• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    VACA
    VACA --- ---
    COWBOY: Aha, sry me nejak uniklo ze se bavite o oblekovkach. Myslel jsem ze se bavite o moznem vyuziti lunety obecne..
    Sub style furt nejak povazuju za "tool utility" hodinky pro vsechny altivity, sport, vylety, do lesa, pri praci, a treba v hospode.

    To s tema pivkama samozrejme nepokladam za nejaky nutny, spis tak jako s nadsazkou.;) Ale co se tyce otocne lunety ve vsednim zivote, bavi me a neprijde uplne neprakticke..

    Co se tyce gmt, taky to mas vsechno v mobilu pripadne to de odpocitavat, takze taky zbytecna fce, zejo. Ale je super podlednout na zapesti a vedet kolik je, a rovnou s tim vedet kolik maj trea tvoji blizci na jinem svetadilu. Jineho to bavi jen jakoze proste komplikace ve stroji. Jsou lidi co maj na gmt rucce stejny casovy pasmo. Ve finale uz pak skoro nekoukaj ani na rucicky a jen letmo zceknou gmt..

    Je to hlavne o osobnich preferencich a vkusu, fakt.
    Nekoho bavi suunto pocitac, jineho kdo by treba dalsi elektroniku na zapesti nedal zase bavi luneta a vodotesne hodinky na perko. No co.

    Jako hledat v dnesnim svete na vsechno nejake racionalni zduvodneni, to musi bejt hrozne sedivej nudnej live.. Ale proti gustu...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VACA: Tak na kolo, když chci něco měřit, tak si beru Suunto. V hospodě si piva nepočítám, proto mi pořad uniká smysl tohoto "výdobitku" u oblekovych hodinek.
    Ale třeba je to u oblekovych hodinek nutnost, aby dotyčný vypadal, jako potápěč, cyklista, pivař v obleku. :-)
    VACA
    VACA --- ---
    Preesne, trea zrovna na tom kole/etc je to i pohodlnejsi a rychlejsi jen otocit lunetou na zapesti, nez neco strachat v kapse a patlat po display:)
    Ja krome zmineneho lunetu pouzivam napr kdyz si chci "ulozit do pameti" nejakej cas nejakeho spoje/srazu apod.. Letmym pohledem vidim kolik mi zbyva casu..

    Btw pivka se nejlip pocitaj na GMT lunete, zejmena s tim jak s pribyvajicimi klesa rozlisovaci schopnost:D skala na 24piv me osobne bohate staci :DD
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    COWBOY: to je spíš o tom, co se týče diverů, že některý značky jsou tak ikonický, že snesou i manžetu. ano, mluvím o rolexech. ale zkus si vzít skxka ke košili a saku. :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    STEPNI_VLK: má pravdu, ten chlapec!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    STEPNI_VLK: Já se na tebe vůbec nezlobim. Prostě mě to zajímalo, tak jsem se zeptal.
    Mám to asi na paterech hodinkách, ale asi nikdy jsem to nepoužil. Ale tady v klubu jsem si všiml, že někteří si na tom zakládají. A to i u oblekových hodinek.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    COWBOY: Nezlob se na mě, ale mně přijdou tyhle otázky a komentáře podobně hloupé jako otázky typu proč vůbec nosit hodinky, když čas ukazuje každý mobil, kdejaká lednička kupříkladu a ve městech je ukazatel času doslova na každém kroku.

    Když jedu na kole, nechci s sebou nosit ani mobilní telefon, ani žádné další moderní pičičárny, i kdyby mi uměly spočítat i počet prdů za hodinu, popř. kdy a kde přesně zdechnu. Nosím hodinky a ty mi bohatě stačí, když si chci dát oraz od soudobé permanentní (mobilní) dosažitelnosti. Což se s mým přibývajícím věkem děje stále častěji...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    STEPNI_VLK: No jo. Na tohle používám Runtastic nebo podobné aplikace.
    Zajímalo mě, jestli tohle ještě nekdo vážně používá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    COWBOY: Jedu někam na kole a chci vědět, jak dlouho mi to trvá. Nastavím výchozí bod lunety na minutovou ručičku a vyjedu. To samé platí pochopitelně pro chůzi či jakékoliv jiné měření.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NEVILL: Na potápění to chápu. I když v takovejhle hodinkách bych se už asi nepotapel.
    Jsem si rikal, kolik je tu potápeců a kolik se jich v těch hodinkách potápí. Přesněji s těmi hodinkami.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    COWBOY: no já rozhodně, ale jinak je to na potápění, že jo...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NEVILL: Aha. Tak proto preferujete tak velkou tu lunetu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    COWBOY: no, pro mě je asi nejběžnější užití že si na té otočné lunetě počítám vypitá piva... :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NEVILL: Na co vlastně používáte tu lunetu?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Uvažoval jsem už nějakou dobu o želvách v Blue Lagoon edici, ale nakonec jsem si objednal modré Sumo...vyšly o něco levněji, ale hlavně myslím že kvalitativně jsou o level výš...

    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Frustrace, že jediné objevené hodinky splňující na 100% mé představy (t.j. max 42mm, min 100m, unidir. bezel, modrý sunburst ciferník, day+date, hack, manual wind, luminiscence na delším konci vteřinovky + alespoň jednobodová na lunetě) nejenom už dlouho nemají a kdo ví kdy budou, ale hlavně se mi vlastně dost nelíbí (jde o Orient Mako II USA, které tedy mají navíc i safír), vyústila v Invicta kopii rolád :)))) Jsem zvědavej, jaká bude barva v reálu, protože z fotek jsem nadšenej. Měla by to být Swiss made verze, takže prý lepší QC oproti asijským. Jak mi bude chybět ukazatel dne v týdnu, se ukáže. Za 130,- USD i s dopravou, neber to :D Odesílatel jsou ale amící, tak se bojím, že uvednou skutečnou hodnotu a čeká mne clo i DPH.

    Invicta 18507




    BTW tohle jsou ty Maka II US

    A tohle je snad jediná fotka, kde mi přijdou pěkný :)


    Ještě jsem tedy přemýšlel nad NY0040-17L, ale blbě se shání (když už, tak za něco pod 300,- EUR), nemají hack (zvládl bych) a mají luminiscenci na kratší straně vteřinovky. Na druhou stranu jsou ISO certifikované.

    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KALIBAN: Já z toho videa teda pochopil, že ta červena ručička se při zavibrování hodinek přesune tam, kde máš poslední notifikaci. Ale měl jsem to puštěný bez zvuku.
    CROME
    CROME --- ---
    Nemate nekdo tip na opravnu v Praze co umi Seika?
    Po slejvaku se me zahadne hodinky zamlzily a uz nejdou, ac by mely byt 10 bar vodotesny :(
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SLAMITCH: Všechno vyprodáno :-/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SLAMITCH: imho presne hodinky, ktery ptoste musis nejdriv vyzkouset nazivo, protoze to jsou fotogenicky svine :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam