• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    VACA
    VACA --- ---
    díky za všechny reakce.
    Ideální rozměr se mi zdá být tak do teh 40mm a tak 10 na vejšku (nemám moc macatý ruce :( ) Ale to bych si ještě asi radši zašel něco někam zkusit na ruku, abych si to uměl líp představit.



    DEEBEEP: Musim říct, že ty Tissot PRS 516 mě i celkem zaujaly, ta odchylka co js u nich uvedl, se týká quartz, že?
    Já sem totiž koukal, že je dělají i v provedení automatic...


    Ještě to teda budu muset pořádně zvážit, ale beru vaše argumenty pro quartz, proto jsem se vás tu vlastně začal ptát.

    Zdruhý strany musim říct že jsem se té myšlenky ještě nedokázal úplně vzdát, a snažil se nabrat nějaké infrmace na chronomagu.
    Především mě pak zaujaly zkušennosti ohledně strojků "ETA 2824" Tento strojek je sice ještě pořád low-end (je to snad ten co se dává i do PRS 516 v automatu) ale prý dokáže podávat i dobré výkony, i když se prý časem trochu mění, tak spoustu lidí tam tvrdí že se pohybují do +/-3s/den, někteří dokonce +/-1s/3dny...
    Jasně 30 fteřin deně (což je standartem i u starejch PRIMek, jak jsem pochopil) neni žádnej hit a věčný seřizování.
    Ale třeba dejme tomu do teh 8s za den mi to nepřijde až tak zásadní, to je okolo minuty týdně, to mi přujde ještě furt celkem únosný, vzhledem k satisfakci mechanikou....

    Pak by prý mohl být ještě dobrý strojek "valjoux 7750" ale o tom zatim nic nevím, ani v jakejch hodinkách se vyskytuje...




    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    Mozna si nakonec udelam radost a pujdu tehle Victorinoxu (jen se rozhoduju nad paskem). Na prilozenem vi



    pekne video i s nahledem na ruce
    Victorinox Infantry Vintage Mechanical Chronograph Review - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=V45BCAfP3HY
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOMMY_: To mi prijde ze maj vesmes vsichni vyrobci "lepsich" hodinek, ne?
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    BARUNKA: hlavne konkretne omega se distancuje od prodeje po internetu., a neruci za to ze to bude original... ten je podle jejich webu dostupnej jen v originalni kamene prodejne..
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    DEEBEEP: kolik prosimtě stojej ty tissoty?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    tak kdybyste mi někdo chtěli udelat radost k vánocům...tak Deep Sea s červenym Rubber B tahem bych prosil...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VACA: ja bych mozna zacal na nejakejch dospelejch quartzech se safirovym sklickem a nejakou tou water resistenci, abys zjistil, jak na hodinky nahlizis a pak si udelal nejakej poradnej cil. Jestli te to vubec bavi je nosit na ruce a jestli to pak ma smysl. Podle me nequartzy do 20tisic nebudou kvalitou ukazovani casu bohuzel stat za moc...
    DEEBEEP
    DEEBEEP --- ---
    Odchylky u mě :

    Submarinery 16800 : -1S/den
    Carrery +2S/den
    Planet Oceany 0
    Tissot PRS516 +1/mes

    Carrery + PO po servisu , Rolexy pred servisem .

    nicméně dobrá rada je,vyser se na automaty za deset,nekupuj ani starsi , kup kvalitnejsi quartz... a když budeš mít čas,napiš sem jak velký chceš hodinky,na čem tah ? řemen ?
    nechceš komplikaci ale ukazatel nátahu chceš :D
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    TWISTRABBIT: přesně , pokud mám dobrý info od hodinářů . tak je jen málo hodinek ( automatů ) s dobrou odchylkou .. Proto mám quartzy a jsem spokojen s 1-2 sec za tři měsíce ? je to švýcarskej strojek napohodu .)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    VACA: ono si můžeš koupit hodinky v automatu za 12k a můžeš mít třeba 30s denně odchylku a za tejden už se podle nic nedá řídit.... můj názor je tu minoritní, ale pokud tim člověk vyloženě nežije, tak udělá líp, když si pořídí pořádný quartzky, se kterejma nebude mít sraní. Pokud si chceš kupovat hodinky xtery, pak proč ne automat. Jinak jde o to, že ty hodinky můžou mít kus od kusu dost proměnlivou kvalitu.
    VACA
    VACA --- ---
    TWISTRABBIT: spíš menší.. Ale přiznám se, že jsem vlastně až teď zjistil do jak "neznámé vody" jsem to skočil :)

    Je toho opravdu hrozně moc. Asi se zasmějete co jsem to za naivku, ale teprve teď sem si uvědomil, že vybrat si hodinky trochu vážněji opravdu není záležitost na "dva dny"..

    Když jsem byl malej capart, tak sem měl nějaký obyč digitálky, pak plastový quartzky, pak dlooouho nic, pak jsem dostal kovový quartzky který sem měl tak dva roky a zase dlouho nic. Vlastně jsem se nad touto problematikou nikdy nezamýšlel.

    Teď mě už nějaký čas nahlodává myšlenka "opravdových" hodinek. Mám rád mechanický věci, a o to víc jak dnes žijeme v digitální době obklopeni elektronikou, jsem si řekl že hodinky bych chtěl čistě mechanický... Ale čim víc toho zjišťuju tim víc si uvědomuju složitost situace.
    Po nějakých funkcích, nebo jak jsem byl poučen, komlikacích navíc neprahnu. I když datumovka by mi nevadila, ale neberu to jako nutnost. Víc by se mi líbilo, když by tam byl ukazatel rezervy.

    Taky jsem se ale dozvěděl, že u strojků v mé cenové relaci je pravidlem nepřesnost chodu. Rád bych se vás proto zeptal, kde začínají strojky u kterých se nepřesnost neprojeví v řádu dní?
    A jestli by se eventuelně nevyplatilo se poohlížet po nějakých secondhand hodinkách...

    Případně bych přehodnotil svůj přístup k věci a prostě si to vytyčil jako cíl, potom bych bral v potaz možnost i větší investice, když by to opravdu stálo za to. Z druhý strany bych ale zase nechtěl nějakej supr-drahej šperk.

    No ještě budu zkoumat ten chronomag.cz, ale jak jsem napsal, pro nezasvěceného člověka je tech informací skutečně hodně, proto vám děkuji za nasměrování a vaši trpělivost s naprostým lajkem.
    DEEBEEP
    DEEBEEP --- ---
    BARUNKA: a jake přesně potřebuješ Omegy , Rolexy , Breitlingy a další , pověz mi to,třeba Ti udělám lepší cenu a dokonce tady v ČR . Jinak Rolexy v eshopu... no jak který,třeba na Submarinery čekáš cca 3 až 4 měsíce...
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Muzete mi nekdo poradit nejaky americky eshopy s hodinkama ktery jsou overeny.potrebuju omegy,rolex,breitling a dalsi.dekujuuuuuuu moc !!!
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    VACA: ještě se rozhodni jakou velikost chces
    VACA
    VACA --- ---
    DEEBEEP: supr díky, adresu prozkoumám.

    chtěl bych mechaniku, buďto automat nebo manuál.
    Osobně bych spíš asi preferoval manuál, i když skálopvně rozhodlej zatim nejsem.

    Jde mi o to, že ten manuál by pro mě možná byl výhodnější, protože né vždy bych měl hodinky na ruce kvůli práci, a tak je pro mě asi jistější manuální natahování...

    Jenom bych se ještě zeptal, hodinek je neuvěřitelný množství, je možné v této cenové relaci sehnat něco, co by případně mělo indikaci natažení..?

    Dávám přednost konzervativnějšímu designu, ale přiznám se, něco napůl skeleton by se mi líbylo...

    Díky moc za jakej koliv podmět.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    NASTY: ja jsem trotl, ja se utnul. Ty Steinharty jsou ok, nad tema uvazuji a cena je taky akceptovatelna. Puvodne jsem chtel poslat nize uvedene Archimede, ale utnul se v odkazu :)

    Klassik Chronograph Archimede Klassik Chronograph černá | hodinky, Mühle-Glashütte, Sinn, Glycine, MeisterSinger, Damasko, Steinhart, Archimede, Traser - Chronoshop
    http://www.chronoshop.cz/archimede-klassik-chronograph/archimede-klassik-chronograph-cerna
    DEEBEEP
    DEEBEEP --- ---
    KEITHHSTER: uznavám že se to tam nehodí no :D
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    DEEBEEP: casio :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam