• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Pěkně plamenná diskuse, jen co je pravda..

    Ehm, možná si ještě pamatujete, že jsem svého času hledal nové (mechanické) hodinky. Pro rozšíření informací a tipů jsem tehdy vlezl také na Chronomag.. a takhle to dopadlo. Jako první přišly z Anglie ty Sporty z roku 1973, druhé jsem pak krátce nato koupil přímo na Chronomagu. Jediné štěstí, že jsem po pár měsících na tenhle ďábelský diskusní server přestal mít čas. Nicméně všeho do času, že ano.. ;)

    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    LEXXA: pekny, hned bych je bral. bohuzel neni badzet.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Áchich, my si vlastně všichni perfektně rozumíme, jenom to neumíme popsat, co? :-)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    BOBASH: Lol, a co tady celou dobu píšu? :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MIKLO: Ale tady se mluvilo o OPRAVDU DRAHÝCH hodinkách. Článek, kterým to všechno začalo, psal člověk, kterej považuje drahý hodinky za nesmysl, ale sám nosí Omegy, který považuje za "normálně drahý".

    Kvalitní mechanický hodinky za řádově nízký desítky tisíc jako uložení peněz smysl maj, protože tahle cena prostě odpovídá tomu, jak náročný je takový hodinky vyrobit.

    Hodinky za milion už vyžadujou šílence, ochotnýho nosit na zápěstí cenu malýho domku. Což vyžaduje šílence s extrémním přebytkem peněz, a počet takovejch lidí se v ekonomický krizi může rychle zmenšit - ergo nebude dost lidí, který by ty hodinky chtěly, tedy budou levnější. A nebo taky úplně levný.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    ADDALBERT: Hele to už se v tom moc hňácáme. Co se Nautilů týče, tak nákupka byla 25 a teď se prodávají kolem 40, max. 50, za víc se podle mě nikdy neprodali, i když se o to pár lidí pokoušelo. Já jsem reagoval na problém "ukládání peněz do drahých hodinek". Taky bych rád řekl, že uložení a investice vnímám jako dva rozdílné pojmy. Zatímco u uložení očekávám, že to bude maximálně bezpečné a vyberu zpět stejnou částku, u investice předpokládám nějaké riziko a zhodnocení. Z hlediska ukládání peněz do hodinek, když teda zůstaneme u těch rolád, považuju jako nejlepší způsob koupit populární model (volil bych submariner) z druhé ruky za co nejvýhodnější cenu. Tam je pak podle mě skoro nemožné tratit, a když, tak jenom málo.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    MIKLO: Je to těžký. Když se podíváš třeba na projekt Nautilů, které si lidi z Chronomagu nechávali dělat cca za 20k, tak ty se dnes prodávají cca za 40-50. To je nějaké zhodnocení o 100-150 procent?
    http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74169-chronomag-nautilus/?hl=nautilus Myslím, že v jednu chvíli se to blížilo k 80k.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ZAPPO: ja myslim ze za ty prachy je to naprosto v poradku.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KALIBAN: 35-50 dolarů. Nejde mi o nějaký velký ušetření, spíš o spolehlivost.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ZAPPO: co to stoji:?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BOBASH: To je samozřejmě otázka mnoha faktorů. Nicméně já osobně si myslím, že (pro někoho) může být tohle poměrně důležitý důvod, proč zvažovat nákup hodinek z kategorie "superdrahý". Za což považuju kategorii cca $ 75 K+
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PHAILO: Tady jde asi o to, co je to za hodinky - debata a ani ten článek není o Omegách nebo Rolexkách za jednotky tisíc euro. Ale nějaký Pateky, nebo nedejbože Paneraie, Hubloty a podobně se můžou v případě nouze zatraceně blbě prodávat, protože je prostě nikdo nebude chtít.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BOBASH: To už je pak samozřejmě věc osobních (investičních) preferencí. Podle mě to ale špatný nápad není. Neříkám, že je správné za všechny prachy nakoupit hodinky, wtz.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PHAILO: Hodinkám za milion, pokud nejsou starý a vzácný, bych jako investici nevěřil. Nikde nemáš zaručený, že ty lidi, který chtěj superdrahý hodinky dneska, je budou chtít i za 10 nebo 20 let.

    To je stejný jako s autama, superdrahý veteráni jsou imho momentálně taky investiční bublina jako prase.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Asi jsem si vybral hodinky - http://global.timex.com/watches/expedition-easy-set-alarm-t479029j
    Máte nějaký výhrady/zkušenosti k tomuhle a pokud ne, kde tak má smysl objednávat?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Mam v planu pustit sve Seiko 5 SNZG17J1
    reminek prakticky nepouzivany
    v pripade zajmu pridam kaucukovy RIOS serizeny na moje 19cm zapesti a cerny NATO strap s PVD sponkama
    na netu jsem to nasel za 5 500 v ceskych penezich.
    rozhodne neminim chtt tak nesmyslnou castku.

    je tu nekdo kdo by mel zajem nebo to mam resit pres trziste?
    radsi bych to pustil nekomu kdo si ty hodinky bude vazit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dneska ma smysl za mega koupit ferrari 550 maranello a za deset let bude mit dvojnasobnou cenu..u nejaky limitky hodinek by to mohlo byt teoreticky podobne..ale s maranellem si clovek uzije za tech deset let mnohem vic srandy.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MIKLO: Však jsem psal, že to povídání je jen o Rolexu, směrem výš se to bude umocňovat.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: tak samozrejme. to vidi kazdej. ex-kolega co odesel o neco driv schodou okolnosti tam taky mel neco na praci a rikal ze v klidu. akorat on vazi 120 kilo, permanentne se tvari ze jde vyvrazdit mensi vesnicku a ma ridicak na tank. ja nemam ani 70, jsem velmi mily a sotva jsem si udelal RP skB :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: to je nuda, já už viděl plantáže a gangsta se samopalama...no, konec ot:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam