• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    jeste k tem cenam.. moony v safiru a kompletnim kufrikovym anniversary balenim ( kde jsou jeste mimo tahu, dve nata ) stoji cca 160K .. na chronomagu to samy baleni sezenes za 89K .. a to prosim hodinky maji red dot a jsou koupeny 1/2016 .. stejne jako bych nekoupil novy auto.. tak bych asi nekoupil novy hodinky.



    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Je to drahý, kup je přes eBay, určitě to půjde z UK nebo z Německa, abys nedoplácel DPH. I když stává se, že z Taiwanu to někdy vyjde levněji i s tím doplatkem a výpalným poště.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOUDY: Já bych to s dovolením rozštípl: Když se podíváš na články pro aspoň trochu zasvěcené, tak zástupci švýcarských hodinářských značek se s faktem, že je to z větší části "jenom" o značce, ani nijak zvlášť netají.
    V době "quartzové krize", kterou Švýcaři prostě nezvládli včas zachytit, jim pak zbylo na výběr zkrachovat (čemuž se některé slabší značky tak jako tak nevyhnuly) nebo si najít nějakou tržní niku, protože mainstream byl najednou plnej levnýho quartzu a o mechaniku nikdo neměl zájem. A tak Švýcaři vytvořili mohutnou marketingovou mlhu a ulili se do luxusního segmentu. Samozřejmě si ohlídali všechno, co k luxusnímu segmentu patří, špičkový servis, PR, image, goodwill, to je v pořádku, ale nikdo asi nepochybuje o tom, že výrobní náklady Submarinerů nejsou 15x vyšší než Hamiltonů Khaki Field, když se prodávají za 15x vyšší cenu, že.
    Z mého pohledu to byl od těhhle velkých švýcarských značek geniální tah, který nejen že jim zachránil krk, ale i otevřel dveře k dlouhodobé prosperitě, klobouk dolů - nicméně racionálně nahlédnuto, ano, většina ceny těchhle "lepších" švýcarských hodinek je ve značce. Akorát já v tom nevidím nic špatného - za tou značkou "něco" je, když lidi na celým světě jsou ochotní jim za to ty prachy vysolit. Řešit rozdíly mezi IWC, FPJ, Rolexem, VC a Pateky už jsou pak z obchodního hlediska jenom nuance, každý z nich si dělá pricing trochu jinak, ale princip je stejný: Rolex by určitě mohl prodávat svoje hodinky za půlku nebo i za za míň, ale byl by sám proti sobě, kdyby to dělal. Kouzlo těchhle hodinek je právě v tom, že nejsou tak snadno dostupné každému nýmandovi, a má to málo společného s jejich objektivní kvalitou a funkčností.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NEVILL: vic jak 3.5k za to bych nedal. ceske ceny mi prijdou takove trosku z pohadkoveho kraje.
    KOUDY: tos mel stesti. prisla delegace od dodavatele a nejake plesnive PRC, timexy a jeden mel dokonce g-shocky. pochvalil jsem timexy a zjistil jsem ze oni v oddeleni jsou vsichni sberatele.
    ale kdyz se nad tim zamyslim ono podle toho vypada i jejich produkt. co koukam tak cim niz jdes tim lepsi maji lidi hodinky. vyjimkou je CEO tankem.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    NEVILL: Ja bych je koupil z druhy ruky na chronomagu nebo treba tady, az zas nekdo bude inzerovat... Nebo ebay je jich plna.. Moje stali 4000,- a byli vicemene jak novy. Bez skrabancu , nic. Fungl bych si nekoupil.. Ale to ja asi zasny hodinky. Its up to you
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEXXA: pri jednanich je normalni ze koukas co ma ten s kym jednas na ruce ne?..pokud te teda hodinky zajimaj..ja byl treba v jedny firme na nejakym jednani..prisel tam majitel a rika ze mam pekny hodinky..mel sem gran carrery tenkrat..tak sem se kouknul na jeho ruku a on mel ty same..jen s kozenym paskem..Dali sme se diky tomu do reci..pokecali o hodinkach..autech..a ted tam uz par let dodavame hw a sw..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEXXA: nesmysl jako že je tam mají moc levné nebo moc drahé?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NEVILL: ta cena je nesmysl. jinak podobne (mysleno materialy a strojek) mam uz snad 4 roky a naprosto v pohode.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: a ja na to koukam z pohledu technika a bavi me jak se stavi k strojku. jaky picoviny vymysly aby strojek byl presnejsi, stabilnejsi a ja nevim co jeste. a navenek to vypada jako diesel designed by gant. :)
    a mas pravdu. pokud se nepletu z druhe ruky to zacina na 2mio.

    jen mi jedna vec neni jasna. proc bych se mel koukat na cizi ruku?
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    NEVILL: ja je pouzivam jako takovy hodinky, ktery si beru do bazenu. do sauny. nebo kdyz jedu na kole nebo skejtu.. ktery mi bezne padaji na zem.. a dali treba i termalni 53° bazeny v laznich v Budapesti.. a fungujou velmi dobre..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEXXA: f.p. journe vubec neznam ale na prvni pohled mi prijdou luxusnejsi a maloseriovejsi nez iwc..iwc je takova proflakla znacka trochu uz..proste kouknes na ruku..vidis ze ma iwc..kdyz se trochu vyznas v hodinkach tak hned vis co to je za znacku...u f.p.journe musis imho vic zkoumat...takze podle me budou stat vic nez iwc.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: a ted to neber jako trolling ale vidis rozdil mezi trebas iwc a j.p.journe? a ted bud hodnej a odmysli si jak journy vypadaji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    zase si vemte ze nejaky apple watch stojej 20k a za 20k uz sou slusny designove hezky svycarsky hodinky...Jinak me osobne pripada ze do 200K se jeste plati za nejaky fajn zpracovani a kvalitu..ale u 90% vyrobcu sou hodinky nad 200k jen o znacce...nevidim treba nejakej vetsi rozdil mezi IWC za 200k a Jaegerama za 700k ktery vypadaj dost podobne..ani jedny nemaj tourb apod..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Já jsem kancelářská krysa a sportu taky moc nedám, takže by s nimi mělo být zacházeno relativně šetrně... :-)

    TOMMY_: OK, děkuju za názor! :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Dva roky při práci na stavbě nejspíš nedají. Řidičovi autobusu nebo kancelářské kryse při troše pravidelné údržby vydrží na zbytek života.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    NEVILL: ja mam stary skx007 a .. nevim proc by nemeli vydrzet :) o hardlex bych se nebal.. jediny s cim si dat pozor je ten specifickej strojek co se musi narizovat vzdycky mimo urcity hodiny aby se nejak neprekrizily ty double datumy,.. nebo tak neco.. je to k dohledani ( a mozna ze tyhle novy uz budou mit nejakou pokrocilejsi verzi ) .. myslim ze jsou to super hodinky za dobry penize co si na nic nehrajou.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Seiko SNZH55K1 | Hodinky Koscom
    https://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snzh55k1

    Dotaz - máte někdo zkušenost s těmito nebo podobnými hodinkami od Seiko? Jsou použitelné, tedy aby vydržely déle než dva roky? :-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Nekdo si treba kvuli emoci kupuje fake rokexy, aby je mohl rozjezdit parnim valcem..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MADCAT: jo jasný to je uplně v pohodě, každej máme jiný veci co nás bavěj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam