• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TOMMY_: jestli zvladnes tchyni s hodinovou lunetou tak jses u me borec! :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    ja tim merim porad neco.. kdyz teda mam hodinky s lunetou ( coz jsou jedny ) tak na tom merim vsechno - jak jsem dlouho ve vode, jak dlouho uz jedeme autem, jak dlouho leti letadlo, kolik casu jse u tchyne.. atp.. a kdyz mam tychymetrovy hodinky, tak na tom teda nemerim rychlost ( to je takovej masochizmus ze to realne ani nejde, nebo respektive to je tam na dostihy nebo okruh - protoze tam presne vic odkud kam je jeden km ) ale stopky pouzivam taky porad.. ale vetsinou si je poustimpro radost - takovej festival rucicek
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pocitadlo na lunete je dnes prakticky k nicemu, ja si tim pocital pivka v hospode, protoze sme s kamosma meli pocit, ze nas nase oblibena hospoda trochu okrada. Bylo to tak, dve piva navic a pri dalsi navsteve jedno navic :)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    V životě jsem to nikdy nepoužil, začnu asi počítat slova na poradach :-D
    JOPS
    JOPS --- ---
    lunetu na piva, hmm, vynikajici typ, diky moc :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    KALIBAN: Tak tohle je fakt dobrý. :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    COWBOY: hlasim, ze ja to poizvam kdyz jsem na nudnym meetingu a cvakam si tim jen tak, pripadne pocitam na tom lidem slovo jakoby :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Luneta na potapkach je nahodou docela prakticka, pouzil jsem ji uz mnohokrat na odecty ruznych zahajeni cinnosti.
    Narozdil od chronografu, kde si myslim, ze 99,98% majitelu ji nepouzije nikdy (pro vypocet rychlosti auta na 400m atd.)
    VACA
    VACA --- ---
    COWBOY: Dyk f poho, ver tomu ze je spoustu lidi co s tou lunetou neotocej jak je rok dlouhej, ale proste se jim libi ten design.

    Ja sam nevim proc, ale taky sem tim uz postizenej, me se hodinky bez lunety zridka-kdy libej:) ale trea sem k tomu jen nedospel jeste.
    A taky teda beru oblek jen parkrat za rok. Navic moje spolecemsky postaveni je takovy, ze nikoho nezaskoci kdyz mam potapky k obleku. Koneckoncu on ani ten muj oblek neni nic extra:D
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VACA: Ale jo, jak říkám, jenom jsem se ptal, co vás na tom tak rajcuje. Teď už to vim. :-)
    VACA
    VACA --- ---
    COWBOY: Aha, sry me nejak uniklo ze se bavite o oblekovkach. Myslel jsem ze se bavite o moznem vyuziti lunety obecne..
    Sub style furt nejak povazuju za "tool utility" hodinky pro vsechny altivity, sport, vylety, do lesa, pri praci, a treba v hospode.

    To s tema pivkama samozrejme nepokladam za nejaky nutny, spis tak jako s nadsazkou.;) Ale co se tyce otocne lunety ve vsednim zivote, bavi me a neprijde uplne neprakticke..

    Co se tyce gmt, taky to mas vsechno v mobilu pripadne to de odpocitavat, takze taky zbytecna fce, zejo. Ale je super podlednout na zapesti a vedet kolik je, a rovnou s tim vedet kolik maj trea tvoji blizci na jinem svetadilu. Jineho to bavi jen jakoze proste komplikace ve stroji. Jsou lidi co maj na gmt rucce stejny casovy pasmo. Ve finale uz pak skoro nekoukaj ani na rucicky a jen letmo zceknou gmt..

    Je to hlavne o osobnich preferencich a vkusu, fakt.
    Nekoho bavi suunto pocitac, jineho kdo by treba dalsi elektroniku na zapesti nedal zase bavi luneta a vodotesne hodinky na perko. No co.

    Jako hledat v dnesnim svete na vsechno nejake racionalni zduvodneni, to musi bejt hrozne sedivej nudnej live.. Ale proti gustu...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VACA: Tak na kolo, když chci něco měřit, tak si beru Suunto. V hospodě si piva nepočítám, proto mi pořad uniká smysl tohoto "výdobitku" u oblekovych hodinek.
    Ale třeba je to u oblekovych hodinek nutnost, aby dotyčný vypadal, jako potápěč, cyklista, pivař v obleku. :-)
    VACA
    VACA --- ---
    Preesne, trea zrovna na tom kole/etc je to i pohodlnejsi a rychlejsi jen otocit lunetou na zapesti, nez neco strachat v kapse a patlat po display:)
    Ja krome zmineneho lunetu pouzivam napr kdyz si chci "ulozit do pameti" nejakej cas nejakeho spoje/srazu apod.. Letmym pohledem vidim kolik mi zbyva casu..

    Btw pivka se nejlip pocitaj na GMT lunete, zejmena s tim jak s pribyvajicimi klesa rozlisovaci schopnost:D skala na 24piv me osobne bohate staci :DD
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    COWBOY: to je spíš o tom, co se týče diverů, že některý značky jsou tak ikonický, že snesou i manžetu. ano, mluvím o rolexech. ale zkus si vzít skxka ke košili a saku. :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    STEPNI_VLK: má pravdu, ten chlapec!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    STEPNI_VLK: Já se na tebe vůbec nezlobim. Prostě mě to zajímalo, tak jsem se zeptal.
    Mám to asi na paterech hodinkách, ale asi nikdy jsem to nepoužil. Ale tady v klubu jsem si všiml, že někteří si na tom zakládají. A to i u oblekových hodinek.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    COWBOY: Nezlob se na mě, ale mně přijdou tyhle otázky a komentáře podobně hloupé jako otázky typu proč vůbec nosit hodinky, když čas ukazuje každý mobil, kdejaká lednička kupříkladu a ve městech je ukazatel času doslova na každém kroku.

    Když jedu na kole, nechci s sebou nosit ani mobilní telefon, ani žádné další moderní pičičárny, i kdyby mi uměly spočítat i počet prdů za hodinu, popř. kdy a kde přesně zdechnu. Nosím hodinky a ty mi bohatě stačí, když si chci dát oraz od soudobé permanentní (mobilní) dosažitelnosti. Což se s mým přibývajícím věkem děje stále častěji...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    STEPNI_VLK: No jo. Na tohle používám Runtastic nebo podobné aplikace.
    Zajímalo mě, jestli tohle ještě nekdo vážně používá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    COWBOY: Jedu někam na kole a chci vědět, jak dlouho mi to trvá. Nastavím výchozí bod lunety na minutovou ručičku a vyjedu. To samé platí pochopitelně pro chůzi či jakékoliv jiné měření.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NEVILL: Na potápění to chápu. I když v takovejhle hodinkách bych se už asi nepotapel.
    Jsem si rikal, kolik je tu potápeců a kolik se jich v těch hodinkách potápí. Přesněji s těmi hodinkami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam