• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    LELI: Negativni reakce lidi z meho okoli. Spatna a zmatecna komunikace, nedodrzovani terminu, a nejaky problem se spatnym provedenim servisu. Nicmene jsou to vsechno znamy nebo kamaradi. Ja jsem tam nikdy nic nedal.
    LELI
    LELI --- ---
    TOMMY_: proc ne prazsky hodinarstvi?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: Lestenim spis ve smyslu ryhy na vicku sahajici az do mosazi trochu zarovnat a pokovit to, aby to dal nezelenalo. Nic hrubyho. Samo je i varianta to nejak zakonzervovat v soucasnym stavu (coz je ted provizorne, zeleny oxidy jsem z toho kartackem vydrbal a pretahl to hadrem namocenym v balistolu). Ale kdyby se to byt jen obcas kratce nosilo, tak by to jakymkoliv potem z ruky zelenalo zase. Vnitrek bude general watch, ale ony funguji, jen nedrzi cas, coz bych cekal ze poresi vycisteni, spravny mazivo a doladit nastavenim. No optam se tu u Strnada az budu mit cestu .)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: Ted me jeste napada, nebo teda spis jsem to nenapsal. Dily na tyhle micro brandy ( tzn. Cokoliv co neni rolex, onega, tissot, seiko atp.) jeste navic na vintage hodinky, neexistujou. Takze si je hodinar musi vyrabet sam, coz ne vsechno jde a nebo dava financne smysl. Takze je klidne mozny ze kdyz to bude nejakej atyp nebude to servisovatény, a nebo budes hledat na ebayi stejny hodinky a doufat ze dil v nich bude pouzitelny, opet vzhledem k tomu co to je, uplne nevim jestli to dava smysl.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Zalezi kdo to bude delat a na urovni znecisteni strojku, jeho komplikaci a dily co se budou menit. Mam na servisu dvoje omegy a tam je servis kolem 15.000 za kus, seika nechavam servisovat kolem 2-3.000 czk. Tady bych ale spis pocital s necim kolem tech 3K + dily. Pocitej ze asi bude menit perko a pak podle pozkozeni. Mohl by ses vejit do 5K? Za servis strojku. Lesteni, a dalsi upravy pocitej na vic. Celkove kolem tech 10-15? Zbeznym odhadem.. dost zalezi kdo a kde to bude lestit, Dusak ti to vylesti za 20K a Kodytek v Liberci za par tisic ( pokud se jim do toho bude chtit, imho spis ne. ) ve vysledku se ti takova investice nevyplati, protoze realna cena tech jodinek je nizsi.. navic vetsina vintage hodinek ma cenu v puvodnosti, lestenim je znicis.


    Nicmene pocitej ze to bude trvat.. vetsina hodinaru ma prace tak na rok dopredu. A ne kazdy dela vsechny znacky a strojky. Ani nevim koho bych ti na to doporucil protoze tohle neni muj zaber. Muzes zkusit onyx v jihlave, ty delaj vintage veci ( vetsinou ale zavedene chrono kalibry ), nebo knespl a majzlik. Prazskemu hodinarstvi bych se vyhnul.

    Ve vysledku se financne akce na takovych hodinkach nevyplati, uzij si patinu a smir se s par minutama za den a jen si je uzivej.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nechat vycistit, seridit a zakonzervovat podobny hodinky Helvetia (jen maji jiny cislovani ciferniku)
    Helvetia pilot watch – 20th Century Watches
    https://20centurywatches.com/helvetia-pilot-watch/

    co behaji s odchylkou asi dve minuty za den, jsou trochu poskrabany, hlavne na vicku zespoda maji ryhy a rafickam se rozpada fosforeskujici hmota. Asi by to bylo na rozborku, ultrazvuk, sborku.. a to vicko asi rozlestit a znovu pozinkovat nebo jinak chranit. + novej reminek.. to bude tak aspon za 3-4k, co?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JUNGLER: oni maji 24h hodinky s medvedem.. !

    24-hour military wristwatch Svalbard Isbjørnen CA18
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_Isbjornen_CA18.html
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: i když kecám, mají tam i s 10 ATM... např tyto
    Purchase automatic 24 hour watch Svalbard Isbjørnen FL23
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_Isbjornen_FL23.html
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    XMEDA: tady jich maj hromadu za málo peněz :) teda ale netušim co to je zač z pohledu nějaký kvality no. Všechny mají water resistance 5 ATM, což by mě tady sralo.

    Svalbard 24 hour watches. 24-hour single hand and pure 24 hour watches.
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_24-hour_watches.html
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    UMIAKI: 24h jsou pro piloty/astronauty, namorniky(zvlast v ponorkach), polarniky .... proste tam kde je bud porad tma ci porad svetlo ... , rozdil bejva obvykle v rozlozeni ciferniku (jestli je nahore 12 ci 24) a jeste v jakem poradi je ciselnik pro hodiny, minuty a vteriny a jestli je vterinovka kratka a nebo dlouha a nekdy to ma dve vterinovky, nebo separatni mini ciselnik.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    UMIAKI: Obecne vojensky. Existuje to i pro namorniky a jeste s otocnou lunetou a natahovacim budikem. Matouci mi to neprijde. Porad lepsi nez ruzny hodinky, co z nich ani nepoznas cas :)

    Jinak ted jsem daval na jednech Prim Uplnek cca 1980 vymenit sklicko a 450.. :(
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Tyhle se mi líbí, podobné měl děda, když jsem byl malý. Tuším, že ty jeho byly ruské výroby a občas mě je nechal natáhnout :-)
    Longines Heritage | Hodinky Koscom - více než 9000 hodinek skladem
    https://www.hodinky-koscom.cz/longines-heritage-l1-645-4-75-4-k0008172

    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    XMEDA: 24h hodinky vidím poprvé. Tipuju, že to bude mít nějaké historické ospravedlňení u velmi dlouhých letů, ne? Ale není to pro normálního člověka dneska spíše matoucí?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: Dvojrucky, co jdou 24h kolecko jako ty rakety. Jen je proste zvlastni, ze to dela takovy vyrobce a jini ne :) quartz klidne, netreba v tom mit precizni automaty, natrepavaci mam Seika :D
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Na to jakes mas budget mas celkem naroky (nerealny). Holt budes muset priplatit a nebo se smirit s jinym modelem. Co tu poptavas totiz neexistuje. Uz 24h jednorucky jsou spis designovy cviceni nez standartni produkce, k tomu jsou to vlastne oblekovky, takze uz se solidni WR se to nedela, a navic za nesmyslnou cenu nejlevnejsi cinsky masovy produkce...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    UMIAKI: To nema 24h. To ma normalni hodinovou rucicku co za 12h obtoci cifernik. U tech raket to trva 24h :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    XMEDA: To ti usekne klidně i za min. Záleží jen na každého smůle.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    XMEDA: no ja je chtel hned po prvnich primkach :D a ten vyber me uz tehda uplne neuspokojil. Vostoky, "Mesry" a pak nejaky "quartzovky" .... ve finale jsem uvazoval o Airmanech
    https://www.watch-words.com/wp-content/uploads/2014/10/Airman-1953.jpg

    ale pak prisla nabidka nechat si udelat 1/1 kusovku i za tu cenu jsem do toho sel, pristi mesic se s nima snad uz pochlubim :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: hele drzme se nekde u 2-4k :D nechcu hodinky, kvuli kterym mi nekdo v noci usekne ruku :D
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Nejvetsi klasika a etalon 24h jednorucek.

    MeisterSinger Circularis Automatic CC908 | Helveti.cz
    https://www.helveti.cz/meistersinger-circularis-automatic-cc908

    Mas tam i 5 baru, i kdyz nechapu proc, u oblekovek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam