• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LELI: ty uz ses dobre vymytej prachama, poslys :) pochop ze to je proste marketing vole. A kecy o tom, ze o tom nikdo nic nevi a nebo ze na to nema, s tim si vytri rit, to tady nikoho nezajima :)
    LELI
    LELI --- ---
    KALIBAN: hele nekdo udelal v usa test tech deepsea a vydrzi to :-) Pokud jsi akcnejsi dobrodruh, tak ti to poskytne jistotu, ze kdyz uz vydrzi tamten extrem, tak vydrzi tvoje pouzivani taky. Treba pro lidi co chtej koupit naddimenzovanou kvalitu je to tudiz znacne relevantni ukazatel.

    Ja se treba v rolexkach normalne koupu, v mori, ve virivce, na toboganech, pouzivam je jako everyday watch a verim, ze se na ne muzu spolehnout. Akorat kdyz jsou nekde velky razy typu sekani dreva, mlaceni kladivem, tak je sundavam, nevim jestli je to potreba, ale spis pro pocit. Muzu kouknout do papiru do krabicky, jestli tam je neco o maintenance, nekde jsem to cetl, ale proto sem sem dal svuj dotaz, zda nekdo ma tip, kam dat Rolex na servis/maintenance, stejne jako v auto-forech se ptas kde je dobrej a vyhlasenej servis, kdyz mas rad svy auto.
    LELI
    LELI --- ---
    DRAGON: Jasny, firma s vic jak 100 lety tradici, firma ktera jako prvni udelala vodotesny a prachotesny hodinky, jako prvni meli Class "A" Certificate from the Kew Observatory, jako prvni na svete udelali presny damsky hodinky, jako prvni na svete udelali automaty, jako prvni na svete udelali vodotesny automaticky hodinky co si samy meni datum na datumovce, jako prvni vymysleli lupicku na datumovce, jako prvni meli otocnou lunetu, ... Tyvole to uplne smrdi uplne obycejnou znackou co umi hovno a prosadi ji marketing a hollywood (hello hublot).

    Rolex fakt vetsinou hatujou lidi co o tom vi hovno a nemaji na ne. :-)

    S mercedesem je to stejny, lidi co o tom vi hovno tak proti tomu maj kecy a predsudky, lidi co to znaj a maj s tim zkusenost by ti nejspis rekli, ze overall dela mercedes nejlepsi auta na svete. Naposledy mi to rikal gentleman s vyrazne vic cashi jak ja, co mel 10+ ferrari, lamba, etc a samozrejme hromadu mercedesu. Potvrdil mi, ze Ferrari je krasnej konicek, ma smysl aspon jedno vzdycky mit, ale na normalni fungovani se lip zije v mercedesu. V cechach se stava, ze si nekdo koupi treba A8, ale castokrat si ji koupi ne proto, ze by byla nejlepsi, ale kvuli sousedum, je to nenapadny a pro prumernyho negramota s 1,9 TDI je to "neco jako ma on sam, stejna firma to dela".
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LELI: nektery analogie nechapu... drtiva vetsina lidi co si to ferrari koupi, v nem tech 300 zkusi, i kdyby na chvili i kdyby jednou, je to jedna ze zakladnich vlastnosti auta.
    dovolim si rict, ze rolexy, ktery si nekdo koupi aby je nosil na ruce (tedy jezdil v to aute) do hloubky 600m nevezme nikdy a nikdo. Ta funkce je picovina, 300km/h ve ferrari neni.

    je to proste marketing, je to neco jako mame hlubsi pero nez vy.. a tim to hasne. jako proc ne ze jo, nicmene tvarit se ze to nekdy nekdo vyuzije je picovina.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LELI: to si chlapce pletes, rolex vetsinou hatujou lidi, ktery jsou unaveny z neustalyho omilani jak jsou rolex skvely + ten faktor, ze jsou pro vetsinu lidi se vkusem nenasaditelny na ruku :) fakt to neni o tom, ze bych na ne nemel, ale to bych radsi ty prachy poslal WWF, nez si je dat na ruku :)
    firmu rolex proslavily hollywoodsky filmy, jinak to je uplne obycejna higher class znacka, kterych jsou plny kramy.
    A ja uznavam, ze se mi nelibi ta aura kolem nic plus ten fakt, ze dodnes sem videl jen jedny rolexky, ktery se mi libej, coz je k uzoufani malo, to se mi snad nestalo s zadnou jinou znackou.
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: jo, ja to beru že to tak máš a dáváš přednost věcem bez komplikací. Ale stejně tak beru že třea iwc nebo zenith se snažej jak řikáš "mít největší péro" tim že do hodinek dokážou zastavět tourbillon apod. O tom hodinařina přece je... ne?
    Btw mě osobně třea hrozně imponujou náramkový mechanický hodinky s budíkem na perko... "Zenith doublematic" picovin jak sviň, ale mě prostě ta možnost mechanickejch hodinek s budíkem fascinuje. Rolex je imo o tom že dokážou vyrábět hodinky seriově, ale přitom držet nějakou svoji laťku a udávat směr v tom v čem jsou profláklý, proč ne.. mě to baví

    LELI
    LELI --- ---
    DONDYS: Hatujou to lidi, co nemaj na rolex prachy, to je jak s mercedesama u aut. Ta odmitava poza je castokrat snaha o domele zvyseni vlastniho levelu zajimavosti. :-)
    LELI
    LELI --- ---
    DRAGON: Je to ukazka jejich schopnosti a engineeringu. Stejne jako v gt ferrari nebudes jezdit 300 kazdej den a kazdou cestu, ale vis, ze muzes.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DONDYS: jasny, chapu. mam to holt jinak no.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: ja proste z principu nemam rad zbytecny picoviny, kdyz je tam 600m tak si proste rikam proc. a jediny co mi vychazi je to, ze rolex zas chtel mit nejvetsi pero ze "vsech", cozje trochu detinsky a nedospely a ta znacka je u mne tim jeste vic v loji, jestli to vubec je jeste mozny :)
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    DRAGON: Samozřejmě je to marketing ale s hodinkami si člověk kupuje i určitý image ci tedy spíše sen.
    Nebo snad hraje někdo s Reversama pólo? S tagama závodí? Ci leze po horách s explorerama/cricketama?
    Mě se potapky od rolexu líbí, moc nechápu ten hate na tuto značku?
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: ja si baterky sam ze zasady nemenim, protoze jedu na perko :)

    Jako s tim napisem, ono ani tak nejde o to ze tam je neco napsano, ale o to povedomi ze ta vec je tak udelana a dimenzovana, jde predevsim o pocit. Proto bych to zas tak nedramatizoval hlaskama ze je to zhuverilost a ze je to na machrovani pred norskejma pannama bez vkusu apod. Nebo si myslite ze si pan tovarnik koupi porshe panamera turbo kvuli tomu ze by potreboval jezdit 300km/h? Myslim si ze to nehraje hlavni roly u vetsiny lidi co si porshe doprejou... A u hodinek to imho plati dvojnasob, protoze kdybychom o hodinkach uvazovali racionalne, tak si koupime quartz z trznice, protoze pomer cena/presnost mereni casu je tam bezkonkurencni :D


    Precejenom u teh rolad to chapu i tak, ze to proste byl hodinarskej prukopnik co se tyce vodotesnejch pouzder a potapecskejh hodinek. Vzdyt co uz by meli pri ty jejich fabricky seriovy vyrobe vymejslet za featchury, takhle aspon odkazujou na svoji tradici a historii a ja to beru... Me se to nahodou libi ze vyrobej hodinky naplneny kapalinou s dvojitym vyrovnanim tlaku do 1000m, i kdyz to nenjsou hodinky mejch snu, na ruce bych chtel mit daleko radsi jiny a paradoxne i levnejsi ale respektuju to proste a do jisty miry obdivuju....


    ---
    Ale hlavne me proboha neberte jako ze vam cpu nejakou univerzalni pravdu! Je to jen muj nazor ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    LELI: Správná otázka, taky mě zajímá.
    LELI
    LELI --- ---
    Hele po nejaky dobe se maj davat hodinky do servisu, na promazani etc - kam byste dali rolexky? k bechynemu?
    SHARK
    SHARK --- ---
    VACA: ja mam treba jedny swiss military do 20AT, ale nikdo mi nebyl schopnej po nandani nove baterky udelat tlakovou zkousku na 20AT, muj hodinar na Kladne umi jen 10AT.
    Takze pokud vite o nejakem hodinari v Praze kterej udela tlakovku 20AT tak sup sem s nim, uz stejne potrebujou novou baterku. Minule leto se mi do nich i prez 10AT zkousku dostala voda, tak to potrebuju do leta vyresit.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ja byl se svejma festinama v necelejch padesati metrech a maj na sobe 10ATM (90 metru). A mimochodem, sam si menim baterku uz tak 7 let a i presto pohoda, tolik jen k tomu, jak rikaj, ze kdyz si budes menit sam baterku a ne v autorizovanym servisu, tak prijdes o zaruku kvuli moznejm unikum tlakove odolnosti. Jsou to vsechno imho kecy, marketing a byznys.

    Jinak jak pise finson, nejde vubec o to, jestli jdes do 600 nebo do sto metru, ani ve sto metrech nemas pro takovejhle cifernik vyuziti, k cemu ti to bude? abys kontroloval jak dlouho ti trval prechod z nixtroxu na trimix? je to vsechno jenom marketing, funkcne je to uplne nulovy. V takovy hloubce potrebujes mit na ruce hlavne zvukovej komputer, kompas na druhy a pokud mozno co nejmin dalsich rusivych elementu.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    No to je další otázka, při potápení s bombou (ted doufám že nekecám - potapěči mě jistě opraví) už na ruce nějaký ten měřák člověk má, tak k čemu ještě hodinky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja byl s roladama a tagama nejvic asi v 9 metrech..pri potapeni bych se dostal tak do 40ti max /kdybych se potapel/..vic imho ne...navic nevim k cemu takovyhle hodinky nosit pri potapeni teda.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Osobně jsem se s hodinkama hloubš než při šnorchlování nepotopil a jak Tissot tak Seiko které nosím do vody jsou na těch 100m. Právě ty nápisy typů 600m a podobně na mě působí děsně poutově, to je tak pro Kočku :)

    VACA: Tyhle se mi líbí také, a co se Rolexu týká tak ty Bondovský, ty si jednou pořídím, ale jinak asi nic dalšího.
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: A o tom to je - každýmu se líbí něco jinýho. Já z Rolexu teda úplně odvázanej nejsem, ale ty nudný potápky ode mě samozřejmě byla dost nadsázka ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam