XMEDA: Rozumim tvymu nazoru naprosto. Ja to mam jinak no. Kdyz jsem nemel penize, tak jsem jezdil autobusem, spal v hostelech, mel na ruce stary casia a zral sunky se slevou kde bylo 80% masa. Kdyz jsem ty penize zacal mit, tak jsem si koupil pet kvalitnich drahejch tricek, protoze mi to prislo lepsi nez si kupovat levny a po deseti vypranich je menit, hostel jsem vymenil za ctyrhvezdu a do italie mi prislo blby jet autobusem, kdyz jsem tam mohl jet svym autem nebo letet..kdyz jsem mel jeste vic penez, tak mi prislo debilni mit ty penize na uctu a premejslel jsem jak investovat a do ceho aby to slo v pripade nejakyho pruseru jako je treba valka rychle vzit a nekam s tim zdrhnout, takze hodinky, crypto, zlaty cihlicky, diamanty apod mi davaly vetsi smysl nez si koupit deset garazi. Kdyz jsem zacal mit vic penez, tak jsem si zacal plnit sny ohledne aut, ktery jsem chtel jako malej kluk. Holky co jsem mel to nikdy nezajimalo. Ty byly nejvic nadseny z mercedesa v kombiku a passata v kombiku, protoze se do nich vsechno veslo a byly to krasny prakticky auta na dovolenou, daly se v nich odvezt skrine z ikea apod. Jaguar byl nahovno a nepraktickej protoze coupe/cabrio a bmw bylo zase moc hlasity a tim padem k hovnu..Takze auta stejne jako hodinky (protoze ani jedna moje pritelkyne nerozeznala rozdil mezi hodinkama festina a rolex a byly to proste hodinky) jsem si kupoval kvuli tomu, ze jsem ty veci chtel ja a holky ktery by tyhle veci zajimaly a letely na ne..zase nikdy nezajimaly me. Proto mi tvoje externi validace prisla trochu nepochopitelna, protoze externi validace je, kdyz neco delas kvuli tomu, abys mel uznani okoli, ale to, ze si vydelas nejaky penize a splnis si za ne nejakej sen nebo je dobre investujes nedelas kvuli okoli, ale kvuli sobe a jestli z okoli ta externi validace prijde nebo neprijde, ci to nekdo bude povazovat za nejakej flex nebo vytahovani..ti je prece uplne u prdele..To je jen nazor tech lidi..s duvodem proc sis tu radost udelal to nic spolecnyho nema...Proto si furt myslim ze hodinky jsou dobra investice..i v dnesni digitalni dobe..Kdybys 3M co mas na uctu narval do sesti hodinek ktery koupis v butiku a ne predrazeny na chrono24, tak muzes mit do par let 5M a ses minimalne chranenej vuci inflaci, ktera ti z tech 3M na uctu kazdej rok uzira.