• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    GLOBETROTTER: to si klidně kup, nikdo ti to nebere. :) jen jsem vysvětloval tu analogii. ;)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Ale stejně by mi to žena zakázala koupit, protože Subaru je z těch Japonců nejbezpečnější. A já hlavně provozuju mama taxi, nemám káru jako kočkolap.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SYDO:
    JOHN_LENON:
    Sice mám mnohem radši Toyotu než Nissana, ale kdybych si mohl dovolit drahý fáro, tak si radši koupím Infinity než Lexuse. Protože mi přijde že Infinity má duši a Lexus ne. A sorry, ale Medvěd je fakt pro starý lidi.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LEXXA: Mně přijdou Rolexky vzhledově jak nějaký Primky pro děti.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DAVIDOWITCH: k obleku jsem si asi před 20 lety koupil u Kosiny "zlatý " ručičkový Casia :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SAMOUT: Já jsem línej tahat mobil z kapsy, otevírat flip case a davat prst na čtečku. Celý je to opruz. Takže pokud potřebuju být někde na čas a nevezu si prdel v autě, kde mám hodiny na displayi, dám si na ruku jedny ze svých čtyřech hodinek. A to obecně nosím hodinky minimálně (protože mobil a auto), snad tu za to nebudu ukamenován :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    SAMOUT: Presne tohle sem ted resil. Hlavou bych koupil nejakej fit naramek, mozna ty hodinky od Samsungu co umej hlidat tlak, kdybych uz neco chtel na ruce (ne vzdycky chci tahat mobil kdyz chci vedet cas).
    Pak se da jeste rict ze treba k obleku jsou zapotrebi rucickovy, coz muzou bejt ale v klidu quartzky, dokud to je o uroven na Mickey Mousem. No a pak je tu Square Wheel Masterpiece, treba...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOHN_LENON: ja naopak vubec nevidim zadny sexappeal u Rolexu. kazdej je z nich uplne posranej a ja si jich na ruce par zkusil a nic. jednou si treba pordim 16700 do trezoru jen protoze mam rad jamese spadera ale jinak po emocionalni strance tak me mnohem vic berou vyrobky od epson corporation.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KALIBAN: Vzhledem k tomu, ze mas cas na mobilu, tak jakykoli hodinky kupujes emocema (trochu jsem si zaprehanel) :-).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SYDO: to je presne to, GS kdyz by clovek kupoval hodinky mozkem tak jsou naprosto skvely, technicky, designove, presnost, kvalita...

    jenze, kdyz bys kupoval hodinky mozkem, tak cokoliv s quartzem a safirem za desitku ti splni stejnou sluzbu, hodinky nad 15k uz kupujes emocema
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SYDO: :D takhle to mám já s Lexusem.
    SYDO
    SYDO --- ---
    GS jsou super, technologie, zpracování, inovace. Ale mně osobně přijdou tak nějak bez duše. Neumím to popsat, ale něco mi tam nikdy neseplo, i když Seiko mám moc rád a GS uznávám.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    GLOBETROTTER: Mercedes - Lexus paradox? Určitě to znáš, jen ne pod tímhle jménem, který vznikl na chronomagu - Jde o vztah zákazníka ke značce obecně. Vem si Mercedes, S klass. Řekněme, že stojí, pro naši potřebu, třeba 5 mio. Má nejmodernější techniku, nejvyšší výbavu, je benchmarkem v oblasti luxusu mezi vozy...

    A pak si vem Lexus LS, limuzína, do který Japonci dávají ty samé, v některých případech i lepší věci, než má právě ten Mercedes. Stojí 4 míče.

    Co bys pak logicky hádal, že tržně se chovající zákazník udělá? Že koupí ten Lexus? Ne. Chyba lávky. Koupí Mercedes. Protože jde o status značky, historii firmy a logicky i status člověka, který v takovém autě jezdí. Každá babi na vesnici zná Mercedes, Lexus už tolik ale ne...

    Samozřejmě se dá namítnout, že přece i Lexusy se prodávají a proti tomu nic nemám, ale v surových číslech prostě vždycky vítězí Mercedes.

    No a teď tuhle logiku aplikuj na Rolex a Grand Seiko. Je to stejné.

    Značky jako AP, PP, VC jsou pak už zase někde jinde.

    No a druhá otázka ohledně baterek - je v tom kalibr 9F62, je termoregulovaný, teplotu to měří 540 x denně kvůli přesnosti quartzového krystalu to upravuje vstupní proud tak, aby byl jeho chod co nejpřesnější. Přesnost +-10s/rok. Prostě jeden z nejlepších quartz movement, co Seiko dělá. Samozřejmě, evropští výrobci mají obdobné kalibry, dávají se třeba do Béček. Stačí si zadat to označení kalibru do gůglu a dozvíš se o tom víc a rozhodně víc fundovaně, než jsem já o tom schopen napsat. ;)
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    GLOBETROTTER: Foto (:
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Omlouvám se za stařecký lama dotazy, ale
    - co je Mercedes Lexus paradox? Že je to pro starý /ženský/světský?
    - co znamená Slušný baterky?

    Mám vzhledově velmi podobný Seika, nejsou to tedy GS, ale vypadají úplně stejně, až na to, že mají i dny v týdnu a nápis Solar (bez nabití světlem nejdou) a doteď jsem si v tomto auditku připadal jako socka :-)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FINSON: jojo, na gs platí mercedes-lexus paradox. ale já si dlouhodobě říkal, že si nějaký pořídím. měl jsem teda v plánu nějaký Spring drive s linen dialem, ale jak jsem říkal, tohle nešlo odmítnout. 😉
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOHN_LENON: Tak plno lidí by do nich nešlo ani tak :-) Jestli je máš za dobrou cenu, tím líp :-)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    FINSON: FINSON: dik, ale byla to spíš náhoda. uz delší dobu si dělám zálusk na iwc mark XVI, ale tohle byla nabídka, která se neodmítá. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam