Zdravím vás.
V podstatě nikdy jsem nenosil hodinky, neměl jsem rád nic na rukách, krku a pod. Pomalu začínám obracet a zvažuju že si nějaký pořídim. Řešim pro a proti mezi klasickými hodinkami, smartwatchema a něco mezi tim.
Povaha mojí práce je taková, že se dost často pohybuju po place a manuálně dělám. Při představě, že mi někdo volá a můžu se podívat na hodinky a vytípnout to, když se mi to nehodí, nebo si přečíst sms se mi docela zamlouvá.
Na druhou stranu to prý neni vůbec slavný s výdrží baterie a co jsem zatím tak povrchně koukal, tak bejvaj dost hnusný :) (ale věřim, že když pohledám víc, něco by se našlo).
Hybridy mezi tím jsem pochopil tak, že se jedná v podstatě o klasické hodinky mixlý s trackery(z hlediska "smart" funkcí), který zaznamenávaj tepovky, kroky a další sportovní informace a komunikujou s aplikací v telefonu.
Pokud si udělám vlastní shrnutí tak to vidim následovně:
Klasické hodinky:
v zásadě základní funkce (čas, datum a dál případně stopky apod)
Hybrid:
klasické hodinky + tracker funkce
jak je to u nich s výdrží?
Smart watch:
kompletní synchronizace s telefonem, jenže design a baterie
Je v tom něco co mi uniká a měl bych to vzít v potaz?
Osobně se mi líbí ručičkové hodinky, tracker funkce bych asi dokázal využít, byť okrajově (ale baví mě si hrát s ptákovinama, ano), a hodně by se mi líbila fce smart hodinek (viz výše), ale ne za cenu toho, že je budu muset každý den nabíjet.
Nechci nic drahýho (třeba časem pořídim, ale beru to jako entry model) - chtěl bych se pohybovat kolem 7k. Mechanická odolnost by byla velkou výhodou.