• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    TOMMY_: a kdybys sháněl ar safir domed, dej vědět, přidal bych se k objednávce
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    TOMMY_: normálně se prodává cca za 500.

    poptej se na magu, když už jsi aktivní člen;)
    CROME
    CROME --- ---
    CROME: teda tohle je cifernik....toto:
    seiko ベゼル
    CROME
    CROME --- ---
    8BB76E1: spis tohle
    セイコー(SEIKO) 文字盤
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    TOMMY_: hmm.. ok.. já ani do teď nevěděl, že se ten "kroužek" jmenuje luneta.. ^^; každopádně jsem z toho nějak vygooglil "bezel ring", což mi google translate přeložil jako "ベゼルリング" (což je to samé, jen zapsané katakanou) no a googlením toho jsem našel jen samé blogy, ale zatím žádný obchod s náhradními díly.. takže s tím asi nepomůžu.. (ale kdyby někdo věděl, kde to sehnat, zbytek už zařídit nejspíš zvládnu)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    8BB76E1: myslim ze urcite jo.. seiko je z japonska a jsou to znamy moderi uplne vsecho takze verim ze jo.. ale spis je problem neco z japosnka vyhledat, protoze ten rozsypanej caj nevylustim..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    TOMMY_: omlouvám se za hloupý dotaz, ale prodávají se tyhle náhradní díly v japonsku? (pokud jo, a pokud jdou koupit přes eshop, určitě bych to do česka dokázal poslat levněji než za 55 usd.. ^^)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    tak jsem se v modifikaci posunul dal.. sundal jsem lunetu a vyloupnul originalni insert ( ten puvodni uz byl ke konci dovely fakt strasne odrenej ) .. ted lestim sklicko a do toho shanim vlozku lunety na SKX SEIKO. nemate nekdo doma ? nebo mate tip na to odkud koupit ? z ebaye se mi zda vsechno drahy ( luneta 20 usd a postovny 55 ) .. pritom je to takova mala sranda..
    VACA
    VACA --- ---
    TEDDYBEDDY: :D sákra, šak jsem psal o svejch limitech.. Hodinky za 200+k s nima bych si vandr po skalách moc neužíval, ale to už bych si za tyhle parchny koupil daleko obyčejnější rolby, nebo ještě lépe Tudory.. ;) Respektive ještě bych uštřil na nějaký tekutý palivo.. :D
    A navíc jsou 45mm, já hledám DO 40mm :) Proto jste mě potěšili s tema Zodiacama..
    Ale jinak, víc se mi líběj tyhle:

    Ale stejně jsou 43mm, takže nic :D Když teda pominu že asi 10násobně překračujou rozpočet na "hodinky na léto" :D (možná až na to příští, když vidim jakej mám progres:D)

    TEDDYBEDDY: kvarcky ne-e To neni žádná romantika :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Bo levný kvarcky na léto
    Summer Sale
    https://www.triwa.com/global/outlet/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VACA: Tak možností je víc. Tahle je určitě na jistotu, co se servisu týká :o)

    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *dárce orgánů :D

    Např různý Sandoz apod, v určitym období bylo spoustu v ásii kompletovanejch hodinek s ETA strojky, který človeku neni líto rozebrat protože maj v podstatě hodnotu jen toho strojku :D
    VACA
    VACA --- ---
    LEXXA: Jo, musim ti dát za pravdu. Když já u tý ety viděl potencál mj. v tom že se vždycky nějakej "dárce" najde, nebo se nechá sehnat holej stroj, třeba i z tý starší produkce...

    Jinak souhlas, ve všem co jsi o eta napsal...
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: už zjištuju co je to zač ten jejich strojek STP 1-11. Je to prej okopírovaná ETA, (takový ty "obyč" ety snad už nejsou patentem chránený dnes..) má to jedno rubínový ložisko navíc na rotoru. (26 vs 25)
    Výsledky z měření prej dobrý, zpracování taky prej supr. Ale zatim je to prostě mladý..
    Nikdo neví jestli, a kolik dílů je tam kompatibilních s etou. A toho se trochu bojim. Nevim jaká bude dostupnost dílů nejen tady u nás. Nevim jestli jak dlouho ta malá firma STP přežije, nebo bude tenhle strojek a díly na něj produkovat, jak je budou schopný distribuovat, apod.
    I když prej to patří američanům, je to v podstatě Fossil. (Stejně jako z popela vytaženej Zodiac) Ale jeden nikdy neví jaký s tim budou nakládat a jaký maj plány...

    Jinak za ten Zodiac fakt díky!
    Maj krásný vintážky. Tohle se mi líbí mooc!


    Zodiac Aerospace GMT 1960 | eBay
    http://www.ebay.com/...odiac-Aerospace-GMT-1960-/182640251929?hash=item2a86351419:g:Ej8AAOSwbiFZUofl

    Typově je to přesně to co hledám! Malý pozdro, design "a-la sub", gmt included.. Do toho bych šel hned. Ale vintážky teď prostě nechci. Chci hodinky aby mi je nebylo líto používat, aby dobře a bez obav těsnili, a taky aby solidně svítili..

    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VACA: mno mne prave od ety odrazuje postoj swatch group. jestli je sice eta sice servisovatelna (coz nepopiram) skoro kazdym ale zaroven temer nikdo nebude mit dily aby ji vyservisoval nevyjde to nakonec nastejno jako kdyby ji nemohl temer nikdo opravit? proto jsem navrhoval selitu.
    nehlede na tom ze eta posledni dobou imho sla dolu. ne hodne ale sla.
    cetl jsem nekde ze treba jejich valjoux strojky se servisuji soucastkama od selity protoze to co dela eta je proste ne-ne.
    strojek beru. proto pasu po 8R28 nebo 9Sxx a hned jak se najde nekdo kdo by bral moji ledvinu tak jdu do toho.

    k tomu rozmeru. neni to mm jako mm. mam dost utle zapesti a 42mm vypadaji tak akorat a 45mm vypadaji jen trosku vetsi nez by se sluselo.

    pokud mas nekoho ve svem okoli kdo ma skx007 nebo neco-neco-7002 tak si je zkus i kdyz jsou to 42mm.
    VACA
    VACA --- ---
    TEDDYBEDDY: Sakra! Takovýhle divery, a ještě k tomu 40mm! Že jste mi to neřekli dřív... :)
    (začínám bejt rád že jsem zatim nic nekoupil, pomalu si u vás rozšiřuju obzory. A kdo ví, na co tu ještě u vás narazim:)

    Zodiac jsem neznal. Tohle je celkem pecka


    40mm, cena příznivá, C3 luminova, safír s AR... Jen ta luneta z minerálního skla.. škoda že ne sfír..
    VACA
    VACA --- ---
    Všem vám trošku závidim s tim nošením 42mm hodinek. Ten výběr, všechny ty pekný modely, mj i Seiko a pod. Já tohle bohužel neunosim, jednak nemam ruku jako dřevorubec :D
    A druhak, a to hlavně, já jsem prostě do teď nosil "vintážky", který měly 36mm bez korunky. Skok na 42 je proto pro mě obrovskej....



    LEXXA: K ETA strojkům tíhnu z několika důvodů. Jednak už jsem jeden tenhle stroj měl a byl s nim nadmíru spokojenej. Desetiletí stará eta, kterou třea 15let nikdo neotevřel, a 4~7s do plusu děnně v závislosti na aktivitě. Ale prostě konstantně, neustále..
    Pak taky, že prostě tu etu považuju jako takovej snad i nejrozšířenější švícarskej strojek, kterej se dává(L) do velký škály hodinek, občas i dost drahejch.. Je to už léty prověřenej etalon spolehlivosti. Každej solidní hodinář tomu rozumí, dostupnost dílů apod.. (I když swatch group to teď celkem šikanuje, a možná to bude mít za důsledek ústup ETA strojků. Už teď jsou jejich zaměstnanci prej naštvaný, páč je přiškrtili a maj o dost míň práce. Díky swatch group se jejich rozmach trochu zastavil...
    No a v neposlední řadě, což s tim všim souvisí, já nejsem zas až takovej hodinkovej entuziasta co by si nějak víc potrpěl na značkou honosící se ciferník :)
    Pro mě jsou hodinky především ten stroj. V tomhle případě by se dalo říct že prostě mi jde o ten strojek, kterej považuju za to hlavní v hodinkách.. Pouzdro je "jen obal" :D Nebrat mě uplně za slovo, je to samozřejmě nedílná součást hodinek. Musí to splňovat určitý kvality, a taky by se mi to mělo líbit.. :)

    Ale jinak ostatní stroje nezatracuju, je to jen moje preference. A taky mam úctu k Seiko copmpanii. Jejich designy se mi líběj, a taky už jsou mnoho let prověřený. Navíc maj pověst nezmarů, pravděpodobně vydržej víc než ETA. Mj. masově prošly válkou ve vietnamu kde byly hodně oblíbený. Samosebou na to měla vliv i jejich nikterak závratná cena, ale díky tomu sostali příležitost tou zkouškou projít, a obstály..
    VACA
    VACA --- ---
    TOMMY_: Budeš muset pořídit oboje! :D Vintage na parádu a dobrej pocit, a novy squale na běžný nošení.. ;)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    TOMMY_: v poho.. :) ty moje jsou pěkný, ale nemám k nim uz krabičku, nic...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam