• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ZAPPO: co to stoji:?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BOBASH: To je samozřejmě otázka mnoha faktorů. Nicméně já osobně si myslím, že (pro někoho) může být tohle poměrně důležitý důvod, proč zvažovat nákup hodinek z kategorie "superdrahý". Za což považuju kategorii cca $ 75 K+
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PHAILO: Tady jde asi o to, co je to za hodinky - debata a ani ten článek není o Omegách nebo Rolexkách za jednotky tisíc euro. Ale nějaký Pateky, nebo nedejbože Paneraie, Hubloty a podobně se můžou v případě nouze zatraceně blbě prodávat, protože je prostě nikdo nebude chtít.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BOBASH: To už je pak samozřejmě věc osobních (investičních) preferencí. Podle mě to ale špatný nápad není. Neříkám, že je správné za všechny prachy nakoupit hodinky, wtz.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PHAILO: Hodinkám za milion, pokud nejsou starý a vzácný, bych jako investici nevěřil. Nikde nemáš zaručený, že ty lidi, který chtěj superdrahý hodinky dneska, je budou chtít i za 10 nebo 20 let.

    To je stejný jako s autama, superdrahý veteráni jsou imho momentálně taky investiční bublina jako prase.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Asi jsem si vybral hodinky - http://global.timex.com/watches/expedition-easy-set-alarm-t479029j
    Máte nějaký výhrady/zkušenosti k tomuhle a pokud ne, kde tak má smysl objednávat?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Mam v planu pustit sve Seiko 5 SNZG17J1
    reminek prakticky nepouzivany
    v pripade zajmu pridam kaucukovy RIOS serizeny na moje 19cm zapesti a cerny NATO strap s PVD sponkama
    na netu jsem to nasel za 5 500 v ceskych penezich.
    rozhodne neminim chtt tak nesmyslnou castku.

    je tu nekdo kdo by mel zajem nebo to mam resit pres trziste?
    radsi bych to pustil nekomu kdo si ty hodinky bude vazit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dneska ma smysl za mega koupit ferrari 550 maranello a za deset let bude mit dvojnasobnou cenu..u nejaky limitky hodinek by to mohlo byt teoreticky podobne..ale s maranellem si clovek uzije za tech deset let mnohem vic srandy.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MIKLO: Však jsem psal, že to povídání je jen o Rolexu, směrem výš se to bude umocňovat.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: tak samozrejme. to vidi kazdej. ex-kolega co odesel o neco driv schodou okolnosti tam taky mel neco na praci a rikal ze v klidu. akorat on vazi 120 kilo, permanentne se tvari ze jde vyvrazdit mensi vesnicku a ma ridicak na tank. ja nemam ani 70, jsem velmi mily a sotva jsem si udelal RP skB :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: to je nuda, já už viděl plantáže a gangsta se samopalama...no, konec ot:)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: liju do sebe kafe, sypu do sebe blby keci a obcas mi za to i zaplati :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: "vazne vazne poserou budu muset do bogoty"...Tohle svádí k úvahám, v jakym odvětví pracuješ:D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: tak ono to bylo v ty dobe co sotva stihli uklidit trosky v belehradu. mohlo mi byt kolik? 13-14? a o vybirani kufru mi ani nemluv. pokdu se veci vazne vazne poserou budu muset do bogoty a docela rad bych svy veci mel i kdyz se vratim.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: hustý...dneska se totiž na letištích taky "vybírá" - zapsaný zavazadla. Nakladači si takhle přivydělávaj k mizernýmu platu. Do zapsanýho zavazadla max flašku, nic dražšího.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ono kazda investice se muze podelat a to clovek nemusi byt vylozene lempl. nez hodinky za mega radeji vice kusu, diverzifikovat portfolio aby pripadny vyvar aspon vykryl ztraty. ale to je princip ktery se netyka jen hodinek.
    o kolik prislo tehda SG kvuli tomu? pul giga? :)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    PHAILO: Promiň, ale to je moc dlouhý :) Já hlavně myslel, že se bavíme o ještě trochu jiné lize, než je Rolex, protože jejich cena mi přijde naprosto pochopitelná, narozdíl od hodinek milion a víc. Druhá věc je rozdíl v teorii a praxi - ono se o tom hezky povídá, jak se co zhodnocuje atd., ale koukáš za kolik se rolády třeba na Chronomagu prodávají? Vždycky je to pod cenou nových a to to můžou být i sbírkový nenošený kusy. A kam až myslíš, že jejich cena může růst? Já myslím, že se to dost začíná blížit stropu. Nehledě na to, kolik jich po světě lítá, tudíž se ve své podstatě nejedná o žádné exkluzivní zboží, narozdíl třeba od toho zlata, kterého je sice taky hodně, ale je ho omezené množství.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: libi se mi tve hodinky. chces projet? co s tim udelas?
    MIKLO: to asi ano. ale to je se vsim. vzdy je to tvoje slovo ze neco bude ruct na cene proti nazoru verejnosti. kdybych chtel neco malo ted vydelat a nezruinovat se bych poridil leda tak S51 a na 30 let ho zavrel nerozbaleny do trezoru. a ani to neni jiste protoze by seriove cislo bylo prilis vysoke aby to nejak skakalo na hodnote.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LELI: Nejvetso bohaci maji hodinky, ktere ukazuji akorat: Snidane, Obed, Svacina, Vecere, Spat
    Kdyz uz mas tolik prachu tak ti na nejake te hodine nesejde..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MIKLO: Nemáš pravdu. Doporučuji přečíst tohle http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47671-rolex-nebo-zlato/ A to jsou jenom Rolexy. Navíc zlato je nyní silně nadhodnocené, takže "pravděpodobně se ti stejný obnos vrátí" zase tak pravděpodobně nevidím.

    Samozřejmě pokud chci hodinky striktně na investici, tak musím vybrat adekvátní model a zavřít je do trezoru. Na druhou stranu pokud je budu nosit, nezničím je a nijak zvlášť neopotřebuji, pak zhruba po 10 letech je obvykle prodám nošené za stejnou cenu, za jakou jsem je koupil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam