• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: jasne, ale zrovna datejust je model kerej padl a pokud nemas atraktivni kombo (jubilee + modra/mint green) tak uz se prodava casto pod retail, typicky bicolor verze zacinaji byt dost lezaky. A pokud bys mel hladkou lunetu, tak budes rad ze to prodas za retail. Jako jasne urcite je lepsi rolex nez koupit novy IWC ;D Ale taky se to muze otocit, sleduju to protoze rolexy este nemam a nechce se me hrat tu saskarnu u dealera takze pohyb aftermarket cen mi zatim celkem dela radost a vis jak je to s bublinama - kazda jednou praskne
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: To spousta lidí, kteří přitom nezvládli celýmu Nyxu třistakrát zopakovat seznam všech svých aut, hodinek, holek, životních úspěchů a flexů :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH: Vysvetlovanim lidem v cem nemaj pravdu jsem urcite na nyxu stravil hodne casu.
    SIRIUS: No treba Rolex kazdej rok zdrazuje, takze i nejaky datejusty, ktery staly pred trema rokama treba 230 budou dneska za 300 ne? Furt je muzes nechat v krabicce v mint kondici a ses minimalne chranenej proti inflaci a je to lepsi nez mit prachy na uctu /imho/..etf je samozrejme taky zpusob. To nezpochybnuju :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: Tvoje externí validace spočívá v tom, že podporuješ to, abys byl středem pozornosti online a mohl vysvětlovat, jak ty všechny věci nemáš a neděláš kvůli externí validaci.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: ja si myslim ze to s tim uchovanim hodnoty tak horky neni, mimo fakt par kousku (kdyz ti prodaj pepsi/daytony/titan yachtmaster, AP vybrany, pateky nekery) ale i tam je to lepsi flipnout pokud to beres jako investici, protoze proste nevis jakej bude sentiment a esli milionari za deset let budou chtit kupovat mechanicky hodinky zrovna nehlede teda na to ze ty hodinky bys mel nejak servisovat protoze ty maziva proste vysychaj. Pride me proste lepsi to nosit i kdyz treba neco vemes parkrat za rok, na uchovani hodnoty je to lepsi strelit a prachy dat do nejakyho etf
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: Rozumim tvymu nazoru naprosto. Ja to mam jinak no. Kdyz jsem nemel penize, tak jsem jezdil autobusem, spal v hostelech, mel na ruce stary casia a zral sunky se slevou kde bylo 80% masa. Kdyz jsem ty penize zacal mit, tak jsem si koupil pet kvalitnich drahejch tricek, protoze mi to prislo lepsi nez si kupovat levny a po deseti vypranich je menit, hostel jsem vymenil za ctyrhvezdu a do italie mi prislo blby jet autobusem, kdyz jsem tam mohl jet svym autem nebo letet..kdyz jsem mel jeste vic penez, tak mi prislo debilni mit ty penize na uctu a premejslel jsem jak investovat a do ceho aby to slo v pripade nejakyho pruseru jako je treba valka rychle vzit a nekam s tim zdrhnout, takze hodinky, crypto, zlaty cihlicky, diamanty apod mi davaly vetsi smysl nez si koupit deset garazi. Kdyz jsem zacal mit vic penez, tak jsem si zacal plnit sny ohledne aut, ktery jsem chtel jako malej kluk. Holky co jsem mel to nikdy nezajimalo. Ty byly nejvic nadseny z mercedesa v kombiku a passata v kombiku, protoze se do nich vsechno veslo a byly to krasny prakticky auta na dovolenou, daly se v nich odvezt skrine z ikea apod. Jaguar byl nahovno a nepraktickej protoze coupe/cabrio a bmw bylo zase moc hlasity a tim padem k hovnu..Takze auta stejne jako hodinky (protoze ani jedna moje pritelkyne nerozeznala rozdil mezi hodinkama festina a rolex a byly to proste hodinky) jsem si kupoval kvuli tomu, ze jsem ty veci chtel ja a holky ktery by tyhle veci zajimaly a letely na ne..zase nikdy nezajimaly me. Proto mi tvoje externi validace prisla trochu nepochopitelna, protoze externi validace je, kdyz neco delas kvuli tomu, abys mel uznani okoli, ale to, ze si vydelas nejaky penize a splnis si za ne nejakej sen nebo je dobre investujes nedelas kvuli okoli, ale kvuli sobe a jestli z okoli ta externi validace prijde nebo neprijde, ci to nekdo bude povazovat za nejakej flex nebo vytahovani..ti je prece uplne u prdele..To je jen nazor tech lidi..s duvodem proc sis tu radost udelal to nic spolecnyho nema...Proto si furt myslim ze hodinky jsou dobra investice..i v dnesni digitalni dobe..Kdybys 3M co mas na uctu narval do sesti hodinek ktery koupis v butiku a ne predrazeny na chrono24, tak muzes mit do par let 5M a ses minimalne chranenej vuci inflaci, ktera ti z tech 3M na uctu kazdej rok uzira.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: Jo kdyz budu vydelavat pul mice mesicne, tak si necham zrenovovat Favorita, opravim zbytek baraku, koupim si nekde zasitou mensi chalupu mimo civilizaci a budu tam spokojene jezdit dal 25 letou Fobii, nosit na ruce quartzovy Casia, fotit Pentaxem nebo Olympusem, strilet Cezetou, rezat klacky Hultaforsem a na instagramy koukat na obyc Ulefonu s termokamerou. Su kolenovrt, technickej utilitarni, vylozene nesnasim neprakticky veci, nerad na sebe upozornuju a rozhazovani prachu na blbosti s malym narustem uzitecnosti se mi primo prici. Aktualne mam nekolik mkc na uctech a fakt me nic nelaka to narvat do drahych hader, zrani fancy blbin v restauraci, nepraktickych aut nebo treba tech divnych hodinek, protoze je to proste umele nahypovanej nesmysl. Pokud velka investice, tak lepsi garaz(e), byt(y), pozemky atd. Radost mam z toho, ze sezenu objektiv za 1/3 realne trzni ceny, ne z toho, ze dojdu do obchodu, vysazim 40k na pult a odnesu si ho domu jakoze odmenu.

Kdybych mel fakt brutalne neomezeny prijmy ala Buffet, tak si budu asi budovat soukromy technicky muzeum nekde v utajene hale na kraji Brna, kde by se jen obcas ozyvaly Tatrovky a pristupny by to bylo az bych chcipl ;)

Vsechny ty luxusni veci maji tu svou luxusni nastrelenou cenu primarne diky hype marketingu. Malokdy to je realna hodnota. Kdyz pak je nejaka valka nebo jina katastrofa, naprosto brutalne to trati hodnotu viz druha svetova a vymenny obchody, kdy venujes reznikovi 30k nahrdelnik za podpultovou ctvrtku prasete, protoze nemas co jist a botam Gucci za 25k se jen zasmal.

A jasne, se zlatyma mincema, prstynkama a slitkama se preziva, obchoduje a zdrha lip nez bez nich, o tom se nemusime bavit. Ale i to je o te forme a uzitecnosti.

PEJR: Jakej je realnej rozdil mezi rucne skladanyma Patekama a Primkama z Eltonu? No defakto zadnej. Rozhodne ne stonasobnej. A oboji je prestreleny, protoze i ty Elton Primky maji na kazdym kusu marzi aspon 60-70% oproti vyrobnim nakladum. U tech nejdrazsich znacek to klidne bude na 90%.

Samozrejme kdyz je to 200g zlata (zanedbame, ze je samo o sobe prasteny, delat z toho hodinky na flexeni), tak to holt bude stat 700k, protoze material bude tvorit kus te ceny a bude fuk jestli to slozi v Novym meste nebo u Zenevy. Ale resme jen technologii zpracovani na necem z normalnich bezne dostupnych materialu. Pekne je to videt na ruznych soudobych "microbrand" hodinkach, ktery obsahuji i ruzny konstrukcne slozity a pracne skladany automaty, ale stejne to nakonec stoji zlomek ceny tech ohypovanych znacek, protoze maji nasazeny mnohem mensi marze k 20%.

Vedle toho muzem postavit treba nerezovy Patek Philippe Aquanaut s Quartz strojkem (!), utesneny na 6 Bar s gumovym reminkem, POUZIVANY, ktery stoji pul mice... jakoze proc? To je kram za 2k max kdyz budu fakt velkej blazen. Ale existuji lidi, co to kupuji i novy za micudu. To je uplne wtf.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: No, jak loni Trump nahodil ty cla na cinu, tak cina rozjela kontra propagandu, ze veskery fashion zbozi na urovni LVMH vyrabi cina a lidi to prestali kupovat... proto se zacli zase prodavat jety rolady i pod retail cenou. Ty z drahejch kovu jsou samozrejme vzacnejsi a i hodnota materialu sla nahoru. Ale rozhodne tam uz neni takovej AD scarcity faktor jako driv..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Si musim dat o vikendu par videi. Jsem furt cekal ze to proste delaj vsichni inhouse ve svajcu a co nejvic rucne a proto to stoji takovy prachy..ze kdyz si koupis hodinky za pul mice+ tak tam je proste ten craftmanship se stoletou+ tradici.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Tenhle typek me fakt bavi..

POV: You’ve spent $250,000 at Rolex
    https://youtube.com/shorts/aQlcA5hXw_Q?si=Hs2iBDmEElf-UV_C
    PEJR
    PEJR --- ---
    Jediny co se udajne prokazatelne vyrabi u rolexu ve svycarsku jsou prej ciferniky. Plus asi ty kusovy hodinky z drahejch kovu a factory set kameny. Zbytek se nevi, proto taky loni prisla ta korekce trhu s luxusnim zbozim. Dokonce i rolex zlevnoval a autorizovany prodejci uz maj i hodinky skladem..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Ja jsem byl spis "no logo brands" clovek..Kvalitni veci, ktery nekricej ze jsou kvalitni a drahy. od LV, Gucci apod jsem nemel nikdy nic a ani jsem nikdy nic takovyho nekupoval holkam. Radsi jsem pritelkyni koupil k vanocum mac air nez kabelku...Ani jeden z nas zadnou externi validaci nepotreboval :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: No, pokud kupujes u LVMH, tak z pohledu tech brandu ses stejne jen chodici reklama a jeste jim za to platis..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: Urcite to pro nekoho flexeni je. Ja jsem s tim naprosto v miru..Jen mi prijde ze kdyz se dostanes v zivote na nejakou uroven, tak se automaticky zmeni i to jak kvalitni jidlo si kupujes, jak kvalitni obleceni si kupujes..etc..:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: Jsou..a taky jsou miliony lidi kteri si radi dopreji v zivote neco hezkeho a tim teda podle tebe potrebuji externi validaci a jsou to vemolove? Kdyz budes treba vydelavat pul milionu mesicne, tak furt budes jezdit ve fabii a nepoletis na hezkou dovolenou? Co kdyz to treba ti lidi delaji protoze si ty sny chteji plnit a nejaka tvoje validace je jim pritom uplne u prdele? Napadlo te to nekdy? :)..Ja treba presne zapadam do tyhle sorty lidi. Plnim si v zivote sny malyho kluka kterej mel plakaty jaguaru a astonu nad posteli a je mi uplne jedno co si o tom za co utracim svy penize nekdo jinej mysli :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: Jak jsem psal, chapu ze si to flexeni nepripustis :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: Predstav si, ze jsou miliony uspesnych lidi, kteri to ale nepotrebuji roztrubovat na vsechny strany vizualnima volovinama :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: Takze kazdej kdo je v zivote nejak uspesnej, nejak se mu dari a nechodi oblikanej v hadrech z HMka a nenosi stary casia a nejezdi metrem ma teda podle tebe potrebu externi validace a potrebu se ukazovat a je to vemola. Lepsi je mit penize v bance nebo pod polstarem a nechat je uzirat inflaci nez si uzivat zivota kterej je dost kratkej..Chapu to spravne? :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: KOUDY: No vsak zrovna ty presne zapadas do te sorty lidi, co se potrebuji nejak ukazovat. Zvlast driv. Takovej Vejmola z nyxu, akorat jsi nemlatil lidi :D Potetovany ruce, rolady, jaguary, modelky, exoticky dovoleny a vsechno narvat na nyx pro externi validaci. Chapu ze si to nepripustis, ale uplne exemplarni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Navic rolex jakozto nadace neplati dane ani nemusi nikomu ukazovat ucetnictvi. Takze jak to ve skutecnosti funguje se nikdy nedozvime..
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: No, treba rolex vyrobi pres milion hodinek rocne. Ty hodinky nejsou made in swiss, na swiss made ti staci 60% hodnoty hodinek a nikdo ti nemuze rict kolik z hodnoty hodinek je dusevni vlastnictvi nebo marketing. Takze rolady muzou bejt klidne komplet vyrobeny v cine. Ale do svajcu dorazi hotovej strojek a vsechny komponenty a tam se to jen slozi a otestuje. Cina rozhodne ma know how i craftsmanship ty hodinky vyrobit 98% originalu..

Tohle video je 6 let stary, a dneska uz najdes i kopec jinych, hledej super clone. U hodinek z drahejch kovu je to samo jednodussi poznat, ale u nedrahejch kovu si klidne muzes hodit korunou

This Fake Rolex Is The Most Accurate Yet | Watchfinder & Co.
    https://youtu.be/upAJE_XhT2Y
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    COUDAK: Muzu ti prodat za litr ty od kalibana. Mam je podle me jeste nekde v supliku zasantroceny. Jen si je budes muset nejak rozebrat a nasadit si tam zpet rucicku..a asi vymenit nejakou baterku vevnitr nebo cim je to pohaneny :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam