• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    THEODORIK: No já se k nim ale choval jako prase i mimo absence údržby, nošení při všem, třepání aby začaly jít a tak. A byl to nejlevnější 7S21 nebo jak se to jmenuje.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    PEJR: Info je asi takhle:
    1. Dostal jsem blbou vymluvu utrousenou pod vousy ze uz nejsou jak byly, nasledne kratkej koment ze nebyly spravne promazany.

2. Vymena celeho kalibru R635 (rekl ze je uplne v prdeli)

3. Nevim, prestali jit a jeste cekam co vypadne ze servisu (uz po zarucni)R635 pritom chapu ze neni uplne shit srdce...
    PEJR
    PEJR --- ---
    THEODORIK: Co s nima bylo/je? Pkud moc rychly, tak nejspis zmagnetizovany strojek.
    Jinak jsou jedny z tech zakladnejsich hodinek vyrobenych v japonsku.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    BOBASH: Pro tohle ocekavani - X let bez nutnosti sahat na strojek - jsem do nich sel. Takze asi tak
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    THEODORIK: SNK809, asi deset let bez servisu, než se urvalo takový to kyvadlo nebo jak se to jmenuje, furt to jde, ale blbě, budu řešit výměnou strojku, až se k tomu dostanu.

Na to, že stály 100 dolarů a choval jsem se k nim jak hovado, dobrej výsledek.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    Btw jaky mate zkusenosti se Seiko? Koupil jsem jedny ( SPB255J1) a jsem zklamanej - za 4 roky uz jsem byl 3x v servise. Cetl jsem ze Seiko je hit or miss tak mam asi stesti (?)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BOBASH: tak seiko/grand seiko ma obecne vysokej status, navic u tech petek je mrte limitek, takze urcite se da zabavit za mnohem mensi penize ciste v seiku, taky mam dost kousku a nosim je rad
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEJR: Jo, já vím, že Casia jsou "alternativně cool", stejně jako třeba svým způsobem Seiko5, i když ty už nejsou takovej ten flex typu "seru na to". Ale za dobu, co jsem nosil svoje SNK809, jsem na ně slyšel nejvíc komplimentů od lidí, co měli na ruce něco 10x až 50x dražšího.
    PEJR
    PEJR --- ---
    BOBASH: Casio maj specialni status v horology kruzich. Tema se prave zase troli zbohatlici, co urcujou svoji hodnotu podle toho co mas na zapesti/sobe
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    PEJR: urcite ale vnimam i v ramci okoli lidi co si je koupili z penez z crypta s tou uvahou ze je to investice ale nejsou to lidi co by hodinky zase tak moc resili a nosili protoze typicky maji daily apple watch. Cast z nich kupovaly veci co uplne nechteli protoze doufaly ze pak dostanou suby/gmt/daytony na kerych vydelaj, no a urcite se cast tech hodinek dostava na trh. Vtipny je ze uz sem mel nabidky od lidi co takto nakupovali ze zkusi udelat objednavku u carolinia na hodinky co chci a kdyz pridou tak jim dam XY penez za zprostredkovani a hodinky si odnesu
    PEJR
    PEJR --- ---
    SIRIUS: Za tenhle drop nemuzou ani tak cryptobros ale obchodni valka. Konkretne u tech rolad je to hodne o tom ze cinani hodne poskodili reputaci tech midtier luxury znacek. Rolady sly dolu jeste kdyz byl BTC ATH
    PEJR
    PEJR --- ---
    XMEDA: Patek, AP etc. je zas o tridu vejs nez Rolex, tam je ten scarcity faktor rozhodne vyssi nez u entry/mid tier luxury jako rolex. Nevyrabej miliony kusu rocne, ale je to ten druh znacky, kdy pokud se ptas na cenu, tak na ne nemas..
    Nakupem takovejch produktu se proste hlasis k nejaky kaste lidi. A pokud mas potrebu si ten nakup nejakym zpusobem ospravedlnovat, ale proste nejsi ten spravnej zakaznik.
    Takovyhle predmety se taky pouzivaj jako zelezna rezerva, kdyz hrajes karty tak tam hodis do banki hodinky a vsichni u stolu vi, ze to je 50k usd a tak.. proste je to nejakym zpusobem liquid asset, kterej mas doslova po ruce..
    Muzes jit do "zastavarny" kdekoli po svete a vis ze mas ten polatar vesmes kdykoli k dispozici
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    chce to este tak jeden dva vyplachy crypto bros a ceny este padnou, hlavne na modelech co si lidi nechali nacpat u dealera protoze doufali ze jim pak prodaji neco z tech popularnich co fakt chteli
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: jo ale starbucsky uz koupis casto kolem 340 a ty taky svyho casu staly o kilo vic
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: spoustu modelu koupis pod ja chtel sea dweller, protoze suby mi prisly maly potazmo camerony a oboje se prodavaji dost pod retail. Suby koupis +/- este neco nad retail ale uz je to treba 1k euro, GMT se furt drzi vysoko, chtel jsem pepsi ale to jsem vzdal, ty sou furt 50% nad retailem a to se me dat nechce, ale batmany uz slusne padaji kuprikladu. Explorery koupis pod retail taky. Datejusty jak kery ale v lepsim pripade se motas lehce nad retailem u mint green na jubilee, coz je zase model kde ti v butiku reknou ze je to na 3let...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hulky jsou furt za pul mice. To je v pice.

https://www.chrono24.cz/rolex/hulk--imod2900.htm?usedOrNew=new
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SIRIUS: Takze dneska uz rolady na chronu koupis levneji nez retail?..Kruty. To se dost otocilo za posledni tri roky. Musim mrknout.
    BOBASH: a jeste 300x to urcite zvladnu, pokud to furt bude nekdo resit..:)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: jasne, ale zrovna datejust je model kerej padl a pokud nemas atraktivni kombo (jubilee + modra/mint green) tak uz se prodava casto pod retail, typicky bicolor verze zacinaji byt dost lezaky. A pokud bys mel hladkou lunetu, tak budes rad ze to prodas za retail. Jako jasne urcite je lepsi rolex nez koupit novy IWC ;D Ale taky se to muze otocit, sleduju to protoze rolexy este nemam a nechce se me hrat tu saskarnu u dealera takze pohyb aftermarket cen mi zatim celkem dela radost a vis jak je to s bublinama - kazda jednou praskne
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: To spousta lidí, kteří přitom nezvládli celýmu Nyxu třistakrát zopakovat seznam všech svých aut, hodinek, holek, životních úspěchů a flexů :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    XMEDA: Rozdíl mezi Billem Gatesem a většinou lidí je, že u většiny lidí si řekneš "tyjo, ten musí bejt bohatej, má Rolexky", kdežto u Billa Gatese si řekneš "hele, to musej bejt hodinky pro bohatý lidi, když to nosí Bill Gates".

A navíc je možný, že Gates prostě potřebuje, aby hodinky ukazovaly čas a ne jeho prachy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam