• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ILLUZE: ok, pokud byl nekde goshewan na vas osklivej, tak sorry, to sem nezaznamenal. Ja jenom cetl, jak ste si z nej tady delali srandu a to dost nevybiravym zpusobem.

    btw pokud nekdo bude prohlasovat, ze moje fotografie je jeho, tak mi to 1) bude asi jedno a 2) pokud by toho nejak zacal komercne zneuzivat nebo se tim planoval proslavovat, tak se asi ozvu tu spolecnosti, kde by tak cinil, uz jen z ty srandy, co by nasledovalo. To nebyl imho zrovna dobrej priklad. Spis by me stvalo, ze nekdo treba dela stejny fotky jako ja, coz ale neni uplne pravdepodobny. Ale ze bych se z toho hroutil, to asi ne.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRIZDIK: ok, muzes mi ukazat aspon jedny, kteroy jsou tak krasny jako IWC Portuguese Marina Blue? fakt sem hledal. nejsem ten typ cloveka, kterej ma nekolik hodinek a strida je. Mam jedny a chci mit jedny a to jsou tyhle. A az najdu nejakej fajn deal, tak si je koupim. Do ty doby mam, co mam. A sem s nima spokojenej.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GOSHEWAN: Dívám se: CROME a LEXXA ti napsali, že ty hodinky jsou hnusný. První urážka zdejšího osazenstva přišla od tebe tady, nikde před tím na tvoji osobu nikdo neútočil. Jinak když tvrdíš, že koupit si fejky je OK, protože originál značku jsi tím nepoškodil, proč ta narážka na svědomí hned na začátku?
    ---
    Jsi naprosto učebnicový příklad fejkonoše tak, jak ho "snobové" a "slintalové" znají. Jak jsem psal, veškerá diskuse je zbytečná. Užij si své Tagy za sedm stovek.
    LELI
    LELI --- ---
    ILLUZE: Mas alergii i na zlato? Ze treba fullgoldy by mohly bejt reseni...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FINSON: "Fejkonos" s tim nezacal, podivej se znovu. Naopak tu vetsina diskutujicich zacala vyvozovat zavery o me osobnosti (;

    DRIZDIK: Tohle proste neni pravda a musis to vedet i ty, ledaze bys hodinky stale vnimal jen jako nastroj k pochybnemu machrovani.

    ILLUZE: Tim hur, protoze ses tedy pasovala do role instantniho odbornika na to ceho si vazim a ceho ne. A hruby jsem vazne k nikomu nebyl.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---

    Fake hodinky

    29 hlasy od 29 respondentů

      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      FINSON: Ty si navymýšlíš. :) Ok, tak ji tedy nahodím ještě jednou...
      FINSON
      FINSON --- ---
      LEXXA: Jop, konkrétně 904L, je prý trochu měkčí, ale líp se leští. Nejsem si ale jist, jestli se do toho Illuze chce hned zkraje až tak obout ;-)
      LEXXA
      LEXXA --- ---
      FINSON: rolex pouziva nejakou vlastni hypoalergenni 316L
      FINSON
      FINSON --- ---
      ... a nebo si holt pořídíš fullgold hodinky :-)
      FINSON
      FINSON --- ---
      ILLUZE: Ještě se vlastně myslím dělají hodinky i z bezniklové nerez oceli - akorát teda zkusit si je od někoho na čas vypůjčit, abys vyloučila vzácnější alergie na jiné kovy, je trochu krkolomný quest. Ale když vidím, jak tě hodinky oslovují, asi by to stálo za to - pak budeš vědět, z čeho můžeš vybírat.
      EDERA
      EDERA --- ---
      ILLUZE:
      FINSON: Mívala jsem na zápěstí ekzém bez ohledu na materiál hodinek nebo řemínku/kovového tahu. I pod titanovejma. Ale asi to bylo psychosomatické, protože pak jsem dostala jeden rok k Vánocům Longiny s pohrůžkou, že jestli se osypu i pod nima, tak už mi tu ruku vážně uříznou, a ekzém to vzdal.:-)
      ILLUZE
      ILLUZE --- ---
      FINSON: vůbec netuším, co to je - náramky mi to nedělají - je tedy pravda, že ty se po ruce pohybují a nosím spíše zlato, nebo max. stříbro

      spoustu let jsem teď po podobných zkušenostech neměla potřebu hodinky nosit, jen jsem obdivovala jednotlivé kousky u jiných...
      nejsem znalec, jen dokážu strávit spoustu času procházení katalogů, fotek nebo prostě si o nich něco přečíst - vlastně od té doby, co jsem natrefila na tenhle klub
      ale je to asi jako s jinými šperky - nadchnou tě, obdivuješ provedení, barvu, design, vybroušení - ale doma to mít nemusíš

      až jednou o cosi zakopneš, a pořád se k té věci vracíš ,-) ale chce to vidět naživo, zkusit si je...
      FINSON
      FINSON --- ---
      ILLUZE: A je to fakt alergie na jkýkoli kov? Dost často to bývá nikl, a potom jsou taky řešením hodinky z titanu. Ne že by v nich byl až takový výběr, ale pokud je tohle limitující podmínka...
      ILLUZE
      ILLUZE --- ---
      DRIZDIK: děkuji, zkusím to nejdříve bez a pak uvidím, dávám si tě do upomínek ,-)
      DRIZDIK
      DRIZDIK --- ---
      ILLUZE: Na kožní reakce (asi na kov) můžeš zkusit dvě věci, jednou je řemen pod hodinky a druhou je bezbarvej lak na nehty.

      DRAGON: Reálně tím škodíš tý značce, jejíž padělky si kupuješ, protože když bude mít každej fake nějaké značky, nikdo si nekoupí originál, protože bude ve výslekdu vypadat jako stejne tool, jako ty co mají fake, takže raději půjde ke stejně kvalitní konkurenci, které není tak kopírovaná. Říct v jedný větě "cením si řemesla" a současně "koupík si fake" si trochu protiřečí. Spousta hodinek zvládne vypadat stejně dobře jako IWC a nevydávat se za ně.
      EDERA
      EDERA --- ---
      DRAGON: Mně úplně uniká ten smysl, proč si kupovat fake. Jasně, říkáš, že se Ti líběj a originál (momentálně) mít nemůžeš. Ale při široké nabídce na trhu je fakt hodně nepravděpodobný, že bys nenašel něco, co se Ti bude líbit taky, bude to odpovídat možnostem Tvé peněženky a přitom si to nebude na nic hrát a bude to samo sebou.
      FINSON
      FINSON --- ---
      DRAGON: Hm, a co takhle si za zlomek ceny IWC koupit Stowy, Steinharty, Archimedy nebo třeba korejské Tiselly? Proč ausgerechnet fake IWC v případě, že chceš pilotky? Pěkné oblekovky se taky dají najít i u jiných slušných značek levněji, aniž bys musel nakupovat fejky u čínskýho piráta, ne?

      Jinak jestli jsem se dobře díval, s argumentací ad hominem tady začal fejkonoš, ne ti ostatní "snobové", kteří se opřeli do fejku hodinek, ne do osoby jejich majitele - což mi mimochodem přijde tak nějak příznačné :-)
      ILLUZE
      ILLUZE --- ---
      GOSHEWAN: Nevytvářím iluzi. Prostě to beru tak, že buď na tu věc mám a nebo nemám a zůstávám "jen" u toho obdivu.

      DRAGON: Nepostřehla jsem, že by ho tu někdo nazýval nebo z něj dělal hulváta, ale postřehla jsem označení zdejších ID za slintaly. A od toho se odvíjela má reakce.
      Pro změnu nazveš můj osobní názor blábolem - zajímalo by mne, jak by ses tvářil, pokud by si někdo tvou fotku z potápění přivlastnil a prohlašoval, že on je jejím autorem.

      Já beru, že to má každý jinak. A že ne každý musí mít originál. Někdo ani nemá vůbec potřebu vlastnit jakékoliv hodinky.

      Ale není fér, pokud někdo přijde s hnusnou napodobeninou do klubu lidí, kteří mají rádi kvalitní hodinářskou a design práci, aby k nim byl hrubý, protože mu nezačnou plácat po rameni, jak je to kluk šikovný.

      P.S.
      Tím, kdo nevlastní žádné hodinky, jsem např. já - prozatím jsem u všech narazila, že mi vyvolávaly kožní alergii. Ale díky vám jsem měla možnost udělat radost svému muži a koupit mu k narozeninám kvalitní hodinky za pro nás dostupné finance.
      A zamilovala jsem se tady do jedněch, co tu sem vkládala Martinka. A i přes předchozí akce s hodinkami, jsem rozhodnutá do nich jít. Jen si na ně prostě počkám a našetřím (respektive muž se tváří, že by se toho ujal rád on). To čekání mi za to stojí.
      LELI
      LELI --- ---
      FINSON: nejspis jo...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam