• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HITOMI: Ja som bola posledné 2 dni so svojím ENFP bratom a jeho INFJ kamarátom a bola to taká skvelá konverzácia a a porozumenie, že tento názor nemám. Osobne nemám s INTJ okrem dobrých debát žiadny spark. A to ich máme vo firme dosť.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MART1NKA: Já INTP, on INTJ, spolu přes 8 let, totální harmonie :) Fko ve vztahu by nechtěl ani jeden z nás, stačí v rodině a mezi přátel. Ale je to tim, že oba máme rádi pohodu a klid :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Emočnú podporu :) primárne
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: ještě jednou teda v co doufáš že ti vztah s efkovym člověkem přinese?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Ja mám na INTP to Fe celkom vyvinuté (10 rokov dozadu to tak nebolo), možno to je tým, že som v minulosti liezla do vzťahov s ešte márnejšími jedincami a snažila sa aspoň trochu zastať ženskú rolu. To sa o Si povedať nedá, to som úplne zanedbávala.
    Ale neviem, či teda zvládnem tú konstantnú potrebu afirmácie, že s niekým naozaj chcem byť :) hlavne keď môj default je vlastne kameň.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: ještě chci doplnit. Představuji si že když ty jako intp jsi v gripu tak ti válí tvoje inferior Fe ale poměrně debilním způsobem a potřebovala bys nějakou opravdu hodnou a laskavou osobu aby ti pomohla tím projít. Na co že by se vyspělé F hodilo. Jenomže ti lidi mají tyhlety emoční a citový potřeby průběžně furt a očekávají naplnění těch potřeb od tebe jako od své partnerky. Což nevím jestli bys byla schopná poskytovat. Každý může samozřejmě růst... Ale připravila bych se na to že ve vztahu bude tohle issue a nějak bych to trenovala
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MART1NKA: já jsem entp a efka vůbec nedávám :-)
    Baví mě holky kamarádky, že si díky nim můžu rozvíjet to svoje f, ale do vztahu no go. Mě ta nelogičnosti úplně vytáčí, nedokážu s tím vůbec nijak argumentovat, když je potřeba něco řešit.
    Hodně mě baví estp a entp kluci.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: za tím intp mělo být (m)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: my jsme ENTP (f) a intp (f) a jsme spokojení, chtělo to ale vyrůst. Když to srovnáváme se vztahy okolo nás kde lidi mají hodně rozdílné povahy máme zatím předběžný názor že synovi budeme zkoušet doporučit aby se zajímal o NT ženy že je to jednodušší, když lidi mají trochu podobnou povahu

    eFka jsou pro nás těžká

    Každopádně vždy záleží na tom konkrétním člověku jakou má celkovou sebeúctu rozumí sám sobě a svým potřebám a tudíž se s ním dá domluvit
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Oživím diskusiu :)
    Chcela by som vedieť, u vás aký ste typ a s akým typom chodíte/ste chodili či žijete. Ideálne ako fungujete v manželstve.

    Ja som INTP, mala som 2 dlhé vzťahy s ISTJ (myslím, oni testy odmietali), ktoré skončili na vzájomnom odcudzení a neschopnosti komunikovať citlivé vzťahové veci. Vyberala som si ich, pretože mi obaja dodávali dlhodobý pocit bezpečia a stability a zároveň mi pomáhali uzemniť moju nepraktickú (inferior Si) hlavu. Keď som bola stratená, tak mi pomohli nájsť cestu. Čo sa týka lásky a sexu je ale táto kombinácia za mňa ťažká, ani jeden nevieme komunikovať city, dostať z ISTJ čokoľvek emocionálne je nadľudský výkon ešte pre mňa, ktorá s tým sama strašlivo bojujem. Nevyznávajú lásku, dúfajú, že ich činy rozprávajú za seba. Ja si toto viem logicky odvodiť, vyznania nepotrebujem, oni to veľmi oceňovali, ale komunikačne je to fakt náročné, pokiaľ nastanú problémy, ktoré vyžadujú diskusiu, čo určite nastanú.

    Tiež som krátko skúšala vzťah s iným INTP, to nie je dobrý nápad, neskúšajte to. Nechajte si ich ako konverzačných partnerov na pivo. :) Fakt sa umocnia v páre všetky vaše blind spots. Hlavne zasa tá nedovyvinutá schopnosť komunikovať emócie a overthinking.

    Nejak som časom došla k názoru, že by som možno mala skúsiť človeka, ktorý má F ako dominantnú funkciu. Možno INFJ. Bojím sa ale, že ma bude štvať, že sa chovajú nelogicky :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: muj INFJ kamarad takhle poradal vecirky, kde se malovaly obrazy. obcas nekdo neco rekl ... bylo to fajn
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JONKA: jeste me napada

    - deti 1 a 3 je zivotni obdobi "docela mazec". jako jestli ted nejsi fakt v chronickem stresu, tj nejde az tak o INFJ ale kombinace povahy plus zivotnich okolnosti (nadeje - zlepsi se to)

    - mely tvoje "potize" nejakej vyvoj, napr. pred detma jsi to citila podobne?

    - cizi kolektivy ve kterych je problematicky byt autenticka. to mam podobne, ENTP jsou docela magoři a na to neni nikdo moczvedavej. napada me ale, zda bys pro zacatek nepotrebovala jemnejsi 1:1 kontakty, nevim z jak velkeho mesta jses, proste jen 3 dalsi kamosky se kteryma si muzes zahrat Dixit, nebo jedna kamoska a s tou si zajit na vystavu a pak na kafe. Nic velkyho

    - kolektiv me napadla "keramika pro dospele", nekde kde se schazi potrhli umelci, kazdy si socha neco svyho, do toho se vseobecne mluvi, ale nic mluvit nemusis kdyz nechces, ale jses tam s lidma.. jako ze kolektivni aktivita, ale kde je kazdy jednotlivec jako by ponoren do sve tvorby a ta interakce je jen nepovinna nastavba. ze bys ziskala data, zda te to nejak syti nebo vubec..
    JONKA
    JONKA --- ---
    YMLADRIS: no samozrejme ze min, nez by pro me byl ideal, ale myslim, ze na pomery dost. Vim, ze to je pro introvertni matky reseni cislo jedna, vim, ze je to nutne, vsude se to pise, az me to tak jako frustruje, kdyz na to narazim. Mne se nedari vystupovat do vnejsiho, nedomackeho sveta, chybi mi kontakt s lidma, interakce mezi nima, ale nejsem schopna si je zajistit, nevim jak. Cizi/nove kolektivy me spis desi, protoze mam zkusenost, ze si tam casto pripadam jak exot (respektive bud budu autenticka a divna, nebo neautenticka a s nadeji, ze se to nejak utrepe casem, ale vetsinou na to nedojde), coz mi to "konani ve vnejsim svete" ztezuje.

    Diky, ze na me reagujes :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JONKA: a kolik mas denne casu o samote, kdy muze tvoje introverze jet, aniz bys musela reagovat na vnejsi vstupy? jako ze premyslet si, koukat z okna, prochazet se prirodou, ... a nulova interakce?
    JONKA
    JONKA --- ---
    YMLADRIS: vzorce s detma u me - kdyz mame nejakou narocnou chvili/narocny den/obdobi a ony proste prekracujou moji aktualni trpelivost, "az moc casto" neco chcou a vztekaji se kvuli "kravinam", projevujou negativni emoce vic, nez zvladam, tak mi najizdi sebelitost, jakoze "achjo, ja se tak snazim a vy na me takhle, nemuzete byt aspon chvili v klidu, kdyz to potrebuju, co tady mam delat porad s vama, ja to mam tak tezke", nebo k nim pocitim vztek a pak mam tendence se chovat v nesouladu s mojim presvedcenim o vychove a tak. takhle jsem myslela vzorce, tys to myslela jinak? jakoze me deti nuti k interakcim a tim mi poskytujou prilezitost si "zkouset" ruzne jine chovani? mozna bych se na to mohla zkusit takhle podivat, ale spis mi neprijde, ze bych to nejak umela propojit s tim, co resim tady. ale nevim, pouvazuju nad tim.

    odpojeni a propad do sebe mi prijde, ze jde delat i s detmi, neodpojuju se teda od nich ani od muze, ale ta paralyza vystupovat z toho "domaciho sveta" je porad obrovska.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JONKA: predstavovala jsem si puvodne, ze travis cas sama, nekonecnyma uvahama ze se neda nic podnikat. minimum extrovertni interakce s lidma a tak.

    ted si predstavuju ze s detma mas tunu extrovertni interakce, nutne, takze se neda spadnout do nejakyho uplne total odpojeni se a propadu do sebe.

    jakym zpusobem najizdi debilni vzorce s detma?
    JONKA
    JONKA --- ---
    YMLADRIS: tomu asi nerozumím. spíš jsem měla za to, že v interakci s dětma (vyhrocené) ty (debilní) vzorce naopak najíždí. a nerozumím ani tomu, jak na nich trénovat extroverzi. docílit harmonie u obou najednou je pro mě skoro až nadlidský úkol teď, pokud se to nestane nějak zázračně samo.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JONKA: aha, mas deti? deti mi prijdou super v tom, ze furt cloveka nuti vychazet ze zajetych vzorcu chovani. vuci detem ti taky nejde projevovat svou tvorivost a svoje vhledy? na nich se ta "extroverze" trenovat neda? jsou teda jeste malinky, za par let to už budou tvoji parťáci, ... takže možná se otrkáš úplně automaticky
    JONKA
    JONKA --- ---
    YMLADRIS: mně právě kupodivu ten popis INFJ v té knížce o matkách nijak moc neoslovil, ne že by byl úplně mimo, ale ten poměr "jo, tohle znám" tam nebyl nijak výrazně větší, než když jsem si četla jiné typy, a něco mi bylo úplně cizí. v té o dětech to bylo asi trochu lepší, tam bylo víc aha momentů. její kurz ale zvažuju, jen mi to zatím nevyšlo, nejsem z brna a děcka jsou ještě celkem malé (1 a 3). teď ale jsem v tom jejím klubu, tak uvidím.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JONKA: k te Mikove me napada ze jedna jeji dcera je prave INFJ. videla jsem s ni webinar o puberte, kde Dája zavrena cely tejdny ve svym emo pokojicku odmita vylezt z postele (mozna prehanim), depka a Mikova co jako s tim? Pak ji nejak rozpohybovavala proste nutila do zivota a prekonalo se to ... ale tim se snazim rict, ze Mikova ma zkusenosti s INFJ z prvni ruky (ale ona uz to jede nekolik desetileti a porad si vsechno eviduje a proveruje s realitou jako ruzny poznatky od lidi z realu, takze obcas fakt ma dobry napady)

    nevim odkud jsi ani jaky mas moznosti, ale treba by ti nejak pomohlo odchodit jeji kurzy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam