• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    TOMMY_: Pražský Hodinarstvi je příběh o tom, kdy mas dobrej Marketing, ale jinak tragickej zbytek. Znám prvního hodináře, Luboše, co tam dělal na začátku.

    Majitel, Jakub, je takovej podnikavec. Slíbí cokoliv, bez ohledu na to, jestli maj na to hodináři kapacitu, díly, nebo um.

    Podle toho pak vypadala kvalita práce.

    Dokud nebyli zavedeny a seděli ještě na Barrandově, dal jsem tam Bečka, daydayty a nebyl problém. Po přestěhování do Zenklovky, když se o nich rozkriklo, najednou se termíny klidně prodloužili na rok. A i kvalita. Někdy hodinky nesly tejden o vracení ze servisu.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    LELI: Negativni reakce lidi z meho okoli. Spatna a zmatecna komunikace, nedodrzovani terminu, a nejaky problem se spatnym provedenim servisu. Nicmene jsou to vsechno znamy nebo kamaradi. Ja jsem tam nikdy nic nedal.
    LELI
    LELI --- ---
    TOMMY_: proc ne prazsky hodinarstvi?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: Lestenim spis ve smyslu ryhy na vicku sahajici az do mosazi trochu zarovnat a pokovit to, aby to dal nezelenalo. Nic hrubyho. Samo je i varianta to nejak zakonzervovat v soucasnym stavu (coz je ted provizorne, zeleny oxidy jsem z toho kartackem vydrbal a pretahl to hadrem namocenym v balistolu). Ale kdyby se to byt jen obcas kratce nosilo, tak by to jakymkoliv potem z ruky zelenalo zase. Vnitrek bude general watch, ale ony funguji, jen nedrzi cas, coz bych cekal ze poresi vycisteni, spravny mazivo a doladit nastavenim. No optam se tu u Strnada az budu mit cestu .)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: Ted me jeste napada, nebo teda spis jsem to nenapsal. Dily na tyhle micro brandy ( tzn. Cokoliv co neni rolex, onega, tissot, seiko atp.) jeste navic na vintage hodinky, neexistujou. Takze si je hodinar musi vyrabet sam, coz ne vsechno jde a nebo dava financne smysl. Takze je klidne mozny ze kdyz to bude nejakej atyp nebude to servisovatény, a nebo budes hledat na ebayi stejny hodinky a doufat ze dil v nich bude pouzitelny, opet vzhledem k tomu co to je, uplne nevim jestli to dava smysl.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Zalezi kdo to bude delat a na urovni znecisteni strojku, jeho komplikaci a dily co se budou menit. Mam na servisu dvoje omegy a tam je servis kolem 15.000 za kus, seika nechavam servisovat kolem 2-3.000 czk. Tady bych ale spis pocital s necim kolem tech 3K + dily. Pocitej ze asi bude menit perko a pak podle pozkozeni. Mohl by ses vejit do 5K? Za servis strojku. Lesteni, a dalsi upravy pocitej na vic. Celkove kolem tech 10-15? Zbeznym odhadem.. dost zalezi kdo a kde to bude lestit, Dusak ti to vylesti za 20K a Kodytek v Liberci za par tisic ( pokud se jim do toho bude chtit, imho spis ne. ) ve vysledku se ti takova investice nevyplati, protoze realna cena tech jodinek je nizsi.. navic vetsina vintage hodinek ma cenu v puvodnosti, lestenim je znicis.


    Nicmene pocitej ze to bude trvat.. vetsina hodinaru ma prace tak na rok dopredu. A ne kazdy dela vsechny znacky a strojky. Ani nevim koho bych ti na to doporucil protoze tohle neni muj zaber. Muzes zkusit onyx v jihlave, ty delaj vintage veci ( vetsinou ale zavedene chrono kalibry ), nebo knespl a majzlik. Prazskemu hodinarstvi bych se vyhnul.

    Ve vysledku se financne akce na takovych hodinkach nevyplati, uzij si patinu a smir se s par minutama za den a jen si je uzivej.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nechat vycistit, seridit a zakonzervovat podobny hodinky Helvetia (jen maji jiny cislovani ciferniku)
    Helvetia pilot watch – 20th Century Watches
    https://20centurywatches.com/helvetia-pilot-watch/

    co behaji s odchylkou asi dve minuty za den, jsou trochu poskrabany, hlavne na vicku zespoda maji ryhy a rafickam se rozpada fosforeskujici hmota. Asi by to bylo na rozborku, ultrazvuk, sborku.. a to vicko asi rozlestit a znovu pozinkovat nebo jinak chranit. + novej reminek.. to bude tak aspon za 3-4k, co?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JUNGLER: oni maji 24h hodinky s medvedem.. !

    24-hour military wristwatch Svalbard Isbjørnen CA18
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_Isbjornen_CA18.html
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: i když kecám, mají tam i s 10 ATM... např tyto
    Purchase automatic 24 hour watch Svalbard Isbjørnen FL23
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_Isbjornen_FL23.html
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    XMEDA: tady jich maj hromadu za málo peněz :) teda ale netušim co to je zač z pohledu nějaký kvality no. Všechny mají water resistance 5 ATM, což by mě tady sralo.

    Svalbard 24 hour watches. 24-hour single hand and pure 24 hour watches.
    https://svalbard.watch/pages/Svalbard_24-hour_watches.html
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    UMIAKI: 24h jsou pro piloty/astronauty, namorniky(zvlast v ponorkach), polarniky .... proste tam kde je bud porad tma ci porad svetlo ... , rozdil bejva obvykle v rozlozeni ciferniku (jestli je nahore 12 ci 24) a jeste v jakem poradi je ciselnik pro hodiny, minuty a vteriny a jestli je vterinovka kratka a nebo dlouha a nekdy to ma dve vterinovky, nebo separatni mini ciselnik.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    UMIAKI: Obecne vojensky. Existuje to i pro namorniky a jeste s otocnou lunetou a natahovacim budikem. Matouci mi to neprijde. Porad lepsi nez ruzny hodinky, co z nich ani nepoznas cas :)

    Jinak ted jsem daval na jednech Prim Uplnek cca 1980 vymenit sklicko a 450.. :(
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Tyhle se mi líbí, podobné měl děda, když jsem byl malý. Tuším, že ty jeho byly ruské výroby a občas mě je nechal natáhnout :-)
    Longines Heritage | Hodinky Koscom - více než 9000 hodinek skladem
    https://www.hodinky-koscom.cz/longines-heritage-l1-645-4-75-4-k0008172

    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    XMEDA: 24h hodinky vidím poprvé. Tipuju, že to bude mít nějaké historické ospravedlňení u velmi dlouhých letů, ne? Ale není to pro normálního člověka dneska spíše matoucí?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: Dvojrucky, co jdou 24h kolecko jako ty rakety. Jen je proste zvlastni, ze to dela takovy vyrobce a jini ne :) quartz klidne, netreba v tom mit precizni automaty, natrepavaci mam Seika :D
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    XMEDA: Na to jakes mas budget mas celkem naroky (nerealny). Holt budes muset priplatit a nebo se smirit s jinym modelem. Co tu poptavas totiz neexistuje. Uz 24h jednorucky jsou spis designovy cviceni nez standartni produkce, k tomu jsou to vlastne oblekovky, takze uz se solidni WR se to nedela, a navic za nesmyslnou cenu nejlevnejsi cinsky masovy produkce...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    UMIAKI: To nema 24h. To ma normalni hodinovou rucicku co za 12h obtoci cifernik. U tech raket to trva 24h :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    XMEDA: To ti usekne klidně i za min. Záleží jen na každého smůle.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    XMEDA: no ja je chtel hned po prvnich primkach :D a ten vyber me uz tehda uplne neuspokojil. Vostoky, "Mesry" a pak nejaky "quartzovky" .... ve finale jsem uvazoval o Airmanech
    https://www.watch-words.com/wp-content/uploads/2014/10/Airman-1953.jpg

    ale pak prisla nabidka nechat si udelat 1/1 kusovku i za tu cenu jsem do toho sel, pristi mesic se s nima snad uz pochlubim :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMMY_: hele drzme se nekde u 2-4k :D nechcu hodinky, kvuli kterym mi nekdo v noci usekne ruku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam