• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    JOHN_LENON:
    NEVILL: o praktičnost ani tak nejde, na to mám telefon. pocitově se mi automaty taky líbí víc, spíš jde o to, jestli se v cenový relaci kolem 10k dají sehnat dobrý hodinky. mám vyhlídnutý wengery limitovanou edici se safírovým sklíčkem, jinak jsou spíš dražší.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOPOLICE: Tak nějak pocitově mám radši automaty, ten zvuk hodinového strojku a pohyb vteřinové ručičky jsou prostě okouzlující. Jinak pokud o praktičnost, quartz jsou samozřejmě přesnější, bez potřeby ty hodinky udržovat v chodu. Převážně nosím automaty, ale když chci hodinky na parádu tak si beru ty jedny quartz, protože to jsou Omega Seamaster... :-)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    NOPOLICE: No není vidět. Je. Pokud srovnáváš obyčejné baterky s automatem, tak je to vidět na první pohled - pohyb vteřinové ručky.

    Ale je to o tom, co chceš. Pokud chceš "přesné" hodinky za rozumnou cenu, které nemusíš natahovat,když ti několik dní leží v šuplíku, jdi do baterek. Při troše štěstí je budeš nastavovat jen při změně zimního/letního času, případně data. (ale i na to existují řešení)

    No a na všechno ostatní jsou tu mechanické strojky. ;)

    Já mám obojí a stejně mám radši mechaniku.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Jak to máte s automat vs quartz?
    Po roce nošení timexů, který mě nakonec moc neoslovili a budu je muset reklamovat, bych si rád vybral pořádný hodinky. Automat vs quartz jsem vůbec neřešil až do návštěvy jednoho hodinářství a dost mě do automatů navrtali. Klasickej strojek, nadčasovost, fakt pěkný. Ale řikám si jestli není nesmysl platit extra navíc za něco, co není ani vidět? :)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    LEXXA: díky, já jsem je nakonec koupil už v Japonsku, uvidíme jak se na tom vyřádí celníci, ale ta jejich cena fakt roste skoro každym dnem...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    nekdo se tu ptal na alpinisty. na skywatches je (jeste vcera teda) maji
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    funguje este neco jako watchexpress-hamburg.de ? Idealne asi v EU....
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    LELI:
    TOMMY_: ještě dodatečně děkuji. Zatím jsem nic nezjistil, ale snad se obnovy dočkají :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DATL: tak rakety nejsou nic výjimečného. zato ten stav vypadá, ze výjimečný je. gratulace
    DATL
    DATL --- ---
    manželka mi o víkendu dovezla pár hodinek, které dala babička na hraní dětem a kromě pár primek tam byla i tahle podivnost, ze které jsem byl unesený....staré ruské hodinky Raketa - Ufo i s věnování pro hornické vysloužilce a v hodně pěkném stavu

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SELECTOR_IX: Já myslím že tyhle jsou z těch novějších filmů s Danielem Craigem a mám dojem že tam snad laser nebyl...ale možná tam bylo nějaké výbušné zařízení nebo tak něco... :-)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SELECTOR_IX: Netuším
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    TANTRAMAN: to jsou ty s tím zabudovaným laserem? :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    V Londýně ve vyloze.

    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    v praze se teď vyloup novej podnik. pražské hodinářství. Je to na barrandově. Dělali mi ted velkej servis na hodinách a všechno v pohodě. zkus se zeptat tam.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    87HIGHFLYER: ja si tipnu, realitu neznam, jen sem videl nejakej clanek, ze rekvalifikacni kurzy na hodinare jsou plny snad ctyri roky dopredu, protoze je to nema kdo naucit, neni to imo nic jednoduchyho a tech par lidi co, by toho byli schopni maji prace dost a zadnej "ucnovskej" system poradne nefunguje
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LELI: to je jasny, ale proc pak tehle high-end profi hodinaru neni vic?
    LELI
    LELI --- ---
    87HIGHFLYER: kazdy remeslo kdyz delas dobre, tak te uzivi :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Kdyz ctu ty cekacky, ceny apod - neuzivilo by se tu vic hodinaru? Nebo je to tak narocnej a specifickej obor, ze i pres obrovskou poptavku neni mozny tu nabidku zvetsit (nejsou hodinari, protoze lidi nemaji zajem se to naucit a delat apod.)?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No ale na ty repase je snad rok cekacka ne? :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KANAREK1: knespl a majzlik. zavolej, posli fotky a popis toho co a jak nefunguje a uvidis co ti odpovi. Cibule repasujou a renovujou celkem bezne, co jsem tam videl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam