• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MADCAT: souhlas :)

    ELDERIK: vsak taky zensky,ktery na velkym diamantu trvaj, by u mne nikdy neuspely,i kdybych mel 200 miliard na kazdym prstu, jsou u mne kravy :)
    DAVIDOWITCH: no tomu teda rikam srovnani, lol, seriove vyrabeny hodinky a umelecky skvosty maliru :D
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MADCAT: To nechci vedet co si myslis o pitomy mazanici od nejakyho Picasa. Je to jen kus platna s barvama, a na tiskarne to vyjedes mnohem lip a trvanlivejc.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    MADCAT: To je stejný jako řikat holkám, že ten prsten nemusí být s diamantem a že kus broušenýho křišťálu je na pohled úplně stejný a stojí zlomek toho co diamant. Prostě Lidi jsou různý a ti co si to můžou dovolit a chtěji se odlišovat si kupují drahý věci a ti ostatní si kupují jen to na co maji ;-) .
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    já mám s (většinou hodně drahejma) mechanickejma hodinkama problém - snobárna a póza, chlubení se před stejně postiženýma jedincama a předvádění svýho společenskýho postavení a bohatství. to já naprosto nemám rád. kdyby ty hodinky stály tolik, aby se pouze pokryly výrobní náklady + nějaká ta propagace + přiměřená marže výrobce, tak si to nikdo nekoupí. ale jelikož to stojí nesmysl, tak se můžou někteří lidi posrat, aby to na té ruce co nejdřív měli. jako s tím někde zmiňovaným batohem v outdoorovým shopu v moskvě, kterej se ve slevě ne a ne prodat, ale jakmile na něj nasadili +1000 %, tak byl hned pryč.

    jasně, je to kolikrát i vrchol jemné mechaniky, a huba člověku padá na zem když vidí, co všechno se dá do toho relativně malýho pouzdra nacpat a ono to funguje. ale do stejně pěkně provedenýho pouzdra se dá nacpat i slušnej quartz strojek, bude to fungovat taky, ba dokonce líp, a stát to bude zlomek.

    a ještě se k tomu přidává jeden "vyšší-nebo-jak-bych-to-nazval" aspekt, a sice ty statisícový nebo i milionový ceny - přijdou mi prostě totálně nemravný z toho hlediska, že za ty prachy by celá vesnice blahobytně žrala třeba měsíc, a někdo si za to koupí s prominutím blbý hodinky. přijde mi to iracionální a v konečným důsledku zhoubný pro lidstvo. nejsu žádnej komunista, kterej by chtěl aby byli všichni stejný a všichni měli stejný hovno, ale prostě mi to přijde zvrhlý...
    JOPS
    JOPS --- ---
    THE_SECOND_GUY: o hodinkach se rika, ze jsou jeden z mala modnich doplnku pro chlapa.
    Nekomu, jako jsi treba ty, staci Casia za 150Kc a mysli si, jak je cool.

    Ja mam na ruce taky Casia, hodne podobna tem, co jsou o 30 prispevku niz.

    A ver mi, ze ja hodne koukam lidem po rukach a rikam si, hmmm, moooc pekne hodinky. A kdyz pak vidis nazivo napriklad Rolexky (ktere se mi na obrazcich proste nelibi) ci IWC, tak si reknes, nadhera.

    Ale chapu, ze nekteri to proste tak nevidi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVIDOWITCH: mrkni na rusky Poljot, Vostok a Komandirskij nebo jak se to jmenuje, jsou kvalitni, technicky zpracovany a pomerne presny (do tvych potreb se vejdou) a hlavne nestoji tolik, levne uplne nejsou, ale nic posh..
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Necekal sem ze se moje otazka strhne ve flamewar (ok, alespon naznak).
    Ja bych asi celkem rad mechanicky kde je videt strojek (sem technik, kdyz uz to mam mit, tak at je to technicky zajimavy).
    Ale zase radsi slusny hodinky nez smejd. (A na treti stranu, pokud to neujizdi o minuty tejdne, tak mne to az tak netrapi).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jenom slabe pipnou kazdou hodku, sice slabe, ale desne mne to dycky poleka, nejsem na to zvyklej :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak to vyhraly tyhle, v realu jsou fakt krasne sladeny, cernej Midnight titan, miluju je!
    a maj uplne vychytany fce, no ja snad zacnu mit rad digitalky nebo co :)



    a navic jak maji ten reverzni display, tak prekrasne v noci sviti :)
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    ad Casio ( :D )

    mel sem tyto http://www.fototime.com/958D891C9D281DD/standard.jpg
    GA 100 po tom co se mi zamlžily v -15 už never .

    ps : MIL-PRF-46374G
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    názor -

    automaty jedine 1000m watch do vody

    pro mě jedině quartz - mám rád přesnost ...ta ronda má silnej motorek
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    Jediný automaty, který uznávam a sám bych si je koupil, jsou klasický kapesní hodinky, fob watch...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    Hele ja automaty chápu pro člověka, kterej si jednak může dovolit koupit hodinky s fakt drahym strojkem, ne základní etou. Prostě někomu se to líbí, stejně jako má někdo doma dvacet psů nebo koček.

    Ale pokud někdo chce první lepší hodinky a hlavně od nich potřebuje nějakou reprezentaci (nemyslím tim kolik mám peněz, ale už jsem dospělý a mám titul například) a měření času, tak je blbost kupovat si automaty, zvlašt v cenový relaci 3 nuly

    Já sem si automaty koupil, líběj se mi jako hodinky, ale co se týče praktičnosti, tak s tim je sraní
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    MUSTAFA: ty co mam zrovna na ruce, vůbec nevim co je to za typ, ani jak se jinak jmenujou, mam je už třináct let a prostě jediný co vim, že je na nich napsáno Casio alarm chronograph.... nějaký obyčejný, levný... ale právě to že už třináct let fungujou fakt hodně přesně, to mi imponuje...
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    THE_SECOND_GUY: jaký jsou tvý oblíbený casia, když už jsi to načal ??
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    DRAK00LA: tak se máš vyjadřovat přesnějc... a stejně, když ti jde spíš o "look" než o to že si ušetříš to seřizování každej druhej den, tak tě nechápu...

    MADCAT: kdyby moje oblíbený casia dělali v úpravě cesiovejch atomovejch hodin, tak si je taky koupim i kdyby na to měla padnout půlroční vejplata... :D
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    já taky moc nechápu tu obsesi mechanickejma hodinkama - zpravidla za mnohem větší peníz fungujou hůř, než je v danou dobu technologicky možný. chápu, že pro většinu zde je to právě "to", proč by automaty upřednostnily, mít na ně peníze, nicméně pro mě je to ztělesnění rčení "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě"

    kdyby moje "vysněný" pittovky vyrobili jako quartzky s nějakým rozumně přesným a kvalitním strojkem, tak si je klidně koupím, a vůbec mě to nebude znepokojovat...
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    :) Aha. Tak znova. Hodinky samozřejmě nosim kvuli tomu, abych vedel, kolik je hodin, ale mechanicky vychytavky a pekny zpracovani jsou pro me mnohem podstatnejsi, nez tech par vterin denne, o ktery to quartz zmeri presneji...
    TYET
    TYET --- ---
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    DRAK00LA: ano, protože ti jde jenom o to hezký zpracování, ale vůbec ne o funkci....
    přijdeš mi jak nějakej hipster, kterej nosí prázdný obroučky brejlí jenom proto, že mu to vylepšuje image
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    mam automaty a nez jdu zae do prace, tak se mi stejne dycky zastavej. tak je znovu seridim, neveme to vic nez minutu.
    na sekundy nejedu, nezajima me to. stejne chodim zasadne pozde :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam