• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    TOMMY_: díky za odpověď - u mě jsou ty znalosti velmi omezený, převažuje zatím spíš nadšení :-D Zatim jsou moje znalosti někde na hranici jestli safír, nebo hesalit :-D Každopádně i k tomu, co jsem tu zminoval (narození syna), není ted rozpocet uplně neomezený a možná nakonec skončím u těch BB58 (mám na ně ted docela solidní nabídku na prakticky nové za cca 80tis). U těch moonů bych se rád vešel do 100k, ale jestli to není uplně reálné, nebo bych koupil nějako blbost, tak to asi radsi nekoupím a počkám na "někdy".. jen se trošku bojím toho, že pokaždé, když se kouknu na ty BB, tak si řeknu "ale ty moony kurva..."


    CALIBOS: jo je mi to jasny.. ty inzeraty z sbazaru beru samozřejmě s rezervou
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Koukej na chrono24. Vyfiltruj si prodejce z CZ a nebo se podivej na chronomag. Pripadne na chronograder pro retro altavista user experience :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Tu 125 urcite nekupuj. Je to necislovana limitka, nicmene jich je tak strasne moc ze to smysl nedava moc. Je jich jak hub po desti, a kvuli pouzdru imho nejsou moc sexy. Ale ten roptyl toho co posilas je velkej. Chces klasicky pouzdro - moony? Nebo reduced verzi? Nebo chces neco vintage? Trvas na manualu nebo automat?

    Ja mam speedmasteru nekolik, a dovolim si tvrdit ze o nich neco vim. Pod 100k imho nejde slusny kousek - klasickych moonu koupit. Jine modely ( jety mark 2 nebo 4,5 ) se daji poridit levneji - cca 45 -75k nicmene ty nizsi cenovy hladiny jsou vetsinou s pouzdrem v zalostnym stavu ( oboje hodinky maji tzv. Sun burst brus ktery je pri pripadnem prelesteni nenapodobitelny, takze vetsina levnejsich kousku ho ma "setreny"). Docela dobra varianta, ktera zacina byt sberatelsky zajimava jsou reduced verze. Ale ceny sli dost nahoru. Kupoval jsem jedny klasicky cerny reduced za 29k ale to uz je prez deset let. Dneska podle me 40-60.. a zas pujde o stav poudra.

    Dneska mi z onyxu dorucili tohle. Presnost po servisu v ramci cosc certifikaci :)

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    SUBTITLES017: njn tak náš sbazar/bazoš si můžeš rovnou asi škrtnout... případně spoléhat jenom na osobní předání. Když jim odpovíš na inzerát, tak tě pak bude kontaktovat nějaký cizinec v angličtině s tím, že ti hodinky pošle zaručeně bezpečným způsobem někde z ciziny a máš mu nějak poslat peníze :) Zkoušel jsem zrovna nedávno - sháním Speedmaster 125. Koukám, že tam dokonce visí pořád ty hodinky - jenom prodejce je jiný samozřejmě, inzerát a fotky stejný jako před měsícem :)
    1973 Omega Speedmaster 125 Chronograf Chronometr - Olomouc - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/lauradelocask1/detail/189976521-1973-omega-speedmaster-125-chronograf-chronometr

    A upřímně, proč by ti někdo prodával něco za poloviční/čtvrtinovou cenu... Takže tak, evidentní podvody. Ty na Ebay vypadají korektně a nebál bych se tam nakupovat. Jenom bych čekal červený box, ne ten černý. Ale asi ok. A při platbě přes PayPal bych ani neměl strach (paypal nějaký způsobem drží peníze než je předá).

    Mám tady knížku Moonwatch only, takže můžu třeba nafotit tu referenci jak má vypadat podle knihy + informace k ní atd... stačí napsat.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CALIBOS: no jsem z toho zmaten.. skoro jsem koupil tohle:

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch Ref: 145.0022 Caliber 1861 42mm | eBay
    https://www.ebay.com/itm/275478965319?mkevt=1&mkpid=0&emsid=e11060.m43.l3160&mkcid=7&;ch=osgood&euid=2f84fc22104943f1b98637ea0bb5ed57&bu=43772497372&osub=-1%7E1&crd=20230419123012&segname=11060

    ale pak jsem viděl tohle za 35czk
    Omega Speedmaster Professional Moonwatch - Litvínov, Most - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/stepfanlaurenta77/detail/189667125-omega-speedmaster-professional-moonwatch

    a nebo tohle za 60czk
    OMEGA Speedmaster Professional Moonwatch Apollo 11 - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/marceloburbone1/detail/190023498-omega-speedmaster-professional-moonwatch-apollo-11

    takze jsem zmaten :-D
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    SUBTITLES017: ukaž mi moony za 50k prosím :) Ne takhle, to asi nebyly Speedmaster Professional, ale nějaké Mark verze, nebo reduced verze, day/date, automatic atd. No vypadají všechny trošku podobně asi :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    vyznáte se někdo v Moonwatch? Konkrétně proč u nošených kusů může být takový rozptyl v ceně (cca od 50tis do 150tis). Je mi jasné, že jde o stáří, stav atd.. ale přeci jen se mi to rozmezí zdá šílený. Je něco, na co si konkrétně dát pozor (rok / model)?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JJOXER: dobrý, ale beznejsi je tu Rolex:))
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Tell me you are in Switzerland without telling me you are in Switzerland.

    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    JOPS: Vidíš já si když jsem to viděl říkal, jestli to jsou hodinky do role (opravuje tam auta) a nebo je fakt nosí sama Cameron
    JOPS
    JOPS --- ---
    ted kdyz mi bylo blbe, tak na me na Netflixu vyskocil film Knight And Day s Tomem Cruisem a Cameron Diaz.

    Za sebe musim rict, ze Rolex Submariner na ruce Cameron mely fakt sve kouzlo a jak je tam obcas nosi na vandraka, tak ji to tam fakt sluselo :) Nejlepsi reklama pro Rolex.



    PEJR
    PEJR --- ---
    AMSTERDAM: Sleduju ho ale na kazdy video nekoukam. Ma posh prizvuk, ale snob to neni. Pokud se teda zrovna neofrnuje nad fashion a franken watches.. kde zastavam podobnej nazor. Prodava se stejne jako jiny youtuberi, ale ma styl a vkus, za me v pohode typek
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    cha ! to sem nečekal, že to strhne takovou diskuzi :)
    nakonec si dejme anketu: Komu prijde TGV (Urban Gentry) jako nesnesitelnej samozer, kliknete mi na minus tohodle prispevku :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    Jenni Elle.. ale pravda je ze primárně kvůli hodinkam ten kanál nesleduju :D

    5 Things You MUST Know BEFORE Buying A Tudor Black Bay 58! | Jenni Elle
    https://youtu.be/ERQg4K8Hl4Q
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Já sleduju vlastně jen JustOneMoreWatch. Jody je fajn :o)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AZIM: Watchfinder mě baví kvalitou zvuku i názory, ale chybí mi xicht. Teddy Bulbasaur :-) je profesionální a trochu stereotypní encyklopedie, ale má to snad nejlíp zpracované a klidné, toho sleduju asi nejvíc. Nico je hodinkářská obdoba toho afektovaného Alpha M, ale něco je na něm tak hovádsky upřímného a férového, že to často zkouknu taky. Ben's watch club je někdy moc negativní a soustředí se na nesmysly jako MVMT a Daniel Wellington. Tenhle Madwatchcollector šílenec je budgetem dost podobný Benovi, ale má hodně jiný vkus, docela mě baví. A dost mě baví ten co žije v Japonsku a hledá různě "deals" na JDM hodinky - Just the Watch.
    Pak je ještě třeba Brave Beaters s roztomilým akcentem a úchylkou na potápky a chrono a urban gentry (arogantní snobský kkt imo) a milion dalších. Holt jak rostla bublina s investicemi do hodinek, tak rostou i youtubeři (a 2nd hand dealeři) okolo nich.
    KALIBAN: Jenže Madwatchcollector se zabývá spíš budget hodinkami do cca 500 USD. V téhle cenové hladině je to spíš o zábavě než o nějaké rozumné "investici a volbě", ne?:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    AZIM: +1 me prijdou ty hodinky preci jen ze by mely bejt podany tak jak to dela watchfinder ... ale v dnesni dobe jsou hlavni zakaznici drahejch hodinek mlady startuperi takze to rozhodne svy divaky najde...
    AZIM
    AZIM --- ---
    AMSTERDAM: jsem zvedav jak dlouho ti to vydrzi, me sere ten strih kazdou vterinu dve, po chvili se to neda vydrzet, Watchfinder je TOP a zdalky se mu priblizuje Teddy B. ... Nico je urvana afektovana defka hodinkoveho byznysu a tohle je takovej sasek, muj nazor ... schvalne jestli se s nekym shodnu ?
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    hlásím že mám nového oblíneného youtubera, je to blázen a je to skoro stejně dobrý jako Archie Luxury.
    Best Affordable Seiko - SRPF03K1 The Seiko Samurai
    https://www.youtube.com/watch?v=meIzQ5W7ilY&t=595s

    WBF - World Bezel Federation
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam