Oživím diskusiu :)
Chcela by som vedieť, u vás aký ste typ a s akým typom chodíte/ste chodili či žijete. Ideálne ako fungujete v manželstve.
Ja som INTP, mala som 2 dlhé vzťahy s ISTJ (myslím, oni testy odmietali), ktoré skončili na vzájomnom odcudzení a neschopnosti komunikovať citlivé vzťahové veci. Vyberala som si ich, pretože mi obaja dodávali dlhodobý pocit bezpečia a stability a zároveň mi pomáhali uzemniť moju nepraktickú (inferior Si) hlavu. Keď som bola stratená, tak mi pomohli nájsť cestu. Čo sa týka lásky a sexu je ale táto kombinácia za mňa ťažká, ani jeden nevieme komunikovať city, dostať z ISTJ čokoľvek emocionálne je nadľudský výkon ešte pre mňa, ktorá s tým sama strašlivo bojujem. Nevyznávajú lásku, dúfajú, že ich činy rozprávajú za seba. Ja si toto viem logicky odvodiť, vyznania nepotrebujem, oni to veľmi oceňovali, ale komunikačne je to fakt náročné, pokiaľ nastanú problémy, ktoré vyžadujú diskusiu, čo určite nastanú.
Tiež som krátko skúšala vzťah s iným INTP, to nie je dobrý nápad, neskúšajte to. Nechajte si ich ako konverzačných partnerov na pivo. :) Fakt sa umocnia v páre všetky vaše blind spots. Hlavne zasa tá nedovyvinutá schopnosť komunikovať emócie a overthinking.
Nejak som časom došla k názoru, že by som možno mala skúsiť človeka, ktorý má F ako dominantnú funkciu. Možno INFJ. Bojím sa ale, že ma bude štvať, že sa chovajú nelogicky :)