• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: toto je otázka kolem které které kroužím. Jakože pokud si najdeš záměrně efko kvůli emocni podpoře a ono pak bude chtít emoční podporu od tebe jak to bude fungovat. Pokud ano, tak to jo, užívej efka :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Príde mi ako veľký achievement, že tieto situácie po rokoch práce na sebe dokážem detekovať a vedomo so zapojením hereckého výkonu reagovať aby boli obe strany spokojné. Ako nikdy to nebude prirodzené, ale dá sa s tým niečo robiť.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: a když chce brácha emoční podporu tak to proběhne nějak přijatelně?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: S tým nesúhlasím. Niektoré vlastnosti by mal človek mať iné, ale musí si celkovo rozumieť, mať niečo spoločné.
    Mňa môj protiklad, btw najčastejší ženský typ, celý život šikanuje. V škole, v práci… určite sa im zámerne vyhýbam.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: To predpokladáš nevyspelé Fko.
    Oni tiež môžu povedať, že Tčka nevedia narábať s vlastnými emóciami, ktoré zatlačujú do podvedomia až raz bezdôvodne vybuchnú ako gejzír plaču a nevedia prečo (to bývala moja špecialita).
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    Fka jsou problemova v tom, ze nepotrebuji mit racionalni uvahu za svym rozhodnutim a nechavaji to na podvedomi (zenska intuice, pocit, ...), coz Tcka vytaci. Kdyz si na to zvyknes, tak se to da, ale je to narocne.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: k tem vztahum - podle informaci co mam, tak clovek idealne hleda jako partnera svuj opak, aby doplnil, co chybi tobe. Podobne osobnosti jsou spis kamaradi a nebyva tam ta jiskra, jak rikas...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Ano rozumiem, pracuje sa mi s nimi výborne.
    A nie, nie sme rovnakí, INTJ mi príde omnoho viac “close minded” ako INTP. A kvôli tomu mi príde ešte viac neschopné komunikácie s bežným chaosom, čo vytvárajú ľudia. Príde mi, že som väčší chameleón.
    Väčšinou narážame na to, že oni nejakú možnosť uzavreli (bez toho, aby to vyskúšali) a ja ich presviečam, nech to skúsia. Robím data science, takýchto situácií je nespočet.
    Oni zas majú lepší focus na veci, keď sa už rozhodnú, že toto je ten smer. Ja mám občas pocit, že mám ADHD, keď som sama sebou zahltená.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: a rozumis si s temi intj kolegy dobre? mate stejne nazory, uvahy, ...?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HITOMI: Ja som bola posledné 2 dni so svojím ENFP bratom a jeho INFJ kamarátom a bola to taká skvelá konverzácia a a porozumenie, že tento názor nemám. Osobne nemám s INTJ okrem dobrých debát žiadny spark. A to ich máme vo firme dosť.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MART1NKA: Já INTP, on INTJ, spolu přes 8 let, totální harmonie :) Fko ve vztahu by nechtěl ani jeden z nás, stačí v rodině a mezi přátel. Ale je to tim, že oba máme rádi pohodu a klid :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Emočnú podporu :) primárne
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: ještě jednou teda v co doufáš že ti vztah s efkovym člověkem přinese?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Ja mám na INTP to Fe celkom vyvinuté (10 rokov dozadu to tak nebolo), možno to je tým, že som v minulosti liezla do vzťahov s ešte márnejšími jedincami a snažila sa aspoň trochu zastať ženskú rolu. To sa o Si povedať nedá, to som úplne zanedbávala.
    Ale neviem, či teda zvládnem tú konstantnú potrebu afirmácie, že s niekým naozaj chcem byť :) hlavne keď môj default je vlastne kameň.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: ještě chci doplnit. Představuji si že když ty jako intp jsi v gripu tak ti válí tvoje inferior Fe ale poměrně debilním způsobem a potřebovala bys nějakou opravdu hodnou a laskavou osobu aby ti pomohla tím projít. Na co že by se vyspělé F hodilo. Jenomže ti lidi mají tyhlety emoční a citový potřeby průběžně furt a očekávají naplnění těch potřeb od tebe jako od své partnerky. Což nevím jestli bys byla schopná poskytovat. Každý může samozřejmě růst... Ale připravila bych se na to že ve vztahu bude tohle issue a nějak bych to trenovala
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MART1NKA: já jsem entp a efka vůbec nedávám :-)
    Baví mě holky kamarádky, že si díky nim můžu rozvíjet to svoje f, ale do vztahu no go. Mě ta nelogičnosti úplně vytáčí, nedokážu s tím vůbec nijak argumentovat, když je potřeba něco řešit.
    Hodně mě baví estp a entp kluci.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: za tím intp mělo být (m)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: my jsme ENTP (f) a intp (f) a jsme spokojení, chtělo to ale vyrůst. Když to srovnáváme se vztahy okolo nás kde lidi mají hodně rozdílné povahy máme zatím předběžný názor že synovi budeme zkoušet doporučit aby se zajímal o NT ženy že je to jednodušší, když lidi mají trochu podobnou povahu

    eFka jsou pro nás těžká

    Každopádně vždy záleží na tom konkrétním člověku jakou má celkovou sebeúctu rozumí sám sobě a svým potřebám a tudíž se s ním dá domluvit
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Oživím diskusiu :)
    Chcela by som vedieť, u vás aký ste typ a s akým typom chodíte/ste chodili či žijete. Ideálne ako fungujete v manželstve.

    Ja som INTP, mala som 2 dlhé vzťahy s ISTJ (myslím, oni testy odmietali), ktoré skončili na vzájomnom odcudzení a neschopnosti komunikovať citlivé vzťahové veci. Vyberala som si ich, pretože mi obaja dodávali dlhodobý pocit bezpečia a stability a zároveň mi pomáhali uzemniť moju nepraktickú (inferior Si) hlavu. Keď som bola stratená, tak mi pomohli nájsť cestu. Čo sa týka lásky a sexu je ale táto kombinácia za mňa ťažká, ani jeden nevieme komunikovať city, dostať z ISTJ čokoľvek emocionálne je nadľudský výkon ešte pre mňa, ktorá s tým sama strašlivo bojujem. Nevyznávajú lásku, dúfajú, že ich činy rozprávajú za seba. Ja si toto viem logicky odvodiť, vyznania nepotrebujem, oni to veľmi oceňovali, ale komunikačne je to fakt náročné, pokiaľ nastanú problémy, ktoré vyžadujú diskusiu, čo určite nastanú.

    Tiež som krátko skúšala vzťah s iným INTP, to nie je dobrý nápad, neskúšajte to. Nechajte si ich ako konverzačných partnerov na pivo. :) Fakt sa umocnia v páre všetky vaše blind spots. Hlavne zasa tá nedovyvinutá schopnosť komunikovať emócie a overthinking.

    Nejak som časom došla k názoru, že by som možno mala skúsiť človeka, ktorý má F ako dominantnú funkciu. Možno INFJ. Bojím sa ale, že ma bude štvať, že sa chovajú nelogicky :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: muj INFJ kamarad takhle poradal vecirky, kde se malovaly obrazy. obcas nekdo neco rekl ... bylo to fajn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam