ/INFJ, když jsem to dělal.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MART1NKA: blbost?

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ji a shodli jsme se na tom, že to jsoublbe položený některé ty otazky. Například kolikrát se dnes stane, že někde zvedáte telefon, který může zvednout jinej, když má každý svůj vlastní mobil.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nicmene muzi vyslo ISTJ, takže bychom se podle tabulky kompatibility měli vzájemně sežrat, což se neděje, tak to bud vyplnil blbě /se mu to nechtelo vyplnovat/ nebo je ta tabulka na nic
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ja zaskrtla INFJ, protože si myslím, že mi to tak vyslo minule, ale pak jsem si zo ze zvědavosti udělala znovu a vyslo INFP :).. Takze to mam "blbe" v te statistice no...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MART1NKA: Dělám si srandu :)
    Nevím co je INTJ, ale Navarra podle mě skutečně je ženská - ženský typ. A přitahuje mužské typy žen.
    Tak jako Ty seš spíš chlap, co Tě tak znám.

    Blbost to není - je to formulací testu (a taky momentální náladou vyplňovatele).
    Někdy otázku "mám raději když/vážím si toho když" pochopíš jako "ano, tak to přesně mám" a jindy "ano, tak bych to chtěl mít (ale nemám, přestože vím že bych to potřeboval tak mít)" - rázem seš jinde.
    Mě to během předvčerejška vyhodilo 4 různé výsedky jen než jsem došel z Parukářky na Floru.

    (Chci říct, blbost to asi je - asi jako mít za prezidenta zrádce a za premiéra ulhaný ukňouraný stroj na zaklekávání.
    Sorry za to přirovnání)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LODBROG: Ja si myslím, že Navarra je jasné INTJ.
    Inak mať možnosť zaškrtnúť 2 typy je z princípu MBTI blbosť.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MART1NKA: Jo, protože je třeba takový Navarra se svou zálibou v dlouhovlasých dlouhonohých mladých křehkých kráskách vyloženě žena :D

    Ale že jsem zaškrtl i INFJ jsem si vlastně nevšiml; myslel jsem to druhé :)
    Zkouknu to líp.
    Ty jo, Daphné? Kotence? Ymladris? Jinaxamí chlapi (Koudy, Snůpy, David..).
    A ta jediná růžová ikonka tam... to není NEI, nebo jo...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam