• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    BONGI: prvni super, druhy nic moc
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BONGI: za 1500 liber uz muzes mit nejaky ty vintage omegy apod ne?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BONGI: Líbí se mi filozofie značky :-) Z hodinek se mi líbí Malvern. Ty Harrisony jsou na mě moc velké, nelíbí se mi ty ručky protažené na druhou stranu za osu, a na pilotkách mi vadí plastický index na dvanáctce a lesklý lem datumového okénka. Jsem prostě asi víc konzerva a tradicionalista. Ale nad těma oblekovýma Malvernama slintám.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Jake mate nazory na Christopher Ward (UK)? Cenove je spis stred a nize, ale davam dvoje, co se mi libi - prvni za 1500 liber druhe za 500 liber.



    BONGI
    BONGI --- ---
    FINSON: To je jedna reakce, znam i druhou obranou - proste si reknou, ze to jsou fejky a jsou spokojeni ( ale samozrejme se nezeptaji).
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    FINSON: To mi pripomnelo, jak pred rokem prijel nas novej sef naseho tymu ( plus povicera dalsich), a na prvnim meetingu se ukazalo, ze mame stejny hodinky. Teda skoro....On ma Rolex Submariner a ja tu designovou kopii Steinhart Ocean 1 black :))
    BONGI
    BONGI --- ---
    KOUDY: Ja jsem zase cim dal vic na konzervativni typy - ale velike. Cisla radeji, carky ci rimska cisla jen u spolecenskych a jasne odlisene (nelesknouci se) rucicky od ciferniku, velka rucicka musi byt znatelne rozeznatelna od male. To bude vekem a ocima. :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a na druhou stranu se mi libej cim dal vic i takovyhle opulentni hruzy :D

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DONDYS: to budou nejaky vintage..uz jsem je sem mozna hazel :)..taky se mi celkem libej
    FINSON
    FINSON --- ---
    BONGI: Připomněls mi tím Chronomagem, jak tam jeden chlapík psal, že si vzal Rolexy do kanclu a aniž by něco řekl, vyvolalo to poprask a všichni byli okamžitě proti němu, že má tak drahé hodinky a kde / jak na to asi vzal... - a musel je přestat nosit, jeho kolegy to prostě moc dráždilo.
    Takže bacha, Breguet sice není tak známý, ale co kdyby ;-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Mne tady vubec nevadi, kdyz se mluvi o cene a kvalite, at uz je za milion ci par tisic. Je to prece klub o snech, touhach a mozne jejich realizaci. A ty ma kazdy jine. A rady, obrazky, napady jsou jen dobre, aspon si clovek muze ledacos zvazit. Od toho predpokladam, ze klub je ( koneckoncu chronomag je daleko drsnejsi).
    Jine je to ovsem mimo, tak uz jde o vnimani spolecnosti, co je mozne rict a co pusobi jako snobstvi ci arogance .... a nebo nesikovnost :
    Naposled, kdyz me muj syn navstivil na chalupe, potreboval se z nadseni pochlubit novymi Omegami a samo, co ho staly. Jenze to udelal v hospode na vesnici ( na Vysocine), kde jsou ciste platy cca 15k. Zadny obdiv neziskal, jen trapne mlceni. Pak jsem mu sdelil, ze ma stesti, ze tam nebydli ci nechalupari, jinak by mu totiz uz nikdo zadarmo nepomohl, nebo by ho vsechno stalo tak desetkrat draz. :D
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    KOUDY: Co jsou ty Omegy na tom béžovém pásku?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: presne. Kdyz jde do tuhyho gshocky jsou jasna volba:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    VACA: hele jsou tu i taci co maj hodinky pod 100$ a smejou se mi jen obcas, takze vitej:-)))
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    PHAILO: taky bych si spis uz trochu priplatil, nicmene "znackovy" hodinky co se mi libej zacinaj prave na $2k, tzn stojej se vsim vic jak $1k na porizeni vic, u rozdilu par stovek bych jim prednost dal, u temer dvojnasobny ceny bych se uz docela rozmejslel
    VACA: ja tim absolutne do nikoho neprudil, mozna zbytek prispevku tak vyznel neb sem asi zbytecne vypich stranku "hodnoty"
    chtel sem akorat rict neco ve stylu napr.> pokud bych si mel vybrat mezi podobne vypadajicima podobne kvalitnima breguetama a TAGama, beru breguety, neb jejich bezna cena zacina na petinasobku startovni ceny hujeru... pokud uz dosahnu na peknej kus od breguetu, poridim ho spis, protoze sem rad, ze si uz takovou znacku muzu dovolit
    hamiltony delaj bezne hodinky do cca $2k, sinny i hodinky za desetinasobek...
    VACA: chapu co tim chtes rict, ale u hodinek to krom breitlingu&spol znacek pro rusaky uplne tak neplati, cena vetsinou odpovida kvalite a hodne se odviji od narocnosti a delky prace a pouzitejch materialu
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: S cenama a poměrem výkon / cena je to u hodinek poměrně složité, do toho bych se teď nepouštěl. Jde o to, co ty konkrétně od hodinek Hamilton, které si koupíš, čekáš.
    Já nosím mechanická Seika a Stowy, protože se mi prostě líbí, každé jinak. Ale když se láme chleba, tak do akce beru G-Shocky :-)
    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: j, sor mozna sem se nechal trochu unest. Ja trea na ciferniku swiss made nemam, jen swiss mvmt... Je tam eta, o to mi tak nejak hlavne slo, krom toho ze se mi musely libit samozrejme, to byl predpoklad.
    Btw trea do afganu sem si na ruku ale vzal obic quartz co jsem dostal k 40-tejm narozeninam firmy shure, takze reklamni.. Prekvapive sem je jeste ani po navratu nesundal.. :D

    Jinak chapu ze jsou hodinky brany jako komodita, nekdo investuje do umeni, nekdo do zlata... Mozna me trochu podrazdilo to cenovy meritko, tyhle nic moc protoze se prodavaj novy za 200, to tyhle jsou od litru... Jako je jasny ze ta cena odrazi kvalitu, ale mam radsi poukazovani na konkretni veci co za tou cenvkou stoji, bo takovy to cenovy hodnoceni mi trochu pripomina rusky nakupci tradice... Aneb priklad ze zivota, obuvnik v karlovejch varech co se snazil prodavat boty za lidovou cenu a malem krachoval, az kdyz mu nekdo doporucil at ty boty zdrazi nekolikanasobne, on se divil ze je to prece proti obchodni logice.. A tak dal na ty samy boty cenovky o mnoho vetsi, a svete div se, rusti zakaznici je najednou zacali kupovat, protoze bota za 1200, to neni nic exlusivniho, ale ta sama bota za tri litry a vic, hmmmmm
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Já teda nevím, jestli mi něco uniklo, ale dovolím si tvrdit, že sis mezi řádky přečetl něco, co tam není. Je nás tady víc s hodinkama v hodnotách (hluboko) pod 500 USD a nikdo se tady za to nikomu nesměje... Že dražší hodinky často vypadjí dráž, to je prostě fakt, ale neřekl bych, že kolega Flick to myslel nějak opovrživě - jestli ano, opravte mě, prosím.

    Jinak abych ještě reagoval na dříve řečené: Hamilton v současnoti používá švýcarské ETA strojky, což je v hodinkovém světě naprostý standard a není se u něj čeho obávat. Vadný kus se samozřejmě vyskytnout může, asi jako u aut německé produkce. Nemám zkušenost s prodejcem Hamiltonu u nás, ale obecně slušný obchodník s hodinakama kdekoliv ve světě ti dá k hodinkám (i takhle "levným") mezinárodní záruční kartu a s ní ti autorizovaný dealer kdekoliv ve světě ty hodinky vezme na záruční opravu, když se náhodou vysypou. Prostě si o tu kartu (vyplněnou a oraženou) předem řekni a když ti ji prodejce nebude chtít dát, kup ty hodinky jinde - u někoho, kdo s tím nebude mít problém.
    Původně je Hamilton americká značka, ale co je koupil Swatch Group, můžou si na ciferník psát "Swiss Made", což třeba ten dražší a hodnotněji působící Sinn nemůže, protože je německý... kdyby ti teda na tom Swiss Made záleželo, to je trochu individuální věc, imho.
    Kde koupit Hamiltony výhodněji, to ti bohužel neporadím. Obecně ale slýchávám, že v ČR jsou lepší hodinky dražší než v zemích západní Evropy a v rámci EU se vyplatí si je objednat ze zahraničí.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    VACA: ja mam hodinky za pet stovek ceskejch z ebaye, klid :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GREGI: ty vypadaj dobrej..ale budou stat tak mega a vic a budou pekne tlusty :)
    VACA
    VACA --- ---
    HERR_FLICK: koukam ze kdyz mam na ruce hodinky za 300-400$ tak sem totalni nuzak... No jo budu muset poridit nejaky minimalne aspon za litr/dva abych beze studu mohl k vam do klubu...
    GREGI
    GREGI --- ---
    tak co povede se to?

    Epic Smart Watch! Kairos Mechanical Smart Watch Hybrid
    https://www.youtube.com/watch?v=ndycU_dUHNQ
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam